|
Врвни Научници - Христијани! |
Внеси реплика | страница 123 4> |
Автор | |
vd
Сениор Регистриран: 13.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1539 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 08.Февруари.2008 во 10:28 |
Брате Sahih Bukhari, ЕвАнгелос си се филма, остај го . . ќе му дојде крајот и нему набрзо иншАллах . Си ги направи овие . . научници . . . hardcore Христијани . . па и основоположници на некои научни откритија . . . си се фали самиот дека е во нивна клапа |
|
tofu
Сениор Регистриран: 01.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 328 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да, има многу докази дека љубовта не постои токму на форумов! Ќе се испоколат луѓево. Едноставно не можат да се сакаат.
|
|
mali simo
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 1132 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
tofu може ли да ми дадеш еден доказ дека љубовта не постои ...??? |
|
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ
|
|
tofu
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А бе ЕвАнгелос, не ми е важно колкаво ти е знаењето од природните науки. Џабе се перчиш! Ако ми дадеш научен доказ дека Господ постои, тогаш ќе ти признаам дека си во право. Не туку ми пишувај имиња на научници. А ако толку сакаш, продолжи да веруваш дека човекот е створен од кал или земја или прав, како сакаш. Ти ќе бидеш во заблуда, не јас!
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
Sahih Bukhari
Сениор Регистриран: 05.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 389 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Evangelos, dajmi ctati od Biblijata koi ja objasnuvaat formata na zemjava????
Poentata vo eden od postovite ti beshe deka religijata e vo skladnos so naukata, te. Hristijanstvoto e vo skladnost so naukata, e ako e taka dokazimi do Biblijta kakva forma ima zemjava???? |
|
OUR DIGNITY IS IN ISLAM!!!
|
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изменето од blueprayer - 07.Февруари.2008 во 19:30 |
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е за ваквите како "tofu" ви зборував кога реков дека некои се прават поголеми научнци од основоположниците на природните науки само затоа што наставничката во 5одд им ставила петка на десната рака
tofu, најскромно кажано, ако ја свртиме дискусијава во научна насока нема да можеш да ме следиш Подобро викни некој пријател кој е малку поупатен во овие науки да се зачлени на форумов и да те застапува тебе во оваа дебата, па потоа ќе дискутираме. Поздрав |
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
tofu
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кеплер бил далеку од современата астрономија и теориите за Биг Бенг т.е. за настанувањето на вселената.
Њутн - да не беше Земјата на оваа оптимална одалеченост од Сонцето немаше да има живот на неа. Точно! Но затоа од милијардите галаксии со по милијарди сонца со по милијарди планети, на некоја друга сигурно има живот. Ако не се родеше ти тука, ќе се родеше можда на таа друга планета. Не ти, на таа друга планета ќе се родеше некое друго суштество, некоја бактерија, некој црв, не мора да има човечки облик. Блиблијата вели дека за седум дена настанал Светот. Докажано е дека не е така. Земјава настанала пред 5 милијарди години, првите аминокислеини пред 4 милијарди години, човекот пред 100.000 години, првите цивилизации пред 11.000 години итн. Сето ова е докажано. Библијата е побиена уште на стартот! |
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
тофу, верата на научниците во Господ не докажува математички и 100% дека Тој постои, но сигурно и 100% докажува дека нивната вера не им контрира со нивната наука т.е. дека нивната вера не е ненаучна како што некои "научници" на форумов се обидуваат да докажат
|
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
tofu
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ако тие научници верници докажале дека Господ постои, тогаш да ми ги набројувате со имиња. Самото тоа што тие верувале не докажува дека Господ постои. А доказот е важен за да нема милион вери или невери или секти или атеисти на светот. Докажете и сите ќе веруваме во тој еден (ако е еден) Господ и ќе биде многу помирен и поубав животот на Земјата за сите.
|
|
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да,да тоа е сосема јасно....но јас се повикав на рационализмот од 18 век кого многу го сметаат за почеток на Современиот Атеизам,што исто така апсолутно не е точно. Изменето од efendija - 05.Февруари.2008 во 16:42 |
|
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
|
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Efendija - Voltaire, ne samo shto ne bil ateist, tuku bil mnogu posveten vernik... imal malku problemi so katolichkoto sveshtenstvo, no od politichka priroda... inaku - bil mnogu predan na Boga...
|
|
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Tofu - a zoshto bi imalo potreba od dokazhuvanje na Negovoto postoenje?!
|
|
Внеси реплика | страница 123 4> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |