IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - Батерии
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Батерии

Внеси реплика Внеси реплика страница  12>
Автор
Порака Обратен редослед
smole_mk Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 19.Март.2009
Статус: Офлајн
Поени: 43
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај smole_mk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Тема: Батерии
    Испратена: 24.Март.2011 во 20:39
Ако некој нарачува нека ми пише, сакам да земам повеќе Eneloop.
Кон врв
procokal Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 20.Февруари.2011
Поени: 91
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај procokal Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Февруари.2011 во 10:32
Aj da chkrtnam zbor-dva za Sanyo-to. Izdrzhaa nekolku dena na Fuji S5500 so maksimalno tormozenje. Ova mi e prviot fotoaparat pa neizbezhno beshe fotografiranje, pregleduvanje, video, prouchuvanje, shpioniranje so zumot... :) Mislam deka napraviv okolu 300 fotografii. Bash che zabelezham kolku tochno na narednoto polnenje.

Btw, prvoto polnenje beshe prekinato posle 4 chasa (1/3 od preporachanoto vreme) pa potoa bez da bidat isprazneti pak gi vkluchiv na polnach i ako toa imashe efekt na kapacitetot togash ochekuvam ushte podobro da se pokazhat poshto gi iscediv maksimalno pred vtoroto polnenje.

Kako vi izgleda ova? Ok..? Nemam iskustvo so ovaa rabota pa ne znam dali e taman ili e slabo.

Изменето од procokal - 28.Февруари.2011 во 10:33
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај smole_mk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Февруари.2011 во 22:36
Ок фала.
Кон врв
metomax Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Февруари.2010
Поени: 89
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај metomax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Февруари.2011 во 22:04
fala Trajka,A za baterii ima na ebay i polovni od norveska moze za dve evra da gi zemete
http://metomax.110mb.com/
Кон врв
nikola_bb Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 19.Јануари.2006
Локација: Macedonia
Поени: 201
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikola_bb Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Февруари.2011 во 19:53
Originally posted by smole_mk smole_mk напиша:

Originally posted by nikola_bb nikola_bb напиша:

Ok onda kupuvajte od tuka punete im gi dzebovite od germanija do vrata vo skopje mi stigaat za 10evra no ok toa e toa so sporedbite...

Ај те молам кажи ја шемата, ме интересира. Ама озбилно.

Фала

Nema nekoja shema posebna na germanskiot ebay.de ke si najdes i cenata e taa do vrata doma da ti dojdat 10-11 evra iskaca
Кон врв
GEMINI Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Јануари.2009
Поени: 311
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај GEMINI Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Февруари.2011 во 18:29
METO AJ NEKA TI E CESTITA WEB STRANA, SAMO NE ZNAM ZA SO SI GI STAVIL NAJLOSIE FOTKI. ZA KOJ GI CUVAS ONIE UBAVITE.
NEKA TI E CESTITA NOVO STUDIO, SLUSAM IMAL SI DOBAR SET UP.
OCEKUVAM BAREM DESETINA AKTOVI U SKORO VREME.
BAY THE WAY SO NE SI KUPIL NEKOJA BATERIJA I ZA MENE KUKA E NEKA SE NAJDE !

Изменето од GEMINI - 27.Февруари.2011 во 18:30
http://www.youtube.com Chesma Sharena
Кон врв
Група
Група

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај smole_mk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Февруари.2011 во 13:52

Ok onda kupuvajte od tuka punete im gi dzebovite od germanija do vrata vo skopje mi stigaat za 10evra no ok toa e toa so sporedbite...

Ај те молам кажи ја шемата, ме интересира. Ама озбилно.

Фала
Кон врв
mickeymkd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 03.Август.2006
Поени: 368
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mickeymkd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Февруари.2011 во 01:29
Originally posted by procokal procokal напиша:

Prvoto polnenje na bateriite moram da go prekinam posle skoro 4 chasa polnenje. Dali potoa treba da gi "iscedam" celosno pred da gi napolnam pak ili...? Chitav razni raboti za toa kako se raboti so NIMh baterii i nekako se e kontradiktorno pa bi ve zamolil da me posovetuvate kako, sho...

Да мора целосно да ги испразниш пред да ги полниш (ова важи за NiCd и NiMh батерии).

Дај линк од каде ги земаш?

Изменето од mickeymkd - 22.Февруари.2011 во 01:30
Кон врв
nikola_bb Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 19.Јануари.2006
Поени: 201
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikola_bb Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2011 во 14:51
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај procokal Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2011 во 13:32
Prvoto polnenje na bateriite moram da go prekinam posle skoro 4 chasa polnenje. Dali potoa treba da gi "iscedam" celosno pred da gi napolnam pak ili...? Chitav razni raboti za toa kako se raboti so NIMh baterii i nekako se e kontradiktorno pa bi ve zamolil da me posovetuvate kako, sho...
Кон врв
metomax Кликни и види ги опциите
Група
Група
Лик (аватар)

Регистриран: 19.Февруари.2010
Поени: 89
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај metomax Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2011 во 12:55
Abe ima vo Dubai,4 kom za 99 centi
http://metomax.110mb.com/
Кон врв
Група
Група
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај procokal Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 21.Февруари.2011 во 11:46
Kupiv Sanyo, no ne bea Eneloop. Sepak bea najskapi i edinstveni proizvedeni vo Japonija pa zatoa se odluchiv za niv mesto Varta, Sony, Philips... Praksata che pokazhi sho mi se padnalo :)
Se raboti za ovie (na slikata e 2100, a ovie se 2700): http://www.livingecho.com/companies/greenbatteries/images/sanyo-2100-mah-aa-nimh-battery-responsible-energy-corporation-454787819_54386_full.jpg

Изменето од procokal - 21.Февруари.2011 во 11:49
Кон врв
bondi Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член

Регистриран: 25.Јули.2010
Поени: 31
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bondi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Февруари.2011 во 21:37
mozes na e-bay da gi najdes poeftini
vidi na http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&rt=nc&nma=true&item=380300493457&si=nila1nX7%252B%252FtUvi00pzAxOAbTMMA%253D&viewitem=&sspagename=STRK%3AMEWNX%3AIT
Кон врв
zlatko966 Кликни и види ги опциите
Група
Група

Регистриран: 06.Мај.2010
Поени: 54
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zlatko966 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 20.Февруари.2011 во 20:02
I bashka moesh da donesesh od Nemachka i za nas :))
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  12>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,172 секунди.