Автор |
Тема Пребарувај Опции за темата
|
marco_antony
Сениор
Регистриран: 17.Јули.2006
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 11062
|
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Цитирај Одговор
Тема: СВЕДОШТВА Испратена: 29.Јануари.2007 во 23:50 |
MOE LICHNO SVEDOSTVO SE DESI PRED POVEKE OD 6 GODINI ....
NA RABOTA ...
MNOGU NAREGNAT...
OBVRSKI NA SITE STRANI...
I TREBASE DA SE JAVAM KAJ GOCE !!!
NAPISAV GOCE I GO ZAOKRUZIV...
I POSLE NEKOJ SAAT ...
JAS GO PROCITAV OCHE...
I TOGAS ZASTANAV...
PA JAS OCHE NAS NE JA ZNAM NAPAMET...
I ZEDOV EDNO KALENDARCHE...
I JA CITAV OCHE NAS KOJ SI NA NEBESATA...
I TAKA POSLE NEKOLKU PAATI ...
SITE TREVOGI MI GI SNEMA ...
I OTTOGAS ...
JA NAUCIV NAPAME OCHE NAS...
I SI JA PRIMENUVAM ...
ETE TOA E MOETO SVEDOSTVO ...
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
oblachinja
Сениор
Регистриран: 12.Март.2006
Локација: United Kingdom
Поени: 4990
|
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Цитирај Одговор
Испратена: 29.Јануари.2007 во 23:24 |
Mu se molam i veruvam deka toa sto mi se sluchuva e po negova zasluga,sega toa se dnevni intimni molitvi so koj toj mi go otvora patot...mozebi ne se spektakularni za da bidat nekoi svedoshtva neznam kakvi,no mene mi se toa vazni raboti,a Bog me slusha i mi pomaga
|
|
|
belichka
Сениор
Регистриран: 30.Октомври.2006
Поени: 2023
|
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Цитирај Одговор
Испратена: 29.Јануари.2007 во 21:40 |
ivin, nie sme malku tuka na forum na koi im se slucilo nesto i poradi sto verata i se zajaknala...toa ne se sekojdnevni slucuvanja...
|
|
orto
Сениор
Регистриран: 13.Октомври.2006
Поени: 916
|
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Цитирај Одговор
Испратена: 19.Јануари.2007 во 10:35 |
|
Мошти на свети Јован Кукузел пристигнаа во манастирот во Рајчица
(16.01.2007)
На
15.01.2007 год., кога Светата Православна Црква ги слави св. Силвестер
папа Римски и св. Серафим Саровски, во Бигорскиот манастир пристигнаа
светите мошти на св. Јован Кукузел. Овој голем
светител и автор на многу црковни химни бил Македонец по потекло од
овие краишта. Моштите пристигнаа преку Големата Лавра (каде се чува
целиот череп, и поголем дел од моштите), а од манастирот на Светото
Преображение во Бостон. Поточно тие се подарок на братска љубов од
старецот на манастирот о. Пантелејмон за молитвен спомен на архимандрит
Партениј, а во чест на тоа што во родните краишта на св. Јован Кукузел
му е подигнат параклис (во метохот на св. Георгиј Победоносец, во с.
Рајчица, дебарско).
Веднаш
после пристигнувањето, моштите беа ставени во чист пчелин восок и
вградени во сребрена кутија и беа пренесени во метохот, во параклисот
посветен на овој наш голем светител.
За
преносот беа задолжени бигорските свештеномонаси о. Доситеј и о. Јосиф.
Со торжествено биење на камбаните, моштите беа пречекани од
сестринството на манастирот и манастирските гости.
На многаја лета!
Свети Јован Кукузел моли се за нас! |
|
(kоран 10, 94)
(аллах рече моамеду) Ako сумљаш у oно што ти oбљављујемо, упитај oне (Жидове и Кршчане) koji Читају Kњигу (БИБЛИЈУ), прије тебе објављену
|
|
aladin
Сениор
Регистриран: 30.Октомври.2006
Поени: 2043
|
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Цитирај Одговор
Испратена: 16.Јануари.2007 во 13:08 |
koga covek ja ima radosta i ljubovta vo zaednica so boga, toj ne moze da ne ja spodeli so drugite lugje.
- vo isto vreme da go proslavuva boga i da svedoci za toa pred celiot duhoven i telesen svet!
|
|
butel2
Сениор
Регистриран: 26.Јули.2005
Поени: 4138
|
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Цитирај Одговор
Испратена: 15.Јануари.2007 во 23:43 |
Zosto da ne doagjame, ti smetame? Zar polemikata ne e pointeresna so onoj koj misli poinaku otkolku so onoj koj samo poltronski ke kaze , da taka e
|
|
Гостин
Гостин
|
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Цитирај Одговор
Испратена: 15.Јануари.2007 во 17:44 |
bidejki sum vernik nemozam da ve razberam site vas koj neveruvate a doagate na tema Veroispoved?!
bideki ste so ubeduvawe deka nisto ne mu dolzite na bog pa ni vaseto postoewe ,zosto tolka mnogu vi e potrebno naseto ubeduvawe vo verata i postoeweto na bog,a toa go dokazuvate i pokazuate so vasite dela ...so koj zavleguvate vo polemiki koj vodat kon nasi ubeduvawa kon vas,,,?!
neveruvate,nesakate ubeduvawa,,,pa sto barate na ovaa tema
izgleda ni samite ne ste svesni deka bog vi e potreben poveke otkolku sto sakate samite na sebe da si priznaete..
Изменето од ivin - 15.Јануари.2007 во 18:03
|
|
butel2
Сениор
|
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Цитирај Одговор
Испратена: 15.Јануари.2007 во 15:58 |
Orto....da ne se povtoruvam i da ne se vrtime postojano vo krug, jas , kako i ti svojot zivot go dolzime na nasite roditeli....ona ubavoto sto mi se slucilo vo zivotot e rezultat na mnogu faktori, isto i nesrekite sto mi se slucile se reziltat na odredeni faktori, a i nesrekite sto mozele da mi se slucat a ne mi se slucile..
Ovoj posleden tvoj post, cuvstvoto na smirenie , na nekoj nacin i vozbuda od koja se izroduvaat solzi vo ocite , sosema go sfakam, no tuka stanuva zbor za mostite na macenikot sv. Georgi Pobedonosec, covek koj navistina ziveel i tvorel...
|
|
brza
Сениор
Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
|
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Цитирај Одговор
Испратена: 14.Јануари.2007 во 01:11 |
a,be ajde dosta veke so toa,!!!!..........dosaden si kako komarec,.kazi neshto novo,a,ne edno te istovo "trista"varijanti,...........ili zachepi veke ednash,..............valjda gospod ne te uchel da bidesh takov!
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
|
|
orto
Сениор
Регистриран: 13.Октомври.2006
Поени: 916
|
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Цитирај Одговор
Испратена: 14.Јануари.2007 во 00:01 |
butel2 напиша:
Jas tokmu toa i go napisav vo mojot prv post na ovaa tema, moeto licno svedostvo deka Bog nisto ne storil za mene za celiot moj zivot....na vas nekako ne vi se dopagja toa , pa pocnavte da me ubeduvate vo postoenjeto na Bog | Како тоа Бог не сторил ништо за тебе во целиот живот? -Дали некогаш си имаш запрашано на кого се должи твоето постоење? -Дали некогаш се имаш запрашано на кого се должат сите твои убави работи кои ти се случиле во животот? -Дали си се замислила само од колку невољи си се избавила во целиот твој живот?
Ако не постои Благодатта Божја не можеме ниту воздухот да го дишеме!
|
(kоран 10, 94)
(аллах рече моамеду) Ako сумљаш у oно што ти oбљављујемо, упитај oне (Жидове и Кршчане) koji Читају Kњигу (БИБЛИЈУ), прије тебе објављену
|
|
butel2
Сениор
|
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Цитирај Одговор
Испратена: 13.Јануари.2007 во 08:38 |
Jas tokmu toa i go napisav vo mojot prv post na ovaa tema, moeto licno svedostvo deka Bog nisto ne storil za mene za celiot moj zivot....na vas nekako ne vi se dopagja toa , pa pocnavte da me ubeduvate vo postoenjeto na Bog
|
|
butel2
Сениор
|
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Цитирај Одговор
Испратена: 12.Јануари.2007 во 15:08 |
Ne znam zosto vo komentarite na Belichka stoi samo " izmeneto od ...." i ne mozam da procitam sto taa pisuvala. Bas mi e zal.
Ivin, mnogu dobro znam sto e cudo, sto e svedostvo, i dajte , kazete nekoj primer, zosto nikoj ne mi go komentira nastanot vo Medjugorje? SZatoa sto tamu se katolici? Pa sepak tamu se "prikazala" Bogorodica...
Polesno e da se dade komentar za nekoj clen od forumot?
|
|
здраво
Сениор
Регистриран: 15.Декември.2006
Локација: Macedonia
Поени: 253
|
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Цитирај Одговор
Испратена: 05.Јануари.2007 во 10:33 |
Бебето во утробата не го гледаш ни слушаш ,само го чуствуваш и знаеш дека е тука.
|
|
|
butel2
Сениор
|
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Цитирај Одговор
Испратена: 05.Јануари.2007 во 10:29 |
Belichka, pravis sosema nerealna sporedba. Deteto koe se zacnalo vo mojata utroba, koe go nosam 9 meseci i cii pokreti gi cuvstvuvam , gi sporeduvas so Bog koj ne go ni slusas ni gledas , edinstveno duhovno se ubeduvas deka postoi i veruvas deka toj e tuka negde okolu tebe i te stiti? I stanuva zbor za svedostva , sto Bog napravil za nekogo, ne za veruvanje, ne za ljubov po zasluga ( jas nikomu ne davam ljubov po zasluga , no ljubovta e sosema druga tema ?
Ivin , jas tebe ne te ubeduvam , nemoj ni ti mene. Zalam sto ti ja rasipuvaat temata i sto nikoj nema sto da posvedoci....
Jas pak ke se navratam na prikazuvanjeto na Bogorodica vo Medjugorje, slucka koja se sluci ne mnogu odamna i koja napravi vistinski bum, mislam deka takvi nastani, svedostva treba da se komentiraat na ovaa tema, a ne dali Butel veruva ili ne veruva vo Bog, pa uste da se mesa ljubovta kon nejzinite deca i da se pravat besmisleni sporedbi.
Jas zboruvam za nesto sto sum go iskusila a ne za procitanoto , slusnatoto...
|
|