|
11 или 12 прашање е сега |
Внеси реплика | страница 123 6> |
Автор | ||
аџија
Сениор Регистриран: 25.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 5474 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 23.Мај.2007 во 09:24 |
|
уште чекам извинување... |
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Да, пишува со благослов од светиот синод на македонската православна црква.
Ревизијата ја правеа заедно претставник од православната црква, од католичката црква и од протестанско-евангелските цркви, со помош на стручни лингвисти.
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
Чорбаџија
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Статус: Офлајн Поени: 1065 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Дали на таја библија на првата страна пишува (најдолу) со благослов на светиот синод на Македонска православна црква? |
||
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Vo Biblijata od 2006 pishuva 12denes so svoi ochi vidov i prochitav...isto i vo edna Biblija na angliski jazik pishuvashe 12
|
||
|
||
belichka
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2023 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...Odgovor
|
||
Blagosloven e Onoj Koj ide vo imeto Gospodovo
|
||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
дали имаме и ронка потврда за ваквиот став во списите, или во било кој друг научно докажан метод? НЕмаме... Тогаш ова е исто како да го објавил МЕкспрес...
заради грешката која се јавила во преводот на оригиналните списи, кога тие биле преведени на ЛАТИНСКИ. Толку е прост одговорот, цело време ти е пред очи, а не го гледаш... |
||
Чорбаџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Пред 11 иди 10 а по 12 иди 13... прашање е кој е точниот одговор
(цена на повикот е 28ден + ддв) Изменето од Чорбаџија - 22.Мај.2007 во 16:36 |
||
hardcore
Сениор Регистриран: 20.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 268 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
bravoooooo se povece se doobrazuvas ... sega si do 5-to odd.Samo napred....
|
||
аџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
кај чорбаџијата, единицата може по потреба да биде двојка, тројка, или нула...
|
||
hardcore
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Profesore...po brojot 11 sledi brojot 12
|
||
Чорбаџија
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Подлабок е проблемот со 11-12 отколку само извештај. Проблемот е што прикаската за Јуда, неговотопредавство и смрт се накнадно додадени во светиоте книги така да првоботниот текст на Павле кога од такво нешто нема абер, се судира со подоцнежните текстови на Евангелијата. Дали е тоа проблем?...па штом црквата сама веќе 2000 години се двоуми помеѓу 11 и 12 значи не е можно тук така едноставно објаснение. Еве и хаџијата признава дека РЕВИДИРАНОТО христијанство е на ставот дека се 12. Па сега.... ќе се види, јас поштосе обратив до МПЦ го знам нивниот став, али ќе видам и материјален доказ. Значи не е натпреварод дал се 11 или 12... прашањето е ...з ошто има спор околу тоа веќе 2000 години?
Изменето од Чорбаџија - 22.Мај.2007 во 16:07 |
||
hardcore
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
1.Koj gi zema dusite na umrenite:
32:11---angelot na smrtta
47:27-----angeli(mnozina)
39:42----alah
2.Koj bil prv musliman:
6:14,163-----muhamed
7:143---------mojsej
26:51--------nekoi egipjani
2:127,133----abraham
2:37----------adam
3.Za alkoholot(nakratko):
4:43--ponastrana od alkoholot
2:219---moze da e dobar,moze da e los,ama povece e los(grevot e pogolem od profitot)
5:90,91---totalno los
(Dali ovie stihovi se pisuvani vo sostojba na "razlicno raspolozenie"vo stilot"pijem da je zaboravim")?
4.Dali lugjeto ce stanat od grobovite da ja primat kaznata ili nagradata(vo zavisnost kakvi bile):
6:36,7:57,21:21,30:50-------na sudniot den
3:169----vednas posle smrtta
P.S.Imate:
a.Povikaj prijatel
b.Pomos od osama
|
||
Studentski Klub
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 07.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 272 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ќе ти го повторам истото што му го кажав и на Миралем: Евангелистите не поднесувале полициска изјава за случајот и на нив не им било гајле дали некој како вас после 2 милениуми ќе ги фаќа за (небитни за нивната порака) зборови со цел да ја побие веродостојноста на нивното сведоштво. Ако ме прашуваш мене зошто Господ ги дозволил тие мали навидум површни противречности во Библијата (иако како што гледаш погоре секоја од нив си има свое објаснување), тоа е за да ги елиминира оние кои со таков став и пристапуваат на Библијата, за, како што вели Исаија, да гледаат, но да неможат да видат и да слушаат, но да не можат да чујат итн итн.
Или, за да никогаш не им биде јасно делото човечко, зашто она што е од Бога јасно е како што е јасна вистината, како што е јасен Бог!!!
|
||
Незнаењето е најголемиот непријател на луѓето!
|
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кога Исус им се објавил на 11-мината тие не биле сами во собата.
И во истиот час станаа и се вратија во Ерусалим, каде ги најдоа собрани единаесеттмината и оние кои беа со нив, кои зборуваа... и додека зборуваа за тоа, Самиот Исус застана сред нив и им рече: "Мир вам!" Лука 24:33-36
Од друга страна Петар вели дека Матиј (оној кој го заменил Јуда) бил цело време во придружба на апостолите за време на Христовата служба на земјата
"И така, треба еден од луѓето, што беа со нас цело време, откако Господ Исус дојде кај нас и си отиде од нас, почнувајќи од Јовановото крштевање до денот кога се вознесе од нас, еден од нив треба да биде заедно со нас сведок на Неговото воскресение." Дела 1:21,22
Епа Чорбаџи, од каде да знаеме дека Матиј (12-от апостол) не бил заедно со единаесеттмината во собата кога Исус им се објавил?
Ќе ти го повторам истото што му го кажав и на Миралем: Евангелистите не поднесувале полициска изјава за случајот и на нив не им било гајле дали некој како вас после 2 милениуми ќе ги фаќа за (небитни за нивната порака) зборови со цел да ја побие веродостојноста на нивното сведоштво. Ако ме прашуваш мене зошто Господ ги дозволил тие мали навидум површни противречности во Библијата (иако како што гледаш погоре секоја од нив си има свое објаснување), тоа е за да ги елиминира оние кои со таков став и пристапуваат на Библијата, за, како што вели Исаија, да гледаат, но да неможат да видат и да слушаат, но да не можат да чујат итн итн.
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
Внеси реплика | страница 123 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |