IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Што да правам кога не можам да поверувам?
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Што да правам кога не можам да поверувам?

Внеси реплика Внеси реплика страница  123 4>
Автор
Порака Обратен редослед
saguaro Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 25.Август.2011
Статус: Офлајн
Поени: 482
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај saguaro Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Што да правам кога не можам да поверувам?
    Испратена: 11.Октомври.2011 во 22:08
Ако постои овој свет, тогаш се може да постои.

Кон врв
viktorija123 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Nishto Posebno, tuku EDNO

Регистриран: 04.Февруари.2010
Поени: 7300
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Октомври.2011 во 16:05

Taka e, ne e se kako Nam ni izgleda. Taka e - kako shto E.

I shto sega, vo shto i na kogo da poveruvam?

Tajnata ne se doznava (kolku i da veruvame deka e taka),

Taa ni se otkriva, koga kje se "sretnesh" so nea. Sekogash Sega, Ovde.

I ne, ova ne e filozofija...

Изменето од viktorija123 - 10.Октомври.2011 во 16:08
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
Кон врв
pHp Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Август.2011
Локација: Rwanda
Поени: 1477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pHp Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Октомври.2011 во 14:49
Помнам пред едно 20 години на овие простори и речиси цела Источна Европа и третина од Азија беа во едно општество во кое религијата се сметаше за "опиум на народот". Не веруваа во Бог , ниту надприродно, ниту во ништо свето. Но, една религија заменија со друга, духовна со материјална и идеалистичка. Се веруваше во егзактност и објективност во научниот метод. Се веруваше само во она што може да се види со очи. Тогаш психолозите ги открија оптичките илузии и покажаа дека човечкото око може да биде излажано, па не е се така како што се гледа.
Кон врв
Panini Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Јули.2009
Поени: 222
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Panini Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 09.Октомври.2011 во 23:04
I jas ne mozev da veruvam ama ich, ama sluchajno go najdov nachinot, posto Boogovi i Gospod ne mozea da me utesat pocnav da mu veruvam na glavniot, kako niven pretstavnik. Pa znaci>
DA ili na sebe veruvas ili na vladikata, jas na primer posto bev slab da si veruvam na sebe, mu veruvam na vladikata, mu bacuvam raka, si pravime muahabeti, mi kazuva sto chini a shto ne chini, ako gresam neshto me poprava, pa jas stanuvam pameten, ne se zamaram so citanje biblija, on ja znae na pamet( pa duri i stariot zavet dva i pol pati go cital i go znae naizust), potoa me pricestuva mi stava krst na celo so grejan zejtin od Kristal, mi dava na-FORA, mi vika da ja trgnam rakata od dzeb koga sum vo hramot, me ukoruva koga ja gledam Kristina ljubovno, posto bila ostavena, mora da si moralen neli! Potoa stalno mi se smeshka koga sum dobar i mene mi e ubavo, i mnogu drugi raboti me mrzi da zapisuvam ovdje. I taka ete go mojot nacin, probaj moze ke ti se dopadne, a moze i ne!
E pa togas moze ko drugar mi Zeko da idesh kaj Pastorot blizu Univerzalna od drugata stranica po Blagoevata Ulica on sigurno znae shto e pravo ili ne e, vikaat bil car vo Tenesse i mnogu drugi raboti i gi upatuva lugjeto na praviot pat nakaj Aerodrom vo Vinozito i tn..
Znaci ako veke sakas da veruvas najdi nekogo sto ke ti bide tuka koga kje moze se razbira...
MIND AND SENSE IS PURIFIED,I AM FREED FROM DESIRE!
Кон врв
Џо Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Каубоец

Регистриран: 17.Ноември.2009
Поени: 2121
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Џо Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Октомври.2011 во 12:28
Originally posted by kladence kladence напиша:

Ako covek ne veruva, toj ne moze da izleze na kraj so zivotot.E pa sega kako ke se spravime so zivotot, koga ne mozeme da veruvame??

Ne mora da veruvash, ni mene ne mi uspeva pa ubav sum...
Edinstveno veruvaj na samiot sebe, ne dozvoluvaj sam sebe da si gi zatvarash ochite pred svetov(shto veruvanjeto inache e), i kako i da svrtish everything's gonna be allright...:)
Ovo nebo nad nama
sjena je od zastora
kula na nebesima
u našim je prsima

Кон врв
Panini Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Јули.2009
Поени: 222
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Panini Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 07.Октомври.2011 во 16:49
Тоа е најбитното нешто дејствувањето на Бога дури и во неверниците и атеистите, затоа што тој ги создал и им дал лична слобода, епа изборот е твој..дали со Него и без Него, битно да останеш човек...ама како ке успееш патот е само твој..
MIND AND SENSE IS PURIFIED,I AM FREED FROM DESIRE!
Кон врв
Klara-D Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Март.2011
Поени: 2671
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Klara-D Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Октомври.2011 во 14:46

Кој го извлекува најлошото од тебе? 

Кој те паѓа на колена?
Кој ја растегнува твојата вера?
Кој го развива твојот карактер?

Има работи кои ти се случуваат, токму во моментов  !

Бог дејствува!

Ти можеби нема да си потполно свесен   за тоа, но без тоа дејствие, ти никогаш нема да си способен  да се справиш и да го достигнеш она, кое што Бог го наумил за тебе....!!!

Кон врв
viktorija123 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Nishto Posebno, tuku EDNO

Регистриран: 04.Февруари.2010
Поени: 7300
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај viktorija123 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Мај.2011 во 16:23

Kakva i da e zabavata upotrebi go Ho'oponopono procesot na Dr. Hew Len;

"Zhalam"

"Te molam prosti"

"Ti blagodaram"

"Te LJUBAM"

Bidi vo Nulta sostojba(Zero limits), sostojba na chista ljubov!

Изменето од viktorija123 - 29.Мај.2011 во 16:48
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2011 во 22:18
Originally posted by veranadaljuba veranadaljuba напиша:

Kako da znam deka sum poveruvala e ona sto mene me izmacuva. Koga imav 18 godini za prv pat ja otvoriv biblijata i pocnav da citam no neznaev od kade da pocnam. Mnogu t.n vernici (gi narekuvam onaka kako sto gi dozivuvam verojatno poradi moite kriteriumi za VERNIK ) probuvaa da mi olesnat kako da ja doznaam vistinata i patot (ISUS) no ja se izgubiv tamu nekade megju site niv i se preplasiv. Se prasuvav sto sega??? Sto ako ne bidam izbrana? Sto li da napravam a da ne bide pogresno? Citam i slusam deka Bog e dobar i milostina dava a ja sum preplasena od nego duri i sega po tolku godini, zosto? Dali ke mi bese polesno ako ne ja doznaev vistinata za toa koja sum od kade sum i kade ke odam posle se?

Se plashish zasto ne si sovrsena po nekoi standardi postaveni od strana na crkvata i onie koi ja napishale biblijata. Nikoj od nas ne e sovrsen, Bog vo toa nase nesovrsenstvo vsusnost ja krie nasata sovrsenost. Taka da ne treba da se plasis, zivej go zivotot najdobro sto mozes ne davaj ni eden moment da ti izbega, nemoj nisto da pravis zatoa sto nekoj nekade toa go rekol ili napishal. Bog nema granici taka da vo tvoeto ziveenje nemoj da imash ni ti. (ovaa e moe licno mislenje )
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2011 во 22:12
Originally posted by alf alf напиша:

Originally posted by viktorija123 viktorija123 напиша:

Mozhe da veruvash, da se molish, da chitash - zheden za znaenje... no seto toa propagja ako ne "vkusish".

Mnogu e lesno na chovek da mu kazesh kakov vkus ima koka-kola(sheker) ,ti probaj da objasnish kakov vkus ima vodata!

Ako ne mozech so zborovi da objasnish odnesi go na izvorot sam da vkusi.

Za da proba koka-kola ke go odnesesh na zabava,a za da proba ziva voda kade ke go upatish da odi?

Na druga zabava...Dobro de malku poinakva hahahaha   
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2011 во 22:09
Originally posted by kladence kladence напиша:

Templarius dali znaes deka ateistite go nadminuvaat i samiot djavol...barem toj znae deka Bog postoi!!

Ne bi se slozil so tebe, ateistite se isti kako mene i tebe. Tie veruvaat deka ne treba da veruvaat. A jas i ti veruvame deka treba da veruvame.
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
vivi1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Легенда

Регистриран: 20.Јули.2005
Поени: 18941
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај vivi1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2011 во 13:21
....vozdrzi se nekoe vreme.....i potoa ke poveruvasсреќа
vivi
Кон врв
alf Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 15.Септември.2009
Поени: 631
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alf Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2011 во 11:27
.

Изменето од alf - 19.Септември.2011 во 08:51
Кон врв
spiros Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 28.Јули.2008
Локација: На пат
Поени: 4490
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај spiros Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Мај.2011 во 10:43

Секој човек - помалку или повеќе во нешто - верува, а ако изјавува дека веќе нема потреба да верува, тој навистина претерува!

Но, претерувањето воопшто нетреба да не' чуди, бидејќи ние живееме во се' поинтересни и поинтересни времиња ! 2 Солун. 2 (обрнете внимание посебно на вторите 2 стиха!)

Изменето од spiros - 28.Мај.2011 во 11:21
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free,
in Time & Eternity!

БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...!

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  123 4>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.