|
Наоѓање работа без врски? |
Внеси реплика | страница 123 21> |
Автор | ||
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 19.Јуни.2016 во 23:13 |
|
Ај ќе речам во голем дел се согласувам со тебе,но поврзаноста со тоа што јас го пишав не ја гледам.
Со оглед оти си ме цитирал. Имено,има огромна разлика помеѓу бркање врски и препорака. Работата што сега ја добив во голем дел ми се поклопува со онаа во која и имам најголемо работно искуство. Сепак заради поголемата сложеност и добербата која се бара, препораката беше само дозвола за да тропнам на таа врата. Тоа се тие работни места за кои само со лиги може да ги гледаме огласите,оти јавна тајна си е дека веќе некој е примен. И убаво се запотив за да во избор од шест луѓе ја добијам. На подавањето рака,покрај се ценам оти во овие триесет дена откако ти го најавија интервјуто ниту еднаш не си му ѕвонел на Петко-Станко(комшијата кој ме препорача) за ургенции.-Рече сопственикот. Е околу тоа колку многу работни места има и кој за што учел... И напишав од искуството со огласите баш и не ми се збори. Кој ќе си го осети на свој грб ќе си знае.Јас имав лоши искуства. Не сакам да се правдам,но скоро сигурен сум оти помлад си од мене. Шансите во животот се како фудбалот. -Можеш да дадеш гол од акција,и убаво е за око. -Можеш да дадеш гол и од пенал. Во двата случаи победата се брои. Не сите се оствариле во она што го учеле,ние како држава пак сме и пример за тоа колку си понеписмен толку си поуспешен. Муабетов ми е,секоја шанса која не се коси со личните критериуми за достоинство и во која нема погазување врз туѓ грб треба да се искористи. Една година на второто работно место ми беше како издржување затворска казна, но подобро тоа отколку извршители на врата. И на крај сепак позитивно и во тоа работно искуство гледам,запознав еден куп луѓе и секој ден бев брод со пари.Над 50 000 денари,но не беа мои. |
||
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
секогаш сум мразел врски, какви и да се, дури и да ми се нудела шанса, сум ги избегнувал, не да се правам поштен, туку дека никогаш не сум гледал аир од нив... се што добиваш е некоја глупа работа што не ја сакаш, доживотно чувство на долг (и форсирање на истото од страна на твојата врска), страв да не ја изгувбиш работата и општо чувство на несигурност во себе и да не се лажеме, проблемот не е во наоѓањето на работа, работни места во македонија има колку сакаш... проблемот е во тоа што градењето кариера е многу тешко и треба многу вложување на време, средства и труд... проблемот е во тоа што немаш избор значи да речеме, ќе ти биде животна желба да бидеш биохемичар, и ќе дипломираш биохемија, и после нема работа за тебе... пазарот на труд ни е безмилосен и бесмислен
|
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Првата работа ми беше во фирма каде работеше мајка ми-13 години(пропадна).
Во втората на мој другар зетот ме препорача-1 година (напуштив заради лажно ветување). Третата беше во дуќан на комшија-3 недели(се договоривме така,чекав да ми јават за добро работно место). Од вторник почнувам нова каде ме препорача комшија... Во меѓувреме додека пратев огласи отидов во пет шест фирми од каде по највеќе три четири денови си одев.Да не навлегувам зошто како. Така да вака без книжулето од дпмне Ви посакувам коњски живци. Ако и шаренилово нешто измени,тоа ќе биде само бојата на книшката. |
||
emgy5
Нов член Регистриран: 18.Јуни.2016 Статус: Офлајн Поени: 4 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Postojat i takvi koi shto uspeale da se vrabotat bez vrski ii urgiranja, no se poretki i poretki se...osobeno vo denesno vreme, koga e tesko da najdes rabota duri i so vrski, kamo li onaka...
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
-a koj e pa toj , da mi e da znam,
...shto bi rabotel rabota bez vrska?
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
za-garant-iran-a.
|
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
Gabriela_S
Модератор Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
па може и некоја пара ќе земеш, ама и таа ќе биде без врска
|
||
Никогаш немој да се каеш за нештото што си го направил, ако во тој момент си бил среќен
|
||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
rabota bez vrska ima kolku sakas,samo kako da zemes pari od toa....
|
||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
||
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...односно, таканаречено, БЕЗ ВРСКА .... нели?
|
||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
секој кој е доволно квалифициран ќе се вработи , останатите ќе работат нешто понеквалитетно .....
|
||
bilokoja
Група Регистриран: 24.Септември.2013 Статус: Офлајн Поени: 68 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не е прашањето за партија, туку за наоѓање работа! |
||
bilokoja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не е прашањето за партијата, туку за работата па во тој контекст!
|
||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
bilokoja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ако се најдува работа со труд и талент, зошто некој би се зачленувал во партија, прашањето е кој профил тука би се понудил како дефицитарен па да нема потреба од врски при вработување?
|
||
Внеси реплика | страница 123 21> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |