IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Технологија > Хардвер и софтвер
  Активни теми Активни теми RSS - razlika megu 32 i 64 bit
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

razlika megu 32 i 64 bit

Внеси реплика Внеси реплика
Автор
Порака Обратен редослед
gonzo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Мачкозил

Регистриран: 04.Декември.2008
Локација: У дневну
Статус: Офлајн
Поени: 3137
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај gonzo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: razlika megu 32 i 64 bit
    Испратена: 10.Декември.2011 во 17:33
Glavna razlika e kolku RAM memorija moze da koristat vo momentot...32 biten Windows koristi do 4gb RAM ne moze povece, dodeka 64biten moze da koristi od 1 gb do 128 gb RAM...Ova go znam za mojata Vista, najverovatno e isto i za sedumkata...
Inace za da instaliras 64 biten Win, moras da imas i 64 biten procesor...Osven ako nemaat smisleno nekoi drajveri da da koristis 32b procesor so 64b Windows...
Kako i narodski sto vikaat sto pogolema brojka toa podobro okolu performansite na kompjuterot, odnosno 64 e sekogas podobro od 32....
Ili vaka, ako imas RAM pogolem od 4 gb  stavi 64b windows...

You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.
Кон врв
reddevli Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 09.Декември.2011
Статус: Офлајн
Поени: 5
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај reddevli Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Декември.2011 во 11:54
moze li nekoj da mi ja kaze razlikata pomegu 32 i 64 biten windows 7?
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.