![]() |
|
Енергетски (емоционални) вампири |
Внеси реплика ![]() |
страница 123> |
Автор | ||||
Valerija ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Испратена: 07.Април.2015 во 13:11 |
|||
Изменето од Valerija - 07.Април.2015 во 13:12 |
||||
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
||||
![]() |
||||
ZeZnAtA ![]() Сениор ![]() ![]() Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
ej da,,takov ti bese podpisot...ti fali vo tvoeto ednobitie
![]() |
||||
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
||||
![]() |
||||
outlook123 ![]() Сениор ![]() ![]() Maya Регистриран: 16.Октомври.2014 Статус: Офлајн Поени: 1633 |
|||
energijata e edna,,kakva e? zavisi od nasata percepcija na "nestata"
kazha zeznata ![]() Изменето од outlook123 - 30.Октомври.2014 во 12:56 |
||||
едно е - не се две
|
||||
![]() |
||||
ZeZnAtA ![]() Сениор ![]() ![]() Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
|||
pica -se slozuvam deka nekoi "vampi i ne se vampi tuku gi dozivuvame kako vampi poradi ne dobra komunikacija...,no tie takvite,,,najcesto,,,od koga ke gi islusas dobro ne ni pomisluvaj da im dades bilo kakov sovet zatoa sto sekogas ke imaat edno AMA i prodolzuvaat isto i pak i pak AMA... no postojat i drugi vampi pr. onie koi se nesto prasuvaat a pritoa muabetot im nema nikakva cel...,,ili pak onie koi sakaat da gi animiraat lugeto cisto kolku da privlecat vnimanie,a koga vnimanieto ke go dobijat,se povlekuvaat,samo frlile jadica i nikogas nisto ne napravile za da vospostavat normalen odnos,tie so toa se hranat....drugi pak so strav kradat energija,so izjavite i so odnesuvanjeto sakaat da gi islasat lugeto..no nivnite zborovi retko koga se pretvaraat vo dela zatoa sto ako tie toa navistina go mislat nivnata energija ke ja nasocat sprema nivnata namera..a toa e sprotivno od toa..taka da site tie se vampi koi baraat hrana,,, energijata e edna,,kakva e? zavisi od nasata percepcija na "nestata"
Изменето од ZeZnAtA - 30.Октомври.2014 во 12:14 |
||||
|
||||
![]() |
||||
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
|||
А зошто да не може? ![]() Не ти се случило да си позитивно расположен, полн со позитивна енергија... и одеднаш нешто или некој да те онерасположи, да те растажи, разлути, изнервира... Па од позитивен да станеш негативно наелектризиран? ![]() Јас светот го разбирам како поле за дуално-дијалектичка борба на спротивности. ![]() И не гледам ништо чудно ангелот да стане вампир, јагнето - лав или волкот - овца... Во секој од нас има и добро и лошо, и позитивно и негативно и црно и бело и ѓавол и ангел.... Зависи кој ќе победи во борбата или на која нога си станал утрото... |
||||
![]() |
||||
Pica pica ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Октомври.2010 Статус: Офлајн Поени: 1488 |
|||
![]() Da ne sakash da kazesh deka chovek od angel moze da stane vampir,od jagne da stane lav i red drugi sprotivnosti. Dodeka chovek ne se izvede od jajceto na dualniot svet,ke mu shetaat vampiri,angeli,demoni,zmii,..pozitivni i negativni bitija. ![]() |
||||
![]() |
||||
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
|||
И без да ја присвојуваш, енергијата може да “мутира“, без да ја изгубиш. Од позитивна, да стане негативна. ![]() |
||||
![]() |
||||
Pica pica ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Октомври.2010 Статус: Офлајн Поени: 1488 |
|||
Само како забелешка,дали ако енергијата во себе,човек не ја присвојува како своја,дали и тогаш ќе има што да изгуби?
Само онака додадов,ако гледате енергецки вампири во ред,сигурно има нешто ваше што може да ви го земе од кое ќе се чуствувате исцрпени. ![]() |
||||
![]() |
||||
|||
Изгледа имаме некој проблем во комуникацијата јас и ти. Нешто не можеме да се разбереме. ![]() Понекогаш сите експлодираме со чувства. Нема ништо страшно да експлодира човек од бес, гнев, тага, лутина, разочарување, болка... понекогаш. Темава е за оние што не понекогаш, туку тоа го прават секогаш, кога ќе начекаат погоден слушател или некој врз кој редовно се празнат.... |
||||
![]() |
||||
|||
Od ponudeniot link,spored Dr. Bruce Goldberg energeckite vampiri,se luge koj imale poteshkotii vo predhoniot zivot i poslednata nivna sostojba im se odrzauva na slednata inkarnacija. ![]() ![]() Sekoj chovek na svoj nachin e opsednat od svoite dozivuvanja,bez razlika dali se dobri ili loshi,toj preku niv se velichi ili bara sozaluvanje. Ponekogash i najobichna informacija moze da nastane eksplozija vo negovite chustva odmotuvajki dozivuvanje do nedogled. Pri mnogu sredbi so razlichni luge,moze da se stekne iskustvo kako da gi smirite,da ja vatite vo smirena polozba komunikacijata,bez pritoa vie da ja prisvoite prikaznata kako vasha.Toa nema da ve iscedi,naprotiv moze da bide so obraten efekt. Eden takva prikazna. Luda Doshla jednom zena neka zbunjenok lica U ochi joj plashnja,tragika se zbiva U mislima zbrka strashnih privigenja Muche je i plashe ko da budna sniva.? I tako je sa strpnjom na stolicu sjela, Osvrnuchuch se okolo ko da neshto gleda.. pa odjednom,skochi,vrisnu -lica bleda. I zapoche plaho,da se ispoveda. "Ah,evo ga ljudi" pokaza na choshak, "vech godinu-dvije, chovechuljak neki ,omalenog rasta ne prege mi pupak. Lica grozna,crna..glava mandarine.. Dva sichushna oka vire ispod chjela. Lukavo skakuchu u dve grozne duplje.. Kad me pogleda najezim se cjela, na bradu mu visi snopchich crne dlake, chudnijeg vidjenja nikad nisam srela. Zamislite(dalje zena propovjeda) Nogu jednu ima - cup,cup skache, a prljave ruke,utre mi u lega.. I tako me gura gde ga volja bane.. Chak u seljachki bunar da okvasim dojke, ili u potok shumski da kupam se gola. Jednom smejuchi se pokaza na djecu, i reche mi drsko:"Ubij ove zmije" "Krvca tvoja piju,ajde shto oklevash" "To su podla bicha,ubij zmijo - zmije" U strahu zagrcah,grch obuze srce i kroz suzne ochi preklinjah ga moleh Ta,majka sam rekoh- to su djeca moja! Krv viri mi u njima! Tad se grozno lice, drskog chovecholjuka osmehnu i ode.. Ja deca u krilo i eto me sada, pomognite ljudi,ako Boga ima!? Bolesna sam zena,proganja me stalno ova miso ludo ..Luda,luda..luda.. procedi kroz zube. Nisi luda zeno!Bolesna ti miso Te su misle crne,varka mashte tvoje. Sad kad sve to znadesh i uz nashu pomoch, prepusti se nama i bit che ti bolje. Tanak zrachak nade na lice joj stade I,uzdahnu mirno,ko da moli Boga. A ja se utopih u zabludu svoju, trazjechi kljuch o ljudskom stravichno,vigenju? ![]() |
||||
![]() |
||||
|||
“Лош слушател кој се изгубил во сопствените предрасуди“ си нема проблем со енергетски вампири. Ич не се ни замара со нив. Ги брка како со глогов колец. ![]() Проблем е кај слушател кој е многу или премногу ЕМПАТИЧЕН, па она што ќе го исфрли “вампирот“ од себе, ти останува во тебе да те мачи, бидејќи си се соживеал со неговата приказна, почнала да те боли и да ти смета на некој начин... затоа што не е твој проблем. Не е никакво верување или етикетирање овој термин, туку категорија со која се занимаваат и психолозите. Еве дури ги делат и на типови, за полесно препознавање: Energy Vampires |
||||
![]() |
||||
outlook123 ![]() Сениор ![]() ![]() Maya Регистриран: 16.Октомври.2014 Статус: Офлајн Поени: 1633 |
|||
i volkot sit i ovcite na broj
![]() |
||||
![]() |
||||
|||
Energeckite vampiri spored objasnuvanjeto poveke nalikuva na veruvanje,otkolku da se napravi napor istoto da bide razbiranje. Da,postojat takvi momenti,no ne treba da se zastane tuka i da se etiketira nekoj kako energecki vampir,tuku da se sogleda kako i zoshto ste go izgubile balansot od vashiot mir. Pred se problemot e kaj vas,a ne kaj onoj koj si gi iskazuva makite,postojano ve bombardira so muabet od koj sakate da pobegnete,vo toj sluchaj ste losh slushatel gubejki se sebesi vo sopstvenite predrasudi. Dokolku se prifati kako termin vo koj veruvate deka tokmu poradi loshata komunikacija pri koja se chustvuvate kako da ste iscededeni i naplneti so negativna energija,nikogash nema da prijdete na problemot so razbiranje so shto ke ostanete na marginite od veruvanje,e togash e mnogu poteshko da se razdelite od istoto. Kako uteha moze da si ja izgovarate parolata: "Na chovek mozesh so sila da mu zemesh,no so sila ne mozesh da mu dadesh" ![]() Изменето од Pica pica - 17.Октомври.2014 во 20:39 |
||||
![]() |
||||
|||
ova e za onie vampriri koi barajki hrana izmisluvaat prikazni do ludilo..
![]() |
||||
|
||||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница 123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |