|
Проблем со предница |
Внеси реплика |
Автор | |
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 11.Ноември.2012 во 21:49 |
па вика...Е па пријател на преса се набива чаура,и тоа чаурата се става у фрижидер за длабоко да остои една вечер... а ја му викам.....а муштеријата купува гајба пиво и пие со мајсторот додека не се олади ..чаурата де ..таа во фрижидерот..ако не ја заборават кај ја ставиле..во меѓувреме. ако не може со сила,земи поголем чекан..Прв закон на мајсторите и правило на левата рака. |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
nostalgija
Сениор сениор Регистриран: 12.Септември.2010 Статус: Офлајн Поени: 231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Значи она што можеш да провериш е дали машата е одварена од фабричкиот вар.Ако е одварена тогаш барај или нова или половна,и братче барај саглам мајстор.....Сега екскурзијата ке те чини дупло.Јас имам пријател кој има сервис и одам кај него.Тоа што го можам сам си го сервисирам(плочки,гуртни,итн)а каде треба посебен алат одам кај него.Поздрав
|
|
I WILL NEVER APOLOGIZE FOR BEING MACEDONIAN
|
|
miki82
Нов член Регистриран: 03.Ноември.2012 Статус: Офлајн Поени: 5 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vo pravo si i za presata i za majstorot,samo znajs kako e za da se pomine poevtino ama ustvari na kraj plakas duplo...
|
|
nostalgija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Значи ке му кажеш на цепаницата од мајстор чаура со чекан се набива на Лада или 101 а не на Сеат....Слушнал ли тој за преса,а?Очигледно не...Е па пријател на преса се набива чаура,и тоа чаурата се става у фрижидер за длабоко да остои една вечер...Звучи глупо,ама закон на физика,нели...На ладно се собира секој материјал....И после без проблеми.....Поздрав и мењај мајстор дур колата ти има тркала
|
|
|
|
miki82
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da , da znam za tockata na masata kade stoi caurata,nee na tocka na brzina e namesti majstorot a drug ja centrirase i toa lasersko,no toj sto ja centrira rece nema lufta nikade ja gledase ozdola,trkaloto napred nazad odi i togas se primetuva kako lufta kaj caurata,no nee skinata i jas mislam deka moze da e od toa sto nee na tocka na masata ili masata da e rasirena odnosno odvarena na fabrickiot var zatoa sto so cekan majstorot ja nabivase caurata,na desno koga vrtis e se normalno a nalevo i na pravo e tesko za kontroliranje,a caurite gi menuvav na desnata strana,fala ...pozdrav
|
|
miki82
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Znaci fala na odgovorot,no gumite ne se zatoa sto guma moze da vlece no ovde volanot ne se drzi vo race,se oseka i pri mala brzina,se gleda na caurata klopka kako lufta,no od kade lufta koga e nova caurata,strafot da e skinat nee gledam stoi na mesto,znam deka mora da se odnese na centriranje no me interesira sto bi mozelo da bide,inace centrirana e eden mesec ako ima,nemam ni 500 km pominato...pozdrav
|
|
vivi1
Сениор Легенда Регистриран: 20.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 18941 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne pipaj
|
|
vivi
|
|
laki_bu
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Лидер Регистриран: 30.Ноември.2008 Локација: Germanija Статус: Офлајн Поени: 32100 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kako prvo caurata ima tocki po koi treba da e namestena , dokolku ne e na tockite....vadi ja i stavi nova......sovet :ne pipaj ako neznaes sam po prednica ....kontrolata e losa rabota
|
|
Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
|
|
nostalgija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Prvo si menuval cauri na balansstangla na ramo na amortizer nas to?Toa sto vlece probaj da balasiras gumi,pak centriraj i probaj.ne bi trebalo da ima problemi.Ako si od Sk ima dobar majstor za prednici centriranje vednas do Univerzalna Sala,ima vulkanizer vnatre,t.e ulickata kade e postata ama ke se vratis 100m nazad.Prasaj go znaat tamu.Deckoto dobro raboti,ima i servis taka da mozes do kaj nego....Pozz
|
|
|
|
miki82
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zdr.,ke ve zamolam za odgovor dokolku nekoj znae da mi pomogne.
Smeniv cauri od desna strana i ja centrirav kolata,no caurata e od golf dvojka i nee na tocka namestena a mojot avtomobil e seat toledo od 92 god.,na brzina od 80 km tesko se kontrolira a i vlece nalevo i voopsto ne e stabilna.Koga ke go udram kolceto odnapred nanazad ili obratno tropa no i ima lufta kako skinata caura.Dali mozebi e do caurata ili do centriranjeto...pozdrav |
|
Внеси реплика | |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |