|
Каков интернет користите ? |
Внеси реплика | страница 123 10> |
Автор | |
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 21.Февруари.2014 во 13:10 |
Пакетот Call & Surf Comfort од Т-Хоум. И не бев воопшто задоволна до пред некој месец. Сега така-така. Откако поправија нешто!
|
|
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
|
Phantomlord
Сениор ThrasheR Регистриран: 11.Септември.2008 Локација: Битола Статус: Офлајн Поени: 434 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Користам МОБИ (ТЕЛЕКАБЕЛ) од 500 - ки и задоволен сум
Изменето од Phantomlord - 17.Октомври.2010 во 22:10 |
|
\m/>.<\m/ Thrash' till death \m/>.<\m/
|
|
Pavaroti
Сениор Експерто нумеро 2 Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
На работа користиме MAX ADSL но тој од 100 gb. и ептен сум задоволен. Помалите пакети на MAX ADSL се тешка трагедија, паѓа мрежа, спор интернет и така на даље. Дома имам на ТЕЛЕКАБЕЛ и од кабловските е дефинитивно најдобар, за 500 ден. имате 50 gb. сообраќај.
|
|
Schatzii
Сениор Регистриран: 04.Мај.2010 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 10600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
One
|
|
Dream what you want to dream;
Go where you want to go; Be what you want to be, because you have only one life and one chance to do all the things you want to do. |
|
BiBi_G
Сениор СТАРОСЕДЕЛЕЦ Регистриран: 27.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 3175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
MAX ADSL....ќе го менувам
|
|
NO MATTER WHAT WILL HAPPEN I WILL ALWAYS SMILE! |
|
Pannet
Група Истражувач Регистриран: 05.Август.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 48 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Од MAX ADSL се префрлив на Cabeltel и сум многу задоволна...
|
|
crazy.
Нов член Регистриран: 10.Септември.2010 Статус: Офлајн Поени: 14 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
MAXADSL. Преезадоволен сум.
|
|
Zeksi71
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Eve ti cenovnik od ISP-ot, so jas imam uslugi od niv
http://www.videotron.com/service/internet-services/internet-access Toa e lokalen provajder koj e i za ovdesni priliki e dosta skap i ogranicen, ama jas sum so niv zasto imam kabelska tv kako i fiksen tel. od niv pa mi izleguva nesto poevtino i se epten profi, signalot ime e top. Inace imas ADSL so neogranicen transfer so brzina od 5 MB/s kaj povekjeto ISP vo Kanada za 20-30 CAD. |
|
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
|
|
Iron Man
Сениор железен раз бираш Регистриран: 11.Јануари.2009 Локација: Antarctica Статус: Офлајн Поени: 8032 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
во Канада имаш ограничен? а за цената иако не знам колку ви е просечната плата ама мислам дека ви е евтин ама ограничен?????????????????????????????? |
|
|
|
Zeksi71
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kaj mene pokazuva 8 MB/s Download i 800 Kb/s Upload so 60 Giga mesecen transfer. Koristam skoro najevtin internet paket so postoi kaj mojot ISP ovde koj cini 40 CAD mesecno.
|
|
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
|
|
Iron Man
Сениор железен раз бираш Регистриран: 11.Јануари.2009 Локација: Antarctica Статус: Офлајн Поени: 8032 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
глупости
а за Битола кај е просекот 0,5 Мбит да не е важно Ресен го има – 2.88 Mbps и бугарија со нивнот оптички втор најслаб по квалитет (или и таму имаат само во две згради оптички ) јас користам кабелски (тељекабељ) |
|
|
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Според „нет индекс”
Велес има најбрз интернет во Македонија Во Македонија просечната интернет брзина е 5.71 Mbps, а Велес е градот со најбрзата конекција од 6.93 Mbps. Според брзината Македонија се наоѓа на 46-тото место. Ова се резултатите на NetIndex кој резултатите за Македонија ги собрал од 249.000 уникатни IP адреси кои направиле 1.883.423 тестови за брзина од Speedtest.net и Pingtest.net, а од нив 63.000 се искористени за моменталниот индекс. Сигурно треба да се гледа на резултатите на NetIndex малку со резерва, бидејќи фали покомплетна анализа, но е интересна за разгледување на состојбата со интернет услугите и споредба со соседните земји. Еве што вели NetIndex: Според градовите Велес e најбрз со 6.93 Mbps. Најдобрите се: Штип – 6.28 Mbps , Ресен – 6.23 Мbps , Скопје – 6.20 Мbps , Охрид – 5.85 Mbps … Струга – 1.49 Мbps Според брзината на аплоад Велес е повторно прв со 3.87 Мbps. Потоа следат: Ресен – 2.88 Mbps , Тетово – 2.37 Mbps , Охрид – 2.31 Mbps , Кочани – 1.63 Mbps … Според интернет провајдерите NetIndex вели дека Mакедонски телеком е најбрз според брзината на симнување и закачување, па следи Неотел. Доколку го споредиме индексот за квалитет за конекцијата, глобалниот просек е 81.72, а Македонија има индекс на квалитет од 76.33. Споредено со останатите балкански земји индексот е ваков: Босна и Херцеговина – 81.14 квалитет, Србија – 79.01, Албанија – 78.45, Македонија – 76.33, Хрватска 76.07, Бугарија – 75.26, Грција – 64.46 |
|
computer
Сениор Патриот Регистриран: 25.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 504 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Телекабел. Задоволна сум иако некогаш знаат да имаат проблем на цела населба, а инаку живеам во Центар. Брзината е добра, таа најмногу зависи од компјутерот т.е неговата јачина. А бидејќи имам јак компјутер не ми прави проблем
|
|
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
MAXADSL na T-----Com
|
|
Внеси реплика | страница 123 10> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |