|
Совршенство |
Внеси реплика | страница 123 32> |
Автор | |
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 22.Декември.2010 во 10:39 |
Koga i kade bi mozhel da bide sovrsheniot moment, osven SEGA i OVDE. |
|
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Престанав да трагам по совршенство,за промена посакав да уживам во совршени моменти.
|
|
Мирно движи се низ галамата и хаосот, секогаш имајќи на ум каков мир постои во тишината.
|
|
mariija
Сениор Регистриран: 01.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2459 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sovrshenstvo postoi, Ti si sovrshen vo moite oci
|
|
"If you talk to God you're religious. If God talks to you, you're psychotic."
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
,..tuku,shto li ti trebashe da me potsekjash,...princeso!
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Совршенството е илузија и тоа не постои во нашиот свет. Што повеќе тежнееш кон совршенство, толку поголемо ќе биде твоето разочарување затоа што засмислата за совршенство не е во склад со реалноста. Ако погледнеш околу тебе, на она што те опкружува, ќе забележиш дека може да се подобри. Собата во која моментално се наоѓаш би можела подобро да се среди ,,,, автомобилот би можел да се префарба или испере,,,, соседната зграда би требало да се реновира,,,дрвата во паркот да се потсечат,,,,,, косата да се потстриже ...........
|
|
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не плашете се од совршеноста - никогаш нема да ја достигнете!!!!!!!!
|
|
Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ...... |
|
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Џо
Сениор Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Океј , се согласувам , само ме збуни начинот на кој беа претставени...
|
|
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
|
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изменето од volkswagen - 28.Септември.2010 во 22:46 |
|
Џо
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Според мене , непостои совршенство освен севкупниот универзум . А секој дел од него кој поседува некаква енергија може да се нарече негов објект и дел од него - кој сам по себе не е совршен , но составен со другите делови го прави универзумот.
Се друго е субјективност и лично доживување. Како и да е , постои нешто Идеално. Што одговара на нашите моментални потреби , емоции итн. Но бидејќи нашите потреби и емоции низ времето евоулираат така и Идеалите евоулираат како и со нашата замисла за Идеалното(Совршеното). А и примерот со Убавината ме збуни бидејќи ти ја преставуваш скаларно. А таа истотака е субјективна вредност , и може да се оцени во споредба со нешто , во зависност од ‘очите‘ на спектаторот. Затоа убавината неможе да се мери , може да се спореди , и неможе да се дефинира бидејќи е субјективна. -И да , се согласувам со тебе-постои Совршенство но тоа е променливо. |
|
|
volkswagen
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Џо
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Што е заклучокот а што аргументот во горниот пост?
Искрено сум збунет. |
|
|
volkswagen
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За да има совршенство, прво во главата треба да имаш терен за него, предмет (или Х стварчица, безразлика) што ти е (као) совршен ... и фала богу, да те има тебе, некој У на кого нештото треба да му е совршено...
Ќе си зацрташ нешто што е добро, нешто што е убаво и нешто позитивно... Ако , да речеме, ги рангираш тие ствари тогаш вака нешто би изгледало... земаме пример за убаво... (глеај цртеж оддолу на горе) ______________ (Тогаш апсолутното совршенство на убавина е овде) ______________ преубаво ______________ убаво ______________ грдо Ако не постои совршенсто , како тогаш да го наречеме она нешто шо ни го одзело здивот и подобро од него не сме нашле? Како го викате вие? Ако не постои нешто идеално/совршено тогаш кон што се стремиме? Сепак... на неколку наврати сум пронашол совршенство... и стварно , е повеќе од добро и никогаш не сретнуваш нешто слично... (зборувам за вкусови, нешто што мене ми се допаѓало и ми било идеално , совршено) Совршенство мора да постои и постои никогаш не може да биде тотално... и срамота е да бараш бе чоек нешто што е тотално совршено затоа што поготово кај нас живите нешто мора да стрчи као по дифолт... ( не зборувам за количество, туку квалитет... ако овие 3 цртки се „во заедница“, тогаш мора една од нив да не чини, ||| , тоа не значи дека една ули две од нив не се совршени... прост пример, не фаќај буквално) Зар не сте приметиле цура со совршени очи? (сум приметил ја ), со совршена уста? , не сте се сретнале совршена тишина? со совршен момент... безразлика... не барајте се да биде розово... совршенството е толку мал момент што скоро и никој не го приметува , а тие што го сретнале се колнат дека постои Изменето од volkswagen - 25.Септември.2010 во 11:39 |
|
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
sovrshenstvo ...nema,ne postoi...
|
|
Внеси реплика | страница 123 32> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |