|
ПРАТЕНИКОТ МУХАМЕД |
Внеси реплика | страница 123 34> |
Автор | |
ShumadinChe
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Локација: Slovenia Статус: Офлајн Поени: 365 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 09.Март.2008 во 06:18 |
Bravo Pofalbi Za Teba Go Chitaf Tvojot Post Za Aisha I Mnogu Mi Se Dopadna. Pred Se Blagodarenie Na Tebe Selam.!
|
|
Nothing Remains !!
|
|
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Postot na efendija na pamet go nauciv, od tolku kopiranja.....
A ke razbere onoj koj saka da razbere......... A i koj moze da razbere... Poveketo imaat kopren na ocite i srcata... Allah da im se smiluva! |
|
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|
ZlatniLiljan
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 22.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 346 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Proveriv brat sega, i navistina nemozam da razberam kako mozat da ne gledaat nitu eden vas odgovor kako verodostoen, naprotiv si pravat edna slika vo nivnite glavi i ( kako sto samite nas ni kauvaat) takviot stav mora da se brani,, kako da so toa ce pokazat deka ja otkriaa amerika. Za nas muslimanite mubarek brakot na nasiot Pejkamber so Ajsa .r.a. e sosema ispraven,i blagosloven od Allah dz.s., nie vo najmala mera ne se somnevame vo ispravnosta na toj brak, pa makar Ajsa da imala 3 a ne 9 ili 15 godini toj brak bil samo MUIBAREK BRAK, poznavajkigo kakov bil nasiot Pejkamber, covek za primer na celo covecanstvo a ne samo za nas muslimanite!
..so pocit Liljan Изменето од ZlatniLiljan - 09.Март.2008 во 00:23 |
|
Islam es Para Todas’’ (“Islam je za svakoga")
|
|
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се изјасна на друга тема.Како што запнал со постирање на мојот пост,не верувам дека некоја тема ќе остане без него. |
|
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
|
ZlatniLiljan
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
hr lucky izjasnise, sto sakas da kazes so postot od bratot efendija sto go imas kopirano??
|
|
|
|
hr.lucky
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 505 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Aisha
Сениор Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Amin!!!!!
Vo vistinitosta na islamot, lugeto se uveruvale samo koga bi videle nekoja postapka od Pratenikot Muhammed,n.b.m.n., se nadevam deka i nie ke gi sledime negovite postapki koi se najdobar nacin da ja prikazeme visitnskata slika na islamot. Zarem on ne bil ZIV QURAN. |
|
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|
ShumadinChe
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Локација: Slovenia Статус: Офлајн Поени: 365 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Selam Aleykum Care. Znam Deka Navistina Znaesh Kako Da Ja Kazish Vistinata. Изменето од ShumadinChe - 07.Март.2008 во 23:34 |
|
Nothing Remains !!
|
|
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мухаммед а.с.....име, кое е непресушна инспирација на секој муслиман и муслиманка...!
Да тргнеме по неговите стапки..... Тоа се зборови кои се повредни и повеќе говорат од секој телевизиски програм и пообимни од било која книга.Тоа е начин на животот кој го одбрал Возвишениот Аллах Субханеху Ве Те,ала,за човекот со чие посредство го објаснил Својот закон на Земјава... Да тргнеме по неговите стапки..... Тоа се чекори кои што Мухаммед а.с. ги вткајал во душите,умовите и срцата на генерациите.Времето не ги заметило овие стапки,ниту ветриштата од бурни случки ги избришале. Да ги следиме Мухаммедовите а.с. стапки: -Во односот кон нашиот Господар. -Во односот кон другите луѓе. -Во неговата величенствена личност. -Во неговата реформаторска мисија. -......... Нека зборот МУХАММЕД А.С. ги оплемени нашите срца и осветли нашите животни патеки. Амин! |
|
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
|
valevska
Нов член Регистриран: 01.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 21 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Абеова муслиманиве све со Павле имаат работа, трн у око ви е.
|
|
ZlatniLiljan
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne, mentor!!!!!
Da, se slozuvam... |
|
|
|
Aisha
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne, mentor!!!!!
|
|
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|
DAIJA
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 1668 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ej lazgo si orto, ko Pavle cicko da ti e!!!
|
|
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
|
Aisha
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
lele prikaskava treba da si ja kazuvas na kafe so prijatelite, tolku e rekla kazala, a izvini predpostavuvam deka takviot muabet ne e dozvolen vo hristijanstvoto. Ili pak ako e od omraza kon islamot se e dozvoleno...
Tolku ti e smesna prikaznava, mozes da im ja sitnes na K 15, skec da napravat od nea!!!!! |
|
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|
Внеси реплика | страница 123 34> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |