|
Седативи |
Внеси реплика | страница 123 4> |
Автор | |
0day
Нов член Регистриран: 06.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 4 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 20.Февруари.2010 во 23:57 |
Pijam Helex i Asentra poradi, anxiety disorder :(
|
|
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А не е лошо пред да посегнете по седативот да си помислите вака:
ОНА ШТО НЕМА ДА МЕ УБИЕ ЌЕ МЕ НАПРАВИ ПОСИЛЕН/ПОСИЛНА........ |
|
МИР со сите
|
|
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Никад не сум се труела со такви глупости, освен асприн во палетата на медикаменти не сум имала ништо појако.
Тоа е тешко срање и освен ако не ти е препишано од доктор наменски-не треба да се лапаат на секој чекор и секојпат кога ќе се изнервираш за нешто. Секој стрес ти ги јача нервите уствари.(се зезам) |
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Бјонсе бееееее...човек после тебе пост не може да напише.....се си напишала......се знаеш секогаш.....
Туку зборот беше за седативите, да......еве го мојот став... Седативите нема да ни ја сменат стварноста..... |
|
МИР со сите
|
|
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Slabeenje od sedativi............
TOCNO !!! Ama ne kako osnovna indikacija na sedativite nego kako posledica........ Eve so edna recenica ........... Sedativi se grupa na psihofarmakoloski sredstva koi imaat depresivno dejstvo na CNS ja smaluva budnosta i otamu ima smiruvacki psiholoski efekt .......vo pogolemi dozi imaat hipnoticko( zaspivacko) dejstvo .... Ja razbravte poentata??? Znaci so koristenje ne sedativi osobata e mrzovolna i najmalku pomisluva na jadenje......ili ako zema pogolema doza ili pocesto veke taa osoba nonstop spie..... I togas sto ??? So spienjeto se preskocuvaat i dorucek,rucek pa i vecera i ete slaabeenje.....pri dieta prvite denovi da ne recam nedela se najkriticni.........e sega , koga osobata spie "trup" veke teloto se naviknuva na NE JADENJE........... i to e to........ Mnogu prosto , a dosta opasno !!!! Inaku ovie lekarstva treba da se izbegnuvaat poradi stvaranje na zavisnost vo dolgotrajna upotreba.......... Megjutoa koga organizmot se naogja pod "stres" veke nekolku dena , a nie nemame moznost na samokontrola na smiruvanje togas pravilno e da mu pomogneme na organizmot so minimalna doza nekolku dena kolku da se stabilizirame.....i nisto poveke....... Vo Vasite komentari primetuvam neopravdanost na koristenje na vakvi lekarstva........sekogas treba da se spravate so problemot lice vo lice ...dali na miren ili buren ili najburen nacin no nikako so lekovi............ Raspravii so pretpostavenite , razni inspekcii i komisii. eve vi edna tajna.......sekogas imajte na um deka se tie obicni luge kako Vas i deka i tie gresavaat kon drugi kako ste zgresile mozebi i Vie.....a i da zgresite sto ? ke se popravite......i da ve kaznat !! Sto !! I tamu ke se poravite....mnogu e vazno da ste silni vo duhot i da ne se plasite....i sve ke se resi... Изменето од bijonse1 - 14.Април.2009 во 17:21 |
|
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
slabeenje od sedativi
|
|
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas za ova navistina prv pat slusham,slabeenje od koristenje sedativi? Da se stvori zavisnost od dolgotrajna upotreba na sedativi e opshtopoznata rabota,ama da se slabee od niv...neznam
|
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
епа срц некој се мислат дека ги боли нешто и само апчиња пијат...патем од тоа нездраво се слабее
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Od....goltanje sedativi?????se slabee????
ne mi se veruva....a ...glavata posle???-bunar.. |
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
јас знам 4 или 5 девојки кои не можат да качат килажа од тоа..патем познато е дека многу пејачки и манекенки така ја задржуваат тенката линија.....и нормално се слабее од тоа.....
|
|
|
|
seka
Сениор Guardian Angel Регистриран: 04.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4418 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
aaaa znaci toa bila fintata za slabeenje
|
|
La Ninja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
и колку кила имаш? 40?
|
|
|
|
alexa
Сениор Регистриран: 24.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 261 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас сум таблетоман.Си ги голтам како бонбончиња.По една рака.
|
|
Najveci covek uvek ostaje dete
|
|
dudulovski
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 998 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Подобро е јога, или некој понапорен спорт, како трчање по 5-6 км, бокс, аикидо...
|
|
Еден литар ракија на ден и секогаш ќе бидеш здрав како дрен.
|
|
Внеси реплика | страница 123 4> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |