|
КОЈА РЕЛИГИЈА Е ВИСТИНСКА? |
Внеси реплика | страница 123 55> |
Автор | |
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 13.Април.2016 во 23:23 |
островите ќе се надеваат на Мене и ќе се надеваат на Раката Моја. ... (Св.Пр.Исаија 51) ... Но Он ги зеде врз Себе нашите болки и ги понесе нашите слабости; а ние мислевме, дека Он беше поразуван, казнуван и понизуван од Бога. А Он беше изнаранет за нашите гревови и мачен заради нашите беззаконија; казната за нашиот мир падна врз Него, а преку Неговите рани ние се излекувавме! ... (Св.Пр.Исаија 53) Изменето од spiros - 13.Април.2016 во 23:27 |
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
ni levo ni desno,strogo pravo...
|
|
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Што сакаш можеш да мислиш и да знаеш - о застапнику и поборнику на безправецот и безправието - но немој да ми кажуваш дека твоето (вашето) безправие и сознание, било поарно од Учењето Христово и Верата во Светиот Дух БОЖЈИ, Кој е безкрајно повеќе од секое човечко, ангелско, ... или билокакво поинакво (о)сознание! Духот БОЖЈИ Ја создава Вистината, а човекот (во најдобриот случај) може вистински да Ја осознае! |
|
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
Суада
Сениор Регистриран: 25.Април.2015 Статус: Офлајн Поени: 311 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Браво, Аутлук, убо му кажа... Доста е веќе, мене ми отиде на нерви веќе неговото пишување, као шо можете да приметувате дури и поредовна бев, киснев тука, додека сега ради Спирос, не идам.
Шо ќе идам, ќе читам тука како некојси Спирос, попува и како е тој најпаметен, ние не сме. (особено јас/ние, муслиманите) ...Слепи сме биле Шубо би било да го банираат. |
|
Доаѓам тука-себеси се брукам...
Ми идИ во глава да си пукам Хехе |
|
outlook123
Сениор Maya Регистриран: 16.Октомври.2014 Статус: Офлајн Поени: 1633 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nemam pravec bre propovedniku..koj si ti da ni kazhuvash shto e pozitivno a shto ne e.. i taka edno bez drugo ne odi.."onamu iznad" ne postoi dualnost!
prestani da mi kazhuvash shto mislam i shto treba da mislam tolku! Изменето од outlook123 - 10.Април.2016 во 14:52 |
|
едно е - не се две
|
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не твојот правец, туку секој правец, кој се противи или се прави попаметен од Позитивниот и Животопријатен Правец БОЖЈИ (Христос) не е позитивен (животопријатен) правец! Мене немие сеедно дали некој го поддржува и учи Правиот (Животопријатниот) Правец или пак Му се противи и со тоа (свестно или несвестно) повлечува души по грешниот! Се разбира, прво се чисти сопствениот двор, па после се помага на комшискиот да го изчисти, бидејќи ако не се стори тоа, џубриштето од соседот ќе се најде во сопствениот! Пример: Класната на едното од моите дечиња, се разочарала кога слушнала дека во нејзината класа нема хомосексуален помладок и им сугерирала дека тоа би било многу симпатично кога би бил случај. Како случајно и таа е обожавател на ошо, како што си ти и многу други. Таа гуска, со својот “администраторски“ авторитет им сугерира и влијае на нејзините слушатели, читатели и ученици - а наши чеда и миленици - дека хомосексуалноста нее перверзитет, туку нешто симпатично што би требало да се развива кај нашите деца! Ако е тоа уверена, таа - и сите нејзини истомисленици - слободно нека одат во некој од ошовите (или слични) “ашрами“ и таму ако сакаат нека практицираат не само групен и хомосексуален секс, туку и исто таков со животни или нешто друго (нивна работа). Но, нека не шират гадни семиња и зарази во фамилиите (и посебно децата) на другите. Бидејќи, поради таквото влијание ако некоја фамилија го изгуби сопственото чедо на жртвениот алтар на богот на перверзните и со тоа му се изгасне огништето, јас нема воопшто да се изненадам ако и таа фамилја погодена од болка, реагира на свој начин животонепријатно кон пропагирачите на грешниот и перверзен правец (религија). Изменето од spiros - 10.Април.2016 во 13:21 |
|
|
outlook123
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
shto imash ti so mojot pravec!
|
|
едно е - не се две
|
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
1. Јас несум адвокат Божји, бидејќи адвокатите исто како и слугите се платеници, додека чедата Божји (при кои преку Милоста Божја и јас се врачунувам) се наследници! 2. Вртењето во круг - самото по себе - нее ништо лошо, кога е тоа животопријатно, не го подкопува, не се противи на правецот или дури издига над Вечната Милост БОЖЈА чиста (Исуса Христа), што за жал за тебе, за твојот идол ошо (на пример), ... и слични на вас, неможе да се рече дека не сте го правиле и правите. 3. Доколку е твоја вистинска желба и си “спремна“ со сите твои имиња (профили) исто така повеќе да не ги читаш и да не реплицираш на моите постови и теми, тогаш и јас сум спремен да го сторам истото! Повели “администраторке“, ... |
|
|
outlook123
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
spiros,
dokolku moeto pishuvanje (vekje godini..) ti go tolkuvash i sfakjash na takov nachin, kako shto kazha pogore - od sega pa nataka ednostavno ne me chitaj i nema potreba da se vrtime vo krug... ps. ako ti mislish deka si advokatot bozhji(i deka edinstveno ti i na tebe slichni, znaete shto e ispravno site nie da mislime i dozhivuvame) - toa e tvoj(vash) problem , ne e moj,nash.. Изменето од outlook123 - 07.Април.2016 во 20:41 |
|
едно е - не се две
|
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
во Него БОГ е Отец (и Мајка), а секој секому сестра и брат! Има само Една, Единствена, Совршена и Се’опфатна Мудрост чиста, Која од Љубов за сите стана човек во Исуса Христа! |
|
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Човековата ментална свест - самата по себе - не е ништо лошо, посебно кога таа е воодушевена од човекољубието на Творецот (и Отецот на Животот) и Го восфалува Истиот! Исто како што и шумењето на шумите (“бучењето“ на буките) не е ништо лошо по себе. Тоа е потполно нормално дејствување на Светиот Дух во Чедата БОЖЈИ и е дури потполно пожелно, бидејќи му служи на животот и е животопријатно. За жал, одсекогаш имало еден известен дух (и известни души), коjшто постојано се труди Светото Воодушевување да го изгаси и угуши! Одсекогаш имало такви коишто сакаат да ги замолчат Чедата Божји, омалуважувајќи ги, исмејувајќи ги,... а во најдобар случај несфаќајќи ги! п.с. Што повеќе ја гасите верата во БОГА и Неговиот Месија, тоа толку повеќе ширите безсмисленост, страв и депресија, на која (за жал) како жртва и’ паѓаат и многу млади животи! Не правете го тоа зло, кое засигурно - не само по душите на другите - туку и по вашите ќе има консеквенци! Или, сега со помош на вашата празна филозофија ќе ни објасните дека и човековата душа - исто како и Бог - е измислица? Изменето од spiros - 07.Април.2016 во 19:15 |
|
|
chargerburnout
Сениор Регистриран: 28.Ноември.2015 Статус: Офлајн Поени: 211 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
religijata e abstraktna filozofija, sto objasnuvanje da mu davas faka logika... samo celta e kako ke ja vidis ti, a toa te pokazuva sto si i kakov si, dodeka vo temel site religii se isti, od paganskite do denesnite, samo razlicni iminja i razlicni nacini na molenje.
Evreite go imat Juda, Juda mu bil prijatel na Isus, a muslimanite go prifakat Isus kako ispraten od boga. A jas vikam tie site bile revolucioneri, samo sto vo toa vreme koga mizerijata i injorancijata vodele, kako poinaku da im objasnis na lugeto, nego preku religija. zatoa nema vrska religijata, vrska ima kako ti ja sfakas toa, a toa kazuva kakvo srce imas. Bog - visata sila, ona sto uste go nema otkrieno naukata. Kaj boga site religii se prifateni, samo ako sluzat za mir i dobrina. |
|
outlook123
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
spirko,
"tie" mi velat- da ne vreskam! i mi rekoa deka mentalnata svest- vreska!.. Изменето од outlook123 - 06.Април.2016 во 10:11 |
|
едно е - не се две
|
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Благословен да си, брате! Он не е далеку од секого меѓу нас... ние во Него живееме, се движиме, и постоиме,... »Негов род сме!« (Дела Ап. 17:28) Исус одговори и му рече: „Ако некој Ме љуби, ќе го пази словото Мое; и Мојот Отец ќе го возљуби, и ќе дојдеме при него и живеалиште во него ќе направиме. (Ев. Јован 14:23) Изменето од spiros - 05.Април.2016 во 23:10 |
|
|
Внеси реплика | страница 123 55> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |