![]() |
|
Првосвештеничка служба на Господ Исус Хри |
Внеси реплика ![]() |
страница 123 5> |
Автор | ||
аџија ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Испратена: 23.Јуни.2007 во 17:47 |
|
Абе поп си, нели работиш за МПЦ? Едино може да си архиепископ, иако премногу знаење имаш за таква важна функција да ти дадат.
|
||
![]() |
||
Реакт ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Мај.2007 Локација: Burundi Статус: Офлајн Поени: 373 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Аџо, па 100 пати ти кажав дека не сум поп. Ама, тебе ли некој нешто може да ти каже??? А овде не сум за тебе, туку за темите. Со тебе може муабет приватно.
Роме, ај, те молам, прво научи ја разликата меѓу Црква - цркви - вери - Свето писма и останати термини кои гу употреби. А дали и во што и како верувам е моја работа. Овде секој си го изнесува своето гледање на работите или, пак, коментира туѓи размислувања, ама ништо на лична основа (барем не би требало). |
||
Без коментар
|
||
![]() |
||
rome ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Март.2007 Статус: Офлајн Поени: 492 |
|
peakt prasvas koja je vistinska crkva si zapnal vo ajiya no ako si vernik vo svetoto pismo ke znaes i nema da se bunis se ke tie objasnato.a ako si zavlezen vo nekoja crkva ne se narekuvaj oti si vo vistinskata crkva poradi toa sto te ucele vo nea.tuku ajde pogledni levo desno i ubavo razmisli.izgleda ti ne si verec pa ni biblijata si ja cital ili svatil pa tol,ku sto si zbunat za crkvi i veri.
|
||
Zaljubena vo Hristos nashiot Edinstven Spasitel
|
||
![]() |
||
аџија ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
|
па попе ти ми праиш муабет...
![]() |
||
![]() |
||
Реакт ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Мај.2007 Локација: Burundi Статус: Офлајн Поени: 373 |
|
Па затоа не прави муабет со попови!
|
||
Без коментар
|
||
![]() |
||
|
Извини реакт, ама за попоите, освен за пари и коли, за шо друго да им праиш муабет? За Христос? никад чуле...
![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
Па кажи се што знаеш, ама со факти. И пак ќе прашам - не си во МПЦ (или грешам), а сè знаеш за МПЦ?
И каква ти е ова порака, а нема ништо за попови и пари и коли и ... Џабе пишуваш вакви пораки. Не е твој стил! ![]() |
||
Без коментар
|
||
![]() |
||
|
знам појќе од тебе... тоа ми е доволно, да продолжам да зборам...
![]() |
||
![]() |
||
|
Добро. Немој многу со жалење. И еднаш те прашав - која Црква е вистинска, ама не ми одговори. Нормално е да не знаеш. Не се срами да кажеш. Ама срамота е да не знаеш а се да кажуваш. И како би ми го објаснил ова - не си во МПЦ (или грешам), а сè знаеш за МПЦ?
|
||
Без коментар
|
||
![]() |
||
|
за МОЈА жал, мпц не е црква... Камо среќа да беше црква, немаше да имаме ваков народ, во вакво духовно беспаќе... МПЦ, шо беше ова? Материјалистичка Попска Централа? ![]() |
||
![]() |
||
Sulltan Murad ![]() Сениор ![]() Регистриран: 18.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 0 |
|
so imat vrska apostolite i xristos i cv.pismo adzio od tvoeto neznaenje si pocnal da mesas babi i zabi
![]() |
||
![]() |
||
|
||
Без коментар
|
||
![]() |
||
|
паааааааааааааа.....................на пример цел свет, цело Св. Писмо, Христос и апостолите... ![]() |
||
![]() |
||
|
Може. Да не има некаков проблем? А за тоа дали е ЦРКВА, друг ке каже. А МПЦ Е ЦРКВА! Кој тоа го негира? Никој! Проблем ни е името (Македонска) и статусот (автокефална), ама тоа е проблем и на државава - некои не сакаат да се викаме Македонија и да бидеме самостојна држава, па сепак сме. Тоа се пресликува и на Црквата, бидејќи доаѓа од истите. А е Црква, бидејќи своето потекло го води од апостолското преемство, кое е поврзано со темата - првосвештенството Христово. И немој пак да мешаш попови, свештеници и црква. Тоа се различни работи. п.с. Тешко на оној кој против Бога се бори. Па некои други вери и заедници - тие да не се цркви? |
||
Без коментар
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница 123 5> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |