|
TUTORIJALI ZA Lightroom 3.4 |
Внеси реплика |
Автор | |
Tegla
Сениор Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 23.Јули.2011 во 13:43 |
Ako ti brka rabota nema zosto da ne prodolzis da go koristis Aperture, iako sto jas licno preferiram PC i Lightroom. Probaj go i vidi dali e podobar za tebe ili ne. Ona sto za nekogo e dobro, ne znaci deka za site e dobro.
|
|
That is called grain. It is supposed to be there.
|
|
mik1
Нов член Регистриран: 10.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 46 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Tegla edno prasanje ako moze..
Jas go rabotam Aperture 3 na mac.. sakam da go isprobam lightroom, imas li nekoe iskustvo so aperture pa da gi sporedis dvata programa? :) |
|
love nikon
Група Регистриран: 30.Јуни.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 56 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
FALA TEGLA.NEMAM ZBOROVI PROCRAMVEVO STVARNO E OK.FALA TI USTE EDNAS POZDRAV
|
|
Tegla
Сениор Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
OVDE Kje najdes mnogu dobri i besplatni tutoriali. Odlicen Sajt.
Inaku go rabotam od verzija 1, i kompletno go zameniv Photoshop vo odnos na ureduvanje na fotografii. Photoshop sega go koristam samo ako mi trebaat nekoi specificni opcii. Изменето од Tegla - 22.Јули.2011 во 16:58 |
|
That is called grain. It is supposed to be there.
|
|
love nikon
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Toa sakav i da go kazam celo vreme deka od mnogu ^^PROFESIONALCI^^ sto gi ima na forumov covek ne moze da prasa nesto i taka kapace po kapace za se i na se ke nema kraj na nisto od se.Ke citiram eden =
Originally posted by сашо -JA IMAS POENTATA NA FORUMOV! ama toa e sto da se pravi.Ok ednostavno toa sakav da prasam dali nekoj,koj,i kako go ima programot i toa bese se.Nisto ne gi cinese fichot, i pecok da odgovorat kratko i jasno.Ok da ne dolzam mnogu samo sakam da se izvinam.I ke zaboravev ZORAN ne se sekiraj znam deka sekogas mi pomagas vo site slucai i problemi koj sto sum gi imal ne samo jas i mnogu drugi kako mene clenovi na forumov, i znam deka si eden od (pojakite)-BEZ NAMERA I NAVREDA ZA DRUGITE CLENOVI NA FORUMOV, profesionalec na forumov |
|
pecok
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 01.Јуни.2011 Статус: Офлајн Поени: 300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Најбоза програм е Digital Photo Professional. Наједноставен програм со сите најосновни работи.
Едитирање слики, процесирање RAW датотеки, рисајз, DPI. Без филтри, плагинови, и без кроп. За кроп најлесно е со бесплатниот IrfanView со инсталиран плаг ин за ЈПГ Loseless crop и види чудо си правиш кропови колку сакаш и си се снимаат со додавка _crop1, _crop2 итн. Добра страна кај IrfanView е што е прегледник за слики и е ситен па брзо се отвара и брзо може да вртите слика по слика и да правите крпови колку сакате, брзо, едноставно и бесплатно. Сите плагинови доаѓаат посебно или како една инсталациона датотека, а има и кул плагинови како EXIF info, ЈПГ Loseless rotation и др. Така да во суштина програм како Digital Photo Professional и IrфanView со неколку додатоци е се што ви треба, освен ако не се одредите на Photoshop Art правецот, за кој како што гледам има и посебна категорија тука. |
|
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Izvini shto se obidov da ti pomognam. |
|
fichot
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 26.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 783 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ja si go rabotam redovno, a tutorial iskreno ne sum koristel...boza e programot i mislam deka nema da ti treba.
|
|
love nikon
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
NE BE STO E TOA DA NE SE MACKA NA LEB???
|
|
сашо
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 08.Декември.2006 Статус: Офлајн Поени: 538 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
JA IMAS POENTATA NA FORUMOV! |
|
objektiv pred aparat, subjektiv pozadi
|
|
love nikon
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ХХХХМММММ!!!!
И БАБА КЕ МИ ДАДЕШЕ ВАКОВ ОДГОВОР ЗНАЕВ |
|
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Guglaj Lightroom Tutorials na web i videos.
|
|
love nikon
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
dali go raboti nekoj i da pusti nekoj tutorijal za nego odnapred fala
|
|
Внеси реплика | |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |