|
Ислам (конечно од Чорбаџијата) |
Внеси реплика | страница 123 8> |
Автор | |
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 25.Мај.2008 во 01:21 |
Езан, постот е стар, и е пред времето во кое јас и Месинџер сме модератори. Навистина нема можност да ги пребаруваме сите теми една по една, за да ги избришеме сите постови што не се како што треба - има илјадници страници. Тоа што можеме да направиме е да внимаваме да не се случува во иднина - а ако не го објавеше ти повторно, никој немаше да го прочита тоа. Затоа - самиот избриши го од својот пост.
|
|
Do what is right, come what may...
|
|
Ezan-a
Сениор Регистриран: 15.Декември.2007 Локација: Somalia Статус: Офлајн Поени: 150 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Gospoda moderatori imam edna zabeleshka i toa golema kolku i da se pravite deka ste objektivni vie ovde eptem pocnavte da sozvoluvate sekakvi raboti pa zarem gorenavedeniov post lici na nesto prvo sram da ti e tebe ADZIJA sto ne poseduvas osnovni vrednosti i nikakov moral a isto sram da vi e vas moderatori koga zamizuvate na vakvi postovi SELLAM |
|
Beautiful Mind
|
|
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Burek ne se sepnuvaj be i ne tresi zeleni.....prvin malku da ja razbiras TVOJATA vera i religija ti ne bi pisuval tuka kako od planina da si se skimnal ....
|
|
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|
Burak
Група Регистриран: 26.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 42 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Znaci ako denes e moderno da se bide gej..neznaci deka e dobroo..
taka e i so toa sto go zboruvate za Muhammed a.s. ako negovite vrski bile brak sklucen so svedoci i kako mu e redot,koj ke ti zabrani da bides so taa licnost sto si..koga Bog odobril..brakot e svetost i ti si vo Bozja zastita.A toa filozofiranje,sataniziranje..toa se mucki raboti koi moze samo luda osoba da gi naveduva bidejki istata ima sick idei vo svoja glava.Ako jas ja dadam mojata 9 godisna kerka na nekogo koj e Bozji Pratenik na Zemjata..toa e radost za moeto srce..Ajsa r.a. e majka na site vernici muslimani i taa ziveela cel zivot vo misija na sirenje na islamot i ne bila so pametot koj vie si go crtate.Barem bidete pravedni i procitajte gi prikaznite , i zivotot za nejze i ne samo blebetajte povtoruvajki ja svojata omraza kon islamot.Taa ne bila cepnata nitu videna od nieden covek koj ne i bil dozvolen,nikoj ne ja doprel,i nikoj ne ja videl do pubertetot osven toj sto ke ja ima na dvata sveta.Muhammed a.s.ima li pogolema nagrada za zena vernicka! |
|
„Ние Вселената со моќта Своја ја созададовме, а Ние, навистина и ја прошируваме.“к*р’ан,Ez-Zarijat, aјет 47
|
|
Burak
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Religiozni protivnici LGBT ljudskih prava smatraju da podrška izmenama u anti-gej zakonima utiče na promociju homoseksualnosti, koja nije u skladu sa njihovim verskim stavovima. Pojedini aktivisti i aktivistkinje za ljudska prava tvrde da je ovakvo protivljenje LGBT pravima samo deo modela protivljenja ljudskim pravima zasnovano na religiji. Na primer, Unitarni univerzalisti podržavaju istopolne brakove i smatraju da je protivljenje istopolnim brakovima isto što i protivljenje ukidanju ropstva, biračkom pravu žena i ukidanju zabrane rasnog mešanja[13].
U konzervativnim islamskim zemljama još uvek postoji progon gejeva i lezbejki. |
|
„Ние Вселената со моќта Своја ја созададовме, а Ние, навистина и ја прошируваме.“к*р’ан,Ez-Zarijat, aјет 47
|
|
Burak
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Istorijski posmatrano i sa izuzecima, kažnjavanje za istopolne odnose između muškaraca u islamu bilo je mnogo blaže nego u judaizmu ili hrišćanstvu. U k*ranu se navodi da osoba koja je počinila greh može da se pokaje i da sačuva svoj život. Mnoge islamske kulture, one rane kao što su one na teritoriji Vavilonje, Egipta i Hanana, gde je dokumentovano da je homoseksualnost igrala važnu društvenu ulogu zbog njihove izloženosti helenističkoj kultur, ali i one koje su se kasnije razvile, kao abasidski kalifat ili safavidska Persija, bile su poznate po negovanju sofisticirane homoseksualne estetike u umetnosti i književnosti. Svoj ljubavni i religiozni život oni mire citiranjem hadisa: „Onaj koji voli i ostane čedan i krije svoju tajnu i umre, umire kao mučenik“.
|
|
|
|
Burak
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
From Wikipedia
Veza između homoseksualnosti i religije u mnogome se razlikuje u zavisnosti od vremena i mesta, zatim od same religije i, konačno, u zavisnosti je od forme homoseksualnosti ili biseksualnosti. Trenutno velike svetske religije imaju negativan stav prema homoseksaulnosti. S druge strane u okviru svih ovih religija postoje struje koje na homoseksaulnost gledaju pozitivno (ili pozitivnije). Takođe, postoje denominacije koje punopravno uključuju gejeve, lezbejke i biseksualne osobe u svoje članstvo, postavljaju javno deklarisane gejeve i lezbejke za sveštenike i sveštenice, daju blagoslove istopolnim zajednicama, pa čak i sklapaju istopolne brakove (Vidi dalje: Blagosiljanje istopolnih zajednica u hrišćanskim denominacijama). Изменето од Burak - 24.Мај.2008 во 02:58 |
|
|
|
Burak
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sakate da vi postiram za Biblijata i za vasite odvratnosti..nema da spiete so denovi posle ova.
Da sakavte odgovor na vasite prasanja ,iskreno,ke gi dobievte.No vam vi smeta trn vo tugoto,a ne ja gledate gredata vo svoeto oko..neli?Makar toj trn i ne e trn.. |
|
|
|
Burak
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa sto da vi kazam za toa ,kolku li biblijata ima malku seks pa ova so Muhammed a.s vi e mnogu..
pa duri toa sto go navedovte vi e gadno..pa ve molam,sakate da znaete sto pisuva vo biblijata za kerkite na Lot,ili mozebi za David,za incesti i razni odvratni homoseksualni sceni..kako na primer sto pravel pavle za da ja iscica krvta na kasnatiot od zmija... |
|
|
|
Burak
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ili mozebi vasite svestenici koi nesmeat da se zenat osven so devici ne vi kazale??
|
|
|
|
Burak
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
povelete..na islamski-centar.org
a navredite i nejasnite prasanja vi se veke po milion pati odgovoreni. a sto ne mi kazete kako spored biblijata kako tatkoto treba da si gi proveri svoite kerki dali se nevini?? |
|
|
|
hr.lucky
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 505 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
MisIcA,
Сениор The first MISS suspended Регистриран: 01.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 1089 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Na taa vozras toj e nejzin DEDO!!!Se raboti za DETE!!Sto da se kaze poveke na OVA??
Ovie bile poulaveni!
Go citaat KORANOt no sto citaat vo nego?
So ova se DOBIVA JASNA SLIKA ZA muslimanite I NIVNITE IZVITOPERIENI BOLNI UMOVI!
|
|
атеист да бидеш е слично како да си далтонист
а цел живот да пишуваш и зборуваш за боите...(модератор аџија) |
|
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.........
Изменето од belichka - 11.Септември.2008 во 20:55 |
|
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
|
|
Внеси реплика | страница 123 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |