|
Кабелски Интернет |
Внеси реплика |
Автор | ||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 11.Септември.2007 во 14:30 |
|
So ubai nogi na avatarov gore, iiiiiii !
|
||
tome.
Сениор Регистриран: 08.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 295 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
MATEMATICAR
Нов член Регистриран: 06.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 15 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
da pirznaam jas imam kabelski internet na tele kabel
|
||
welcome matematicari
|
||
Darkness_Hack
Нов член Регистриран: 03.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 13 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Изменето од Darkness_Hack - 09.Јули.2007 во 00:25 |
||
sumi
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Нов член Регистриран: 10.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
HAVE NO FEAR, SUMI IS HERE
www.URNEBES.com.mk www.1x2.com.mk |
||
Darkness_Hack
Нов член Регистриран: 03.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 13 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Jas znam deka najlesen e za hakiuvanje kablovskiot a sto i naj tragicno sto ne ti se menja ip adresa toa znci tuka si nema kaj da begas
:) |
||
Tattoo Beauty
Сениор Tetovirana Sexy Ubavica Регистриран: 10.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 4549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne e najdobar m karakteristiki: slab , i spor
|
||
sumi
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Финтата е ќе речат ќе дојдеме ке го поправат дефектот и ке дојдат на готово вака неочекувано ќе ги земеш. Изменето од sumi - 26.Јуни.2007 во 12:04 |
||
||
bosab
Сениор the greatest legs in the world Регистриран: 21.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 11079 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
па уште и јас со кола да ги земам
|
||
sumi
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
||
bosab
Сениор the greatest legs in the world Регистриран: 21.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 11079 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
искрено бев презадоволна од кабловскиот на ,,телекабел,, иако рекламираат дека ја имаат зголемено брзината кај мене е ужасно намалена брзината и воопшто не сум задоволна а истиот проблем го имаат и други значи не е докај мене ,навистина симнувам игри и филмови и нормално е да ми се намали брзината ама на почетокот на месецот кога би требало да е најбрз интернетот тој е многууу спор и брзината константно се движи најмногу до 25-5 kb/s а кога ставив лани интернет брзината беше 100kb/s значи огромна разлика. Кога ке се пожалам во кабловска ми велат дека не е точно дека имаат многу квалитетен и брз интернет и од такт ме вадат....се надевам ке се поправат ако не ке мора да ги мењам.
|
||
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
i spored mene e najdobar
|
||
|
||
sumi
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Вака пошто голем дел од кабелските оператори земаат од МТ.Нет тоа е интернет на Мт.Нет ама како и да е секој зема од некој паа...
Што се однесувадо кабелските оператори незнам за вас во Скопје и другите градови во МК. Јас сум од Кавадарци и сум страшно задоволен од кабелскиот оператор тука. http://62.162.150.227 им е адресата на веб страната сега за сега, можете да видете пакетите да не ги пишувам тука. што се однесува до брзините почнуваат од 64/64 за некој мизерни но за некој сосема доволни со огледа на лимитот 2ГБ и цената 400 ден. па одат до 1mbps со супер трансвер, а да и супер цена. Пакетите се креирани спрема пазарот односно во кавадарци тие што сакаат големи брзини земаат поголеми пакети но мора да ги има и помалите за оние семејстав кои интернетот го користаат за да мирцаат ( без камети и микрофони ) со роднините во странство, да прочитаат некоја новина и слично, чисто ради забава каде што брзината ама ич не им играе улога, зошто да плаќаат големи брзини кога немаат потреба, тоа ти е како да купиш ферари а немаш пари за гориво за да го возиш. Лимитот е сосема доволен да сурфаш безгрижно односно да не се стискаш и во првата недела да го потрошиш. Квалитет и стабилност: Квалитет можам да зборам од лично искуство. За овие 5 месеци немав интернет 3 пати. 1. Немав интернет 2 дена, но локално се си функционираше супер, Game Server`s , FTP Sever ... Веднаш објаснување на форумот дека некој ја "хакнал" јужна Македонија а инел една од поголемите жртви . Ако проблемот беше до инел ке немавме ниту локал така да ... 2. Немав интернет 5-6 пати во рок од 24-48 часа со траење од по 15-20 минути. Уште пред да се појават проблемите имаше објаснето на форум дека се местат оптички кабли и можат да се појават кракотрајни прекини, повторно локал нормално функционира, 3. Немав интернет 2 часа. Имаше лошо невреме во Кавадарци целиот град снема струја повеќе од 3-4 часа и тоа од кога се стемни во вечерните часови. Електродистрибуција повратија елекрична енергија после 00:00 часот истата вечер од кога дојде струја на инел им требаа нешто помалку од 2 часа да оспособат комплетно функционирање на интернет врската, Локално за 1 час веке имавме. Бонус: -3 Counter Strike сервери каде трансверот не се наплаќа затоа што се смета во локален сообраќај, WOW сервер исто со локален сообраќај, Track Mania Nations, исто во локален сообраќај, наскоро и други игри кој може да се играат локално. - FTP сервер каде се што ќе превземете се во локален сообраќај. Брзината сега зависи од вашиот пакет и ако превземате локално ви намалува брзина на надоворешен но наскоро се очекува да се инсталира опремата и да се пука со брзини на почетокот 512/512 па подоцна 1024/1024 локално. -Сопствен хостинг сервер каде што сите веб страници што ќе се хостираат ќе се бројат во локален сообраќај и се разбира со локалната брзина. замислете портал како tocka.com.mk да е хостирана таму, клиповите како пример ке се превземаат за секунда а башка нема да ви трошат, а некоја страница за превземање на музика тоа ќе биде Екстра. Мислам дека постот е долг но објаснав, сепак ако имате прашања тука сум, пукајте ... П.С. Имам "печатни" грешки извинете ... ме мрзи да преправам Изменето од sumi - 09.Јуни.2007 во 22:18 |
||
||
Внеси реплика | |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |