|
Дали ова личи на Божја вдаховеност? |
Внеси реплика | страница 123 10> |
Автор | |
deshad
Сениор Регистриран: 13.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 1350 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 03.Октомври.2008 во 21:15 |
Искрено, го имам и тој превод. И проверив,кај Матеј глава прва 11 пасус,стои Јосија го роди Јехонија. Ни трага од Јоакима,за разлика од Библијата издадена со благослов на МПЦ.Таму стои, Јосија го роди Јоакима,а Јоаким Јехонија. Навистина чудно. |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne se sekiraj, sega izleze dinamichkiot prevod na Biblijata i tamu proveri kako se sredeni rabotite koi originalno ne ti bea jasni.
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
deshad
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е како да не, ај изброј во Рускиот превод па ќе видиш колку колена ќе ти излезат.Па изброј во другите преводи, па спореди го збирот....
|
|
rabani
Сениор Регистриран: 02.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
i dvete se na slovenski jazik
14 pokolenija od avraam do david 14 pokolenija od david do progonot vo vavilon i 14 pokolenia do mesijata 3x14=42 prosto |
|
DOAGA ISUS SO 200000 SVETII
ZA DA IM STAVI KRAJ NA SITE PROKLETII |
|
deshad
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се гледа дека ништо не разбираш, или пак намерно ја матниш водата. За да видиш дека не станува збор за тоа,ќе ти дадам два паралелни преводи на истиот цитат од истото Евангелие,па ти види самиот за што зборувам. ЕВАНГЕЛИЕ СПОРЕД МАТЕЈ (МК Библија - 1999 ) Глава 1 11 на .Јосија му се родија Јехонија и неговите браќа во времето на преселувањето во Вавилон. Евангелие: от Матфея Глава 1 (Руска Библија) 11.Иосия родил Иоакима; Иоаким родил Иехонию и братьев его, перед переселением в Вавилон. А сега еве ти линк, па погледни ја убаво оваа глава од ова евангелие на повеќе јазици, па изброј ми дали станува збор за 42 родово од Авраам до Исус, или за повеќе или помалку. http://www.mkbible.net/biblija/index.php |
|
rabani
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jehonija e ili na grchki ili na latinski
joakim e na makedonski ili i na grchki ne baraj greshka vo potekloto na isus i marija spored nekoi teolozi imala carsko poteklo po druga vrska, megutoa toa nikogash ne e dokazano vo mojata biblija na primer pishuva :od Joshijahu se rodija Jakanjahu i negovite braka za vreme na progonstvoto vo Vavilon ova e prevod od evrejski na angliski, pa na makedonski Изменето од rabani - 25.Септември.2008 во 23:39 |
|
|
deshad
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Хехехе,ај нека биде така како што велиш. Само не ми кажа откаде нелогичноста во 11 стих на евангелието по Матеј глава прва,каде во некои Библии пишува дека Јосија го родил на Јехонија,а во некои Јосија го родил на Јоакима.Врти, сучи, брои, ќе видиш самиот дека тука нешто не е во ред.
|
|
rabani
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
pa i avraam imashe tatko be drugarche i bash taka kniga na rodoslovot na isus hristos ama isak sin na avram e roden od zena nerodka, znachi po bozja volja jahve im e tatko na site ona shto mu e veteno na avraam , istoto mu e veteno i na david od bog i samiot isus kaza jas sum alfa i omega rodoslovot zapochnuva so bog i zavrshuva so bog |
|
|
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ти Дешаде - или било кој друг - можеш да правиш со Светите Писма што сакаш (како што правиш) но тоа баш нема ништо да ја промени СУШТИНАТА на ВИСТИНАТА за која сведочат сите Свети ПИСМА!
БОГ е ЉУБОВ! СОВРШЕНА ЉУБОВ! |
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
deshad
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И ќе ми објасни некој зошто во Евангелието по Матеј Глава Прва, родословот на Исус е контрадикторен во Библиите?
Ајде,да не се повторувам ќе ви дадам линк,каде можете да направете паралела помеѓу Македонскиот и Рускиот превод на 11 пасус од Првата глава на евангелието по Матеј. Мене ова не ми личи на Божја вдахновеност. http://www.mkbible.net/biblija/index.php?Matej%201 А, Маре, ти стиска или не? |
|
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Миралем, зборот вдаховеност и инспирација е еден те исти збор. Површински гледано се два различни збора но всушност е еден те исти! А Коренот е Дах т.е. Спиритус што значи ДУХ а на арапски се вика РУХ! Те молам немој да мислиш сега дека тоа се различни три зборови. Тоа е еден и исти збор! Без БОЖЈИОТ ДУХ (на арапски - АЛАХОВИОТ РУХ) човекот и се што живее не е ништо повеќе од ѓубре! Тој Вечен Корен, Вечно Чист и Светол *ДУХ БОЖЈИ, *ОТЕЦ - и МАЈКА - на Животот Вечен, се отелотвори во *ИСУС за спасение на сите луѓе! Без Него неможе човекот ништо, а најмалку да влезе во Вечниот Рај. Светото Писмо неможеш да го раѕбереш без Него! Јас никогаш не сум видел едно чисто мало дете да го повредува најсветото на своите ближни како што ти го правиш со негирањето на Верата која сведочи за ИСУС и Неговиот Совршен *****! Јас знам дека дневно се миеш и молиш но за жал кога духот е осквернет тој неможе да се измие со вода колку и да се миеш, туку само со Крвта на Вечната МУДРОСТ БОЖЈА кој се отелотвори во ИСУС. Од таа Света КРВ и е создаден човекот! Светиот очевидец Павле - кој ти незнаејќи го критизираш - е очевидец на Оној за кого сведочат сите Свети Писма и воспитуваат сите закони. Би било многу љубезно од тебе кога веќе никогаш во твојот живот не би го повлекувал во ѓубре она што не го разбираш. Со таа надеж те поздравувам пријателски Шалом! |
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Nishto novo choveku, tuku ako ti se pravi zadovolstvo da izigruvash bog, neka ti bide... Nema da si nitu prviot, a nitu pak posledniot.
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
GospodBog
Група Регистриран: 17.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 43 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Вообразените ги опоменувам: Престанете да се фалите! А на безбожниците им порачувам: Не покажувајте рогови, не кревајте ги против небото своите рогови, не подигајте ги дрско своите глави! Зашто издигнувањето не доаѓа ни од исток, ни од запад, ни од пустината! Само бог е праведниот Судија: Тој едни соборува, а други возвишува! |
|
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
OK, ne znaesh i nemash hrabrost da go kazhesh toa, pa si go zel Bozhjeto ime kako svoe i citirash od sveti pisanija nebare si lichno Toj.
Ako... i onaka stana malu zdodevno na forumov... |
|
|
|
Внеси реплика | страница 123 10> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |