|
АЛЛАХОВИ dz.s ЧУДА |
Внеси реплика | страница 123 7> |
Автор | ||
the king
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 03.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 458 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 23.Јануари.2008 во 16:05 |
|
a dali ti si primetila deka na sekoj covek na desnata raka mu e ispisano imeto na allah na arapski, a na levata brojot na godinite kolku sto ziveal muhammed s.a.v.s.
a toa sto e se na arapski, pa i pravata,prvobitna biblija e napisana na arapski jazik!!!! |
||
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
||
Padisah
Сениор Регистриран: 24.Ноември.2007 Локација: Turkey Статус: Офлајн Поени: 393 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
kako sto kazav nekoi so svoeto pisuvanje ja pokuzuvaat svojata kultura
odnosno ne kultura ne pocit ne religija
bidejki toj sto se pocituva sebe si gi pocituva i drugite toj sto ja poocituva svojata religija ke ja pocituva i drugata
mnogu e zalno nekoi koi ne zanat na sto se i koi se
za da allah se pojavi na makedonski
treba so srceto i so dusata da veruvas vo allah
kako sto jas veruvam i da znaes deka na ovoj svet sme samo pominuvaci
i da ne se molis na statui da ne i obozavas statui
da ne obozavas paganski simboli
da ne se molis na statui na ikoni
koga ke se molis na samiot allah togas ke se spoznaes samata sebe
odnosno ke go spoznaes allah cc
la illahe illallah muhammedun resullah
Изменето од Padisah - 23.Јануари.2008 во 15:57 |
||
Sultan Ulü-l Ebsar
T.Han B.Osman bin lahavle Daimi Muzaffer Dünya Fatihi Haşmetli ve Ulu Sultan |
||
blagorodna
Сениор Регистриран: 16.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 568 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Чудата са околу нас а не некој мешавини од глувци и љуѓе од славко јаневски, не јајца гускини и паткини со арапски букви, лубенци, крастајци, к*рци, палци кому шо ќе му текнит.
Зш не пишет негде на македонски на пример ГОСПО на некое теле али јајце, абе све је ова глупост |
||
Padisah
Сениор Регистриран: 24.Ноември.2007 Локација: Turkey Статус: Офлајн Поени: 393 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
selam efendija ubavo sim im objasnil za tie koi svatile se razbira
izgleda lolita posle svatila bidejki ne komentirala ama tamui kazala nesto sto ne drzi koj rece deka ima cel da islamizira
ke ve molam nemojte nesto po svoja glava, nemoj da izmisluvate sesto
i dodeka se ne procitate nemojte da nasednivate na svojata glupost odnosno da ja pokazuvate svojata glupost pa nekoj da vi se smee vam
zatoa nemoj prebrzo da nosete zaklucoci
ama izgleda drugi ne svatile kako blagorodna pa se smee na svojata glupost odnosno svoeto nesvakjanje
jas i prethodno objasniv deka bese stapica za nekoj si pa spored toa ke dadev sodveten odgovor rabotata bese nekomu nesto da svati
ama bidejki ne dade odgovor taka ostana podolgo vreme
sum zaboravil da ja izibrisam bidejki nemase nikakvo znacenje bese `stapica` taka da koga dadov pobjaesnenie i slikata od mojot post ja izbrisav isto taka i dadov objasneni so vakvite raboti duri i priloziv link od you tube za da ja razjasnam rabotata ama izgleda nekoi tesko svakaat
drugo blagorodna gledam vregas na religozna osnova jas nema da vregam bidejki toa vo mojata islamska religija go nema
ti da imase kultura i pocit prvo ke si ja pocituvase svojata religija bidejki tie sto si go pocituvaat svoeto go pocituvaat i tugoto
jas se ostavam na ALLAH
za tie sto paravat loso porano ili pokasno kaznata ke gi stigne
i toa ke bide dvojna
Allahu ekber
"her türlü kötülükten sana sığnırım allahım" Изменето од Padisah - 22.Јануари.2008 во 21:45 |
||
Sultan Ulü-l Ebsar
T.Han B.Osman bin lahavle Daimi Muzaffer Dünya Fatihi Haşmetli ve Ulu Sultan |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Fajront, site na spienje!
|
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Lolita,Padisah jasno si kaza pogore vo postovite,deka toa mu bilo samo test,se rabotelo samo za vosocna figura.Znaci,nema nikakva vrska so ona sto go napisal.(Iako jas smetam deka nepotrebno ja postiral ovaa fotografija). |
||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
||
Lolita
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 13.Ноември.2007 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 135 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Padisah, so cel pamet mislis deka nekoj ke ti poveruva na fotkava i prikaznava?
Ako ova navistina se slucilo, vakva atrakcija bi trebalo da ja slushnavme na vesti, na CNN, na BBC, na DISCOVERY itn, i najposle na forum. A ne posle dolgo vreme za prv pat da doznaeme na forum i nikade na drugo mesto. Smeshki. Koga bi bila jas muslimanka, ne bi islamizirala na ovoj nacin
|
||
Your sweetest nightmare
|
||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
togas eve ti batka:
MUHAMMED U HINDUISTICKIM SVETIM KNJIGAMA Poslaničko navještenje o njemu je registrirano u Vedama i Puranama, na temelju čijih tekstova su komparatisti religija protumačili proročanstva i ustanovili da se ona odnose na Poslanika islama, budući je u njima jasno pomenuto ime Muhammeda a.s.. Slična proročka navještenja o Poslaniku islama znanstvenici, napose islamski znanstvenici, pronalaze i u Starom i Novom zavjetu. Slijedeći hronološki raspoređaj ovih svetih knjiga, donosimo tekstove iz pomenutih svetih knjiga u prevodu, uz obrazloženja i argumente istraživača-komparatista, koji su se pozabavili ovim znanstvenim istraživanjem. Evo prevoda jednog proročanstva, koje je došlo u sadržaju Atharva Vede: ''O narode, slušaj ovo pažljivo! Čovjek vrijedan hvale (vrijedan hvale tj. hvaljeni tj. Muhammed jer je to značenje Poslanikovog imena na arapskom jeziku) podići će se iz naroda. Mi ćemo uzeti iseljenika pod našu zaštitu od šezdeset hiljada i devedeset neprijatelja, čiji je prevoz dvadeset kamila, čija ponositost položaja dotiče nebesa i svija ih. On je dao Maham Rishi trista arapskih konja, deset hiljada krava, sto zlatnika i stotinu krugova.'' (Atharva Veda, Kanda 20, Sukta 127, Mantra 1-3) Slično proročanstvo je došlo i u sadržaju Sama Vede, fragmenat 6 i 8 u drugom dijelu ove svete knjige. Zbog skučenosti prostora nećemo donositi tekst proročanstva, nego ćemo samo parafrazirati sadržaj tog proročanstva. Naime, u tom proročanstvu se kaže da je Ahmed (Muhammed) primio Zakon od Gospodara svoga, koji je pun mudrosti. Iz kojega sija svjetlost poput sunčevih zraka. Neki indijski komentatori Veda su zbunjeno zastali pred ovim proročanstvom, a napose pred riječju ''Ahmed'', pa su njeno značenje pomiješali sa nekim indijskim pojmovima, pa je na taj način nastao svojevrstan notarikon čije značenje bi imalo glasiti ovako: ''Odista ja sam jedini koji je primio pravu mudrost od Oca.'' No pretežan broj komentatora Veda su potvrdili autentičnost ovog teksta i pojam ''Ahmed'' preveli vlastitim imenom. Evo prevoda proročanstva koje je došlo u sadržaju Phavishya Purane, u čiju autentičnost je bio posumnjao Arija Samaj, ali su Sanatanist Pandit i većina hindusa potvrdili da je ona vrlo autentična. Predskazanje teče ovako: ...Malechha (koji pripada stranoj zemlji i govori stranim jezikom) duhovni učitelj će se pojaviti sa svojim drugovima. Njegovo će ime biti Muhammed. Rađa (Bhaj) nakon kupanja ovog Maha Dev Arab u 'PANCHGAVYA' i u vodi Ganga (tj. nakon njegova čišćenja od svih grijeha), ponudio mu je darove svog iskrenog divljenja, iskazujući mu svako poštovanje, rekao mu je: ''Pokoravam ti se!'' ''O ti, ponose čovječanstva, stanovniče Arabije, ti si prikupio veliku silu da ubiješ đavola, a sam si bio zaštićen od svojih protivnika. O ti, sliko najsvetijeg Boga, najvećeg Gospodara, ja sam ti rob, uzmi me kao onoga koji leži na tvojim nogama.'' ... (Phavishya Purana, Parv 3, khaud 3, adhya 3, shalok 5-8) U originalnom tekstu ovog proročanstva peta riječ sa lijeva na desno ime je našeg Poslanika. Ono čak daje i ime zemlje u kojoj je Poslanik rođen. Sljedbenici parsi religije imaju dvije svoje vrste svete knjige: ''Dasatir'' i ''Zend Avestu'', koje se popularno nazivaju Starim i Novim zavjetom parsi religije. U ''Dasatiru'' pod brojem 14, koji je vezan za ime Sansahil, ne samo da postoji potvrda učenja islama, nego jasno predskazanje o dolasku poslanika Muhammmeda a.s.. Proročanstvo je načinjeno pod najjasnijim uvjetima, a prethodila mu je vizija stanja krajnjeg rasula i amoralnosti u Perziji. Proročanstvo (u prevodu) teče ovako: ... Kada Perzijanci padnu na nizak moral, u Arabiji će biti rođen čovjek čiji će sljedbenici preturiti njihov prijesto, religiju i sve ostalo. Moćnici Perzije će biti savladani. Kuća koja je sagrađena (misli se na Ibrahimovo podizanje Ka'be) i u koju su smješteni mnogi idoli, biće očišćena, a narod će se moliti licem okrenut njoj. Njegovi sljedbenici će zauzeti gradove Parsis, Taus i Balkh, i druga velika mjesta unaokolo. Ljudi će se sukobiti jedni s drugima. Mudri ljudi Perzije, a i ostali, pridružiće se njegovim sljedbenicima. ... (Dasatir, 14) Predskazanje je, dakle, sadržano u knjizi koja je uvijek bila u rukama Parsija, a njene riječi ne dopuštaju dvostruko tumačenje. BUDISTIČKI SVETI SPISI ˝Ja nisam prvi Buda koji je došao na Zemlju. Niti ću biti posljednji. Za neko vrijeme još jedan Buda će se pojaviti na svijetu, svetac, od Najvišeg prosvijetljen, obdaren mudrošću u ophođenju, pokazivajući znake budućeg uspjeha, poznavalac vasione, neuporediv vođa ljudi, gospodar anđela i smrtnika. On će vam objaviti istu vječnu istinu kojoj sam vas ja podučavao. On će propovijedati svoju vjeru, slavnu na svom izvoru, slavnu na svom vrhuncu, i slavnu zarad svog cilja. On će proglasiti vjerski život, potpuno savršen i čist, onakav kakav ja sada proglašavam. Njegovi učenici će brojati mnogo hiljada, dok će moji brojati mnogo stotina. On će biti poznat kao Maitreya...˝("Budino evanđelje" Paula Carusa) Postoje mnogi za koje se tvrdi da su "Maitreya", među njima su Shankarachaya, Isus i Muhammed – svaki podržan za ovu titulu svojim sljedbenicima. Shankarachaya je jedva poznat van okvira budizma. Isus nije imao tako mnogo učenika, zasigurno ne mnogo hiljada. Muhammed je neuporediv lider ljudskoga roda i imao je mnogo hiljada učenika i sljedbenika. Među značenjima datim za ime Maitreya su voljenje, ljubaznost, dobročinstvo, blagonaklonost, samilostan, milostiv, opraštanje, dobrota, proviđenje itd., kao i isto značenje arapske riječi rahmet koja se zbog jednostavnosti prevodi kao milost u poslanikovu nazivu "rahmetul-lil Alemin", milost svih svjetova. POSLANIKOVA MISIJA IMA ZA CILJ DA PRENESE BOŽIJU VJERU, NO MISIJA POSLJEDNJEG POSLANIKA MORA BITI UNIVERZALNA, JER NEĆE BITI NAREDNIH POSLANIKA DA NASTAVE MISIJU ˝Najpoznatiji ljudi su samo pravili oružja, zakone i imperije.Oni su osnovali, ako su uopće išta osnovali, ne više do materijalnu moć koja se često drobila ispred njihovih očiju. Ovaj čovjek nije pokrenuo samo vojske, zakone, imperije, ljude i dinastije, već milione ljudi na trećini tada poznatog svijeta i više od toga, on je pokrenuo oltare, božanstva, religije, ideje, vjerovanja i duše... njegova uzdržljivost u pobjedi, njegovo častoljublje koje je u potpunosti posvećeno jednoj ideji, a ni u kom slučaju žrtvovanju za imperiju, njegove beskrajne molitve, njegova mistična konverzacija s Bogom, njegova smrt i trijumf poslije smrti, sve ovo potvrđuje da nema prevare već čvrstog uvjerenja koje mu je dalo snage da ponovno uspostavi dogmu. Ova dogma je dvostruka - Jednost Božija i Božija nematerijalnost. Prva govori o tome šta je Bog, a druga šta Bog nije, jedna obara lažna božanstva sabljom, dok druga započinje ideju riječima.˝ (Lamartine, Histoire de la Turquine, Paris, 1854.) POSLJEDNJI BOŽIJI POSLANIK MORA BITI SAVRŠEN PRIMJER SVOG UČENJA ZA BUDUĆE GENERACIJE, TE TAJ PRIMJERNI KARAKTER MORA BITI POTVRĐEN OD NEZAVISNIH POSMATRAČA..... |
||
|
||
blagorodna
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
У реду то Мисмо, знаиме това за Тројството, ами зошчо арапски само?
|
||
Pustinski-Lav
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
U naucnom svijetu je do pocetka XX stoljeca preovladavalo jedno misljenje u smislu da kosmos
ima jednu staticnu, nepokretnu strukturu i da potice iz vjecnosti. Medjutim, istrage provedene uz pomoc savremene tehnologije, izvidjanja i proracuni doveli su do saznanja da kosmos ima svoj pocetak i da se konstantno "siri". Allah je u k*r'anu to prije 1400 godina vec kazao: "Mi smo nebo moci Svojoj sazdali, i Mi smo, uistinu, oni koji ga sire." (Az-Zariyat, 47) |
||
NEMOZETE DA GO NAUCITE NA DRUGI SO NISTO; MOZE SAMO DA MU POMOGNETE SOZNANIETO DA GO SPOZNAE VO SEBE
|
||
blagorodna
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Абе Алах да не знајт само арапски, глеа по сликиве и се чуда, како можит така, па не је фер....
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
efendija, ne se machi, pushtaj na srpski, jas gi chitam site svetski jazici.
|
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mozam i sega,ama na srpski e,ako prifacas za edna minuta ti doadja tekstot,ako ne prifacas togas ce cekas podolgo vreme posto navistina treba dosta preveduvanje!
|
||
|
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ajde i toa da vidam. Da mi kazheshe deka ke najdesh nekakvi paraleli megju niv i hristijanstvoto ke ti rekov da ne se machish oti toa go znam, ama so Islamot i Muhamed? Ama, chovek uchi cel zhivot... Kako velat starite i mudrite : ako ostanesh samo na edno znaenje, gotovo - ke te izede vremeto... Ajde, koga ke bidesh gotov, postiraj. |
||
|
||
Внеси реплика | страница 123 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |