|
Ислам и Фатализам |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | ||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 27.Март.2011 во 23:45 |
|
Izvini ako te navrediv, no ne vidam nisto navredlivo vo moeto prashanje. I pak bi te zamolil da mi odogovrish ako mozes. |
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
До мајтап ли тие дојдено? |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Eve tebe Spirose brate ce te prasham ti go imash toa video ili mozebi si go nashol, pomogni mi da go vidam...
|
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не викај дека Го нема, само затоа што е сокриено од очите на оние што не Го гледаат! Барај (понижно) и ќе ти биде дадено да најдеш! (Ев. Матеј 7:8) Изменето од spiros - 27.Март.2011 во 09:16 |
||
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
I dobro seto ovaa sto go kazuvas kade go ima na DELO, se se samo zborovi za nekakvo sovrshenstvo koe nikade go nema, pa zarem ako toa e bozja volja ce ostanelo samo na zborovi??? Изменето од Templarius - 26.Март.2011 во 16:50 |
||
Give me your secrets
||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Од непроценлива и со зборови неискажлива вредност е да се согледа дека Милоста БОЖЈА, Мудроста БОЖЈА - Која што Единсвениот Совршен БОГ за спасение на сите Ја отелотрвори во Исус Христос - е поголема и поважна од се’ што човекот може да стори, да делува, да помисли, да учи, да верува, ...! Тоа е Совршениот Евангелиски фатализам, тоа е Совршениот Христов Ислам, во кого нема тероризам, егзибиционизам, мазохизам, садизам ...! Совршената Вистина е толку едноставна, што мудрите, фалбаџиите, надувените, ... не можеле, нити пак можат да ја сватат и да и’ се поклонат, бидејќи сакаат да се гордеат со нешто друго! За МИЛОСТА БОЖЈА, За ХРИСТА јас сакам само да знам За Неговата безкрајна ЉУБОВ За Неговиот Совршен Ислам! Изменето од spiros - 26.Март.2011 во 09:19 |
||
||
Marko sk
Сениор Регистриран: 08.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 887 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Jasno e, taman rabota, poentata (i komentarite ne samo na ovoj topic, tuku i na drigite) deka se zavisi od nasata slobna volja potpolno gi razbiram, no isto taka moze i da se razbere deka voljata e onoj najsustestven del na nasata dusa, pa zatoa malku i doobjasniv :) onaka grtis ;)
Изменето од Marko sk - 25.Март.2011 во 00:45 |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Dobro Marko, ti krsti kako sakash.
Se podrazbira deka mozhesh da kazhesh deka prvin e intelekt ili svest,pa potoa toa se manifestira preku volja, za da na krajot se materijalizira preku konkretna akcija... No mislam deka poentata e taa, oti nishto ne e odnapred isklesano od kamen i nie ne sme marioneti koi se dvizhat zatoa shto nekoj odozgora ni gi vlechi koncite. Toa e celata poenta. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Marko sk
Сениор Регистриран: 08.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 887 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Iako e jasno, sepak malku poprecizno, mislam deka redno e i ova da se iskomentira. Koga istaknuvame deka VOLJATA e primarna , mislam deka gersime ! Ovaa gledishte ( filozovska doktrina) e poznato kako VOLUNTARIZAM, Schopenhauer, kade e potencirano deka voljata e taa koja e najbitnoto svojto na dusta, go osmiluva zivotot, (kaj Hegel e idejata, kaj Dekart e mislata, kaj Marks e materijl. prozivodstvo, kaj Bergson intuicijata e primarna i t.n....) a ne INTELEKTOT. Toj INTELKTOT e primarniot, a nikako voljata i site drugi sto gi nabrojav. Intelektot e onaa `glavna alatka i masina za obarbotka na pdoatoci dobieni preku culata i setilata go percepirame svetot, samite sebesi se osoznavame, so negova pomos opstime so okolinata, gradime opstestva, kulturi, civilizacii, ....toj lezi vo osnovata na sekoja volja, idea, misla and so on ;) Изменето од Marko sk - 25.Март.2011 во 00:27 |
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Da, pa toa e poentata na onoj masiven tekst, da im ukazhe na vernicite deka vo zhivotot ne e s'e podredeno od Svevishniot, tuku deka zavisi od nashata slobodna volja.
|
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Da no opravduvanjeto so sudbina, e mnogu prifatlivo i leci mnogu rani taka da na nekoi ludje mnogu im e lesno da kazat "Eh sto da pravish takva mi e sudbinata" ako e toa taka togash site nie sme odnapred programirani roboti i sto ce ni e dushata i svesta ???? |
||
Give me your secrets
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mislam deka tekstot dopira kaj onie vernici (od site veri) koi veruvaat deka samo spored voljata na Boga se sluchuvaat site neshta vo Svetov. Ako toa e taka, togash site neshta se odredeni i podredeni od visha sila i nie nemame nikakov uddel vo niv, shto samoto po sebe e definicija za sudbina. A ako zhivotov e sudbina, togash vernikot vo sushtina ne poseduva slobodna volja, pa zoshto bi se obiduval da menuva neshto vo sebe i svetot vo koj zhivee koga toa bi bilo samo kopanje dupka vo voda. |
||
|
||
ahmar1
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 712 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Али веб сајтот plasnica.org е страва Они се Турци мада не е сајтот на турски.
|
||
Илја дин,Илја бил ел Месија+++
нема друга вера освен правоверната,Христос е Месијата+++ |
||
Templarius
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
I ne mi e jasno sto e poentata na postot.
Normalno e deka covekot e gospodar na svojata sudbina, no isto taka vistina e deka site sudbini na ovoj svet se povrzani i deka povece ili pomalku zavisat edna od druga. Od religiozna gledna tocka, toa go propovedaat mnogu drugi religii ne samo islamot. |
||
Give me your secrets
||
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |