|
Што би требало секој човек да прави |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | |
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 07.Ноември.2011 во 21:43 |
Tokmu taka prijateli... Bozhjata Ljubov treba da raboti preku nas... a za da go ovozmozhime toa treba da ja raschistime nasobranata svetovna zbirshtina, egoizmot, suetata, gordosta... i da ja oslobodime odamna zapretanata bozhestvenost vo nas.
Ne treba da izmisluvame ili pronaogjame nishto novo ili povekje od onoa shto e vekje odamna vdahnato vo nas od Boga. Изменето од Messenger - 07.Ноември.2011 во 21:44 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Кон ова би додал дека човек треба да тргне(вложи труд) на патот за да стигне до таа состојба, бидејќи за жал многумина одат по принципот „Јас работам, а тоа што ја работам гарант е по божја воља„ и затоа е светот ваков каков што е - со сериозен недостиг на несебична љубов, каде нема љубов, нема ниту трајна среќа туку страдање. Изменето од Majkl - 07.Ноември.2011 во 21:20 |
|
Бог повторно му говори денес на човештвото преку Неговата пророчица, Габриеле од Вирцбург. Тој не ја говори речта на Библијата!
|
|
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Секој човек треба секое утро да пие КРАШ ЕКСПРЕС.
|
|
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е..... навистина ТИПОВ Е ЦАР.....
Зоране секоја чест... што успеа да ги откриеш најглупавите теми... сега ќе “те предложам“ за “најјако бате на форум“ |
|
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
|
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Chovekoviot um e samo aspekt na svesta a ne obratno... Taa(Svesta) sozdava i se dozhivuva preku Kreacijata. I chovekot e del od Nea, neli? I e nad nas(kako chovechki bitija) a istovremeno i vo nas. Ne sme odeleni. Mozhe samo taka da si zamisluvame... Vistinskite Nie ne sme alatka, toa e nasheto "mozoche". I smetam deka Nie treba da go koristime "mozocheto" a ne obratno... |
|
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pa ne deka se sto ke stori ljubovta e robotski.. ama nie sme ljubov, nie pravime ljubov, nie ja sozdavame. Jas barem taka gledam. Da ne bevme nie ondak kako? Da ne bese se ostanato ondak ni ljubov ne bi postoelo.. znaci moeto veruvanje e deka nie sme toa i go delime ili ne, a ne deka e nesto nad nas i deka nie sme samo alatka. Mi zvuci grubo barem na mene, pa zatoa mojata definicija e malkucka poinakva sega... ali sekoj so svojata definicija, neli? E sega sto jas si imam problem so toa sto licno gi sfakam rabotite e sasvim druga tema
|
|
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zarem se shto kje stvori ljubovta e robotski...
|
|
|
|
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ova mi zvuci kako nie da sme niso drugo osven roboti.. pa ni toa
|
|
viktorija123
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sekoj chovek bi trebalo da dozvoli Ljubovta da raboti preku nego. - "Bog,Ljubovta raboti preku mene" a ne "jas rabotam". |
|
|
|
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ц ц ц ц, абе каков сатанизам какви бакрачи. Тоа што не следам библии и некои чудесии што никнуваат од човечкиот ум не ме прави лоша.. а што би требало е до некаде различно од треба, ама пак е во врска со делумно наметнување на нештата... и така. А тоа што сум алергична на зборот не го сфаќај лично затоа што и мојата алергија на тој збор е премногу лична... што сакам да кажам со ова.. дека немав навреда да ти ја навредам темата како лоша или добра само како и секоја тема и оваа ми е да си ги искажам моите лични ствари.. да не дојде до сукоб
|
|
zoranjanev1
Сениор Регистриран: 07.Септември.2011 Статус: Офлајн Поени: 379 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ekszi88, ovde stoi /bi trebalo/, a ne /treba/.
Inaku, ti, na zhal na pravednicite, sekogash mozhesh da go izberesh satanizmot i "slobodata", namesto ljubovta i Verata.
|
|
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И што треба јас да правам? Кога го читам/слушам овој збор ми се превртува нешто во стомакот. Ме прави несреќна тој збор.
Изменето од ekszi88 - 06.Ноември.2011 во 23:53 |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Misticite velat deka nema sili na dobro i na zlo, tuku taka se etiketirani od lugjeto koi ne gi razbiraat energiite (silite) koi go prozhnejuvaat Svetov, a koi egzstiraat spored negovata kreacija. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Секој човек треба да сади дрвце секогаш кога може.
|
|
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |