|
Фаленост |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | ||||
Quentin
Сениор Регистриран: 12.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 763 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 12.Мај.2008 во 17:36 |
|||
Ми се случило да бидам прелажан од маркетиншки трик, иако добро сум истрениран да не потпаѓам лесно под влијанието на мас-медиумите, кое практично има дејство на опиум за широката публика. Но ќе признаете, дури и содржински најквалитетната книга има потреба од своевидно широко промовирање, бидејќи од огромниот океан на информации кои денес му се сервираат на читателот, таа на одреден начин мора да исплива и да му се најде во хоризонтот, со што евентуално и би го заинтригирала да ја прочита. Од голема помош ми се тие "најавувања" на книгите, а останатиот дел од истражувањето поврзано со нив и нивниот автор е мојот дел од работата. Значи, најпрво пикирам некоја книга (промовирана на ТВ, нет, печат, па и на радио) па отпосле следи истражување за нејзината содржина и позадината на авторот, евентуални награди, литературна критика и сл. Но, да не се лажеме, книгата најдобро се осознава кога ќе почнете да ја читате.
Изменето од Quentin - 12.Мај.2008 во 17:37 |
||||
dejanpp
Сениор Регистриран: 30.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
DOBRO
IMA EDEN ISKLUCOK KOGA SE FALI NEKOJ ODNOSNO REKLAMIRA BEZ NIKAKOV NADOMEST SAMO ZARADI DA SE OMALOVAZI DEKA NEKOJ DRUG POSPOSOBEN OD NEGO NE VREDI TOA E SLUCAJOT SO ZENITE SEGA SE FALAT DEKA SE NAJDOBRI SAMO DA SE OMALOVAZAT MAZITE AMA OVA E ZA DRUGA TEMA Изменето од Andjelina - 30.Август.2009 во 01:28 |
||||
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
DA,no toa e vekje druga tema na razgovor......,,,,,,
bidejki liceto koe reklamira moze na poveke na4ini do dojde do reklama! Изменето од Andjelina - 30.Август.2009 во 01:28 |
||||
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
||||
dejanpp
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
NA MNOGU MLADI IM NEDOSTASUVA MUDROSTA PA TAKA I OVDE
IMA EDNA LGICNA POVRZANOST SO TOA KOGA LICETO USPEALO DA SOBERI TOLKAVI SUMI NA PARI ZA DA SE REKLAMIRA TOA ZNACI I DEKA E SPOSOBNO TOA POSEBNO VAZI ZA KAPITALIZMOT Изменето од Andjelina - 30.Август.2009 во 01:27 |
||||
ZeZnAtA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
DA,no moze da e i marketinski trik,,,bash kako shto kaza zbunet
|
||||
|
||||
dejanpp
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
KAKVA PUBLIKA STO SI INSPIRIRAL TAKVA TE FALI NO TOA ZNACI I DEKA NA TAKVA I PRIPAJDZAS |
||||
ZeZnAtA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
DA, no se zavisi "koj se" gi falel
|
||||
|
||||
dejanpp
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
sekogas nesto sto e faleno znaci deka vo nego ima nesto dobro sto gi ubedilo ti e lica toa da go pravat |
||||
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
...nikad ne sum chital knigi u zivot nesho posebno, a i ne sakam da vlijae nishto na mene, ponekogash chitam poezija od nekoi avtori, megutoa retko i ako naletam na nesho, ama gi poznavam koi se dobri, samo po tri reda...i na mislenje sum deka na razlichni luge im se dopagaat razlichni raboti...zatoa e taka, megutoa ima univerzalni dela sekako za pochit...
Изменето од ...Well... - 12.Мај.2008 во 06:54 |
||||
IQ
Сениор Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
zavisi koj ja fali knigata imam kupeno 3 faleni(od OPRAH) i epten se dobri site tri, ne se romani...takvi ne chitam, nitu bi chitala nekoi od ovie sho gi reklamiraat, se nekoi "revolucionerni" knigi teshki sra(beep)...
|
||||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Se slucilo...falena jagoda-prazna kosnica.
Konkretno, knigi za bibliskite heroini, od avtorkata Misel Kan. (Sefora, Lila, Sara..) Katastrofa..duri i si pomisliv deka mozebi nekoj od crkovnite oci treba da reagira, vo smisol da onie koi ne citaat Sveto Pismo i ne se informirani, a citaat vakvo djubre od literatura ne steknat pogresen vpecatok.
Hartijata trpi se.
|
||||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||||
renesansa
Група Регистриран: 09.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 72 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Mi se ima slucuvano.Ocekuvam kojznae kakov vpecatok, a doziveam razocaruvanje
Ili od stilot na pisuvanjeto na avtorot, ili od sodrzinata.
|
||||
sensei
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
umna taa
Okolu knigite obicno vazi deka onie najpopularnite slobodno moze da se propustat. |
||||
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
||||
KaLiNa
Сениор Регистриран: 25.Јули.2006 Статус: Офлајн Поени: 8416 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
porano zemav se i sesto sto ke mi preporacaa....sega citam knigi cija sodrzina ke mi se dopadne ili so prethodna konsultacija so tatko mi.
(ko malo detence )
|
||||
kuliraj
|
||||
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |