|
Бон тон |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | |
Schatzii7
Сениор Unglaublich Регистриран: 19.Октомври.2011 Локација: Lost somewhere Статус: Офлајн Поени: 7061 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 03.Мај.2012 во 16:54 |
Не можам да смислам нешто што не ми е вкусно со сила да го јадам.
Едноставно ќе им речам да не ми замерат бидејќи не го јадам тоа, но ќе се послужам со некоја салата да не биде без ич, или ќе им кажам дека не сум гладна. |
|
»Wenn ein Deutscher einen Zug ausrauben möchte, kauft er sich als erstes eine Fahrkarte.« :) (Lenin 1917)
|
|
BisernA
Сениор Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кога одам некаде на гости,... одам за да ги видам луѓето а не за да јадам како и да е,... се случува,... за некои празници или некакви си вечери,... да ми стават на маса нешто што не ми се допаѓа ќе чепнам неколку пати,... и после се правдам дека не ми се јаде....
бидејќи најчесто кај баба ми одиме за празници ( т.е на ручек ),... знаат што ми се допаѓа ( не само мене, и на сестра ми ) и тоа и ни го подготвуваат.... бабини галеничиња а... се сеќавам еднаш,... кога бев мала... и бевме нагости кај кумовите,... имаа спремено ориз со копанчиња,..... бљак си буцкав само салата и атер заради тоа што мајка ми ми упатуваше погледи преку масата,... каснав малку ориз |
|
Monuska
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2128 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мајка ми го прави истото, мисли ако не ги послужи не се покажала како добра домаќинка. Мене кога ми доаѓаат другарки вадам нешто што знам дека сакаат на маса, ако си се послужат супер, ако не, никому ништо
|
|
Сите го сакаме она што не можеме да го имаме. Вистинските луѓе знаат да се помират со тоа...
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дали е ова дел од менталитетов наш и колку има врска со бон-тон, незнам, ама сигурно сте биле сведоци на следново:
-Си за кафенце, сокче, колаче...
-Не благодарам.
-Еве повели
Ем си прашан-а, ем по секоја цена понуден-а.
Мислам ова го има само кај нас, не во Македонија, на Балканов би рекла воопшто.
Што мислите за тоа? Дали е по Бон-Тон?
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
IQ
Сениор Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kaj bliski rodnini ako odam na ruchek, vechera,tie znaat koj sho jade i pravat neshto koe site go jademe i zatoa nemam problem
kaj ne tolku bliski rodnini ili kaj nekoja drugarka od drug grad koga sum odela, sekogash me prashuvale shto sakam da jadam ili dali go jadam toa sho planiraat da go napravat...e sea moze da ne mi se bendisuva KAKO e napraveno jadenjeto, pa ke chepnam malku i ke ostavam pod izgovor deka ne sum bash gladna a ako ne me prashaat dali jadam nekakva hrana i mi ja tuposaat pred nos, togash ke si kazam deka ne jadam takvo neshto i tolku. ich ne mi e gajle dali ke se chuvstvuvaat navredeni ili sho znam kako |
|
marija-92
Сениор Регистриран: 22.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 333 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ee pa nasi sme si ke kazam deka ne mozam i gotovo
sekogas ima nekoj so pogolem apetit i ke go lapne mojot del i taka.. |
|
Bibi sk
Сениор Регистриран: 10.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 96 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ke kazam deka sum bila bolna i sega sum na stroga dieta. Ako treba, ke pobaram i baralgince i ke go ispijam :)
|
|
superbaby
Сениор Регистриран: 05.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 184 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
bi kasnala 2-3 zalaci zaradi cista kultura ili pa bi kazala ne sum gladna fala
|
|
LouWeed
Сениор I AM THE KING OF ROCK&ROLL Регистриран: 28.Мај.2005 Статус: Офлајн Поени: 13012 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
bi rekol>>>ICH MUSS WEG! sto znaci vo prevod....aj cao....
|
|
MisIcA,
Сениор The first MISS suspended Регистриран: 01.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 1089 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nisto nema da probam kakva sto sum auu na voda ke ostanam ili nekoe sokce ama ako e praveno domasno pa za rastvaranje BLJAK ni bon ton ni nisto ne pomaga, gadliva sum
|
|
атеист да бидеш е слично како да си далтонист
а цел живот да пишуваш и зборуваш за боите...(модератор аџија) |
|
Carnation
Сениор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 3499 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas poso listata na raboti so ne gi jadam e ekstremno golema,ko ke mi ponudit nekoj jadenje odma odbivam,ama ne popustam za ziva sila,pa ako sakat to da e naubata pasteta na site vreminja(moeto omileno jadenje).ednostavno nejkam i toj so mi go nudit jadenjeto da se pocuvstvuvat navreden ili so znam jas kako so to so ko ke go donesit jadenjeto ke go odbijam.vaka mi e najsigurno,uste pred da probat da donesit nesto da go odbijam
|
|
Понекогаш дури и за Фројд бананата е само банана
|
|
BiG_kIsS
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Крајно сериозна во с'e Регистриран: 01.Ноември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 8373 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ќе кажам дека не го јадам тоа.... Просто Ваљда и они имаат јадење што не го јадат па ќе сфатат И ќе земам нешто друго, ако сум ептен гледна (на моја сметка ако сум во ресторам, нормално) а ко не сум гладна ништо
|
|
Never be afraid to Dream... Live... Love and Laugh. Be afraid not to!!!
|
|
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
kaj mene problemot e vo toa sto ne mozam da go jadam tugjoto, u smisol idam kaj baba mi na gosti i jadenje kolku ti dusa saka, ama mene usta ne mi se otvara.....jas samo doma jadam, a koga odam na gosti ne jadam, moze samo casa voda i tolku.
So vika majka mi, more kerko koga ke te omazime kako ke prezivuvas vo tugja kuka i jas na ova i odgovaram: epa mamo vo poseben stan ili kuka ke ziveam so maz mi |
|
Tattoo Beauty
Сениор Tetovirana Sexy Ubavica Регистриран: 10.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 4549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кажувам дека не го јадам и тоолку нема силење
|
|
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |