|
проблем |
Внеси реплика |
Автор | |
nikolomini
Нов член Регистриран: 19.Септември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 12 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 19.Јануари.2011 во 00:52 |
А да не ти е тебе случајно наместено на мануелен фокус?
Ко што разбрав јас апаратот ти окинува веднаш без да фокусира,според тоа фокусот е наместен на мануелно.Во тој случај и кога ќе го вратиш во default состојба не ти помага затоа што мануелниот фокус се мести со посебно копче кај леќата.Барем така е кај Никон.Види во упатството или прашај некој што го има истиот модел да ти каже каде се наоѓа тоа копче Поздрав |
|
djordjevich
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Група Регистриран: 04.Јануари.2006 Статус: Офлајн Поени: 38 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
malku si se izmeshal, pa ke pretpostavam sto sakash da prasas, ako zgresam so najdobra namera e.
Koga fotografiras, dokolku gledas niz viewfinderot, pritiskajki go do pola kopceto za fotografiranje ja izoshtruvas slikata i fokusiras na sakaniot subject. So pritiskanje na kopceto do kraj, fotografijata e snimena. Malku e porazlicno ako sakash seto ova da go napravish gledajki preku lcd ekranot (koristejki ja live view funkcijata). Vo toj slucaj so pritiskanje na kopceto do pola ne funkcionira izoshtruvanjeto/fokusiranjeto. Za da izostrish ke treba da pritisnesh na * kopceto koe prirodno ke ti dojde kaj palecot (ima dve, se odnesuva na levoto) i togash pritisni na kopceto za fotografiranje za da ja snimis fotografijata. Imaj na um deka ovaa funkcija ne raboti vo avtomatskite rezimi na rabota na aparatot, tuku ke treba da se prefrlis vo eden od slednite: P, Tv, Av, M, A-dep Ova sigurno go pisuva vo upatstvoto, no pretpostavuvam polesno ke ti bide da kliknes tuka |
|
Александар_А
Модератор Регистриран: 20.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1271 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
По твоево објаснување најверојатно се работи за дефект на копчето, не верувам дека е проблемот во софтверот.
|
|
kostovigor
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 139 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
"Кога сакам да сликам значи, апаратот сам си слика" - ???
"Така, неможам да дефокусирам" - сакаш дефокус да фотографираш? "Е јас знам дека сум го исчепкал негде, само што сеа го вратив во дифолт состојба, и пак се дешава истото" - што тоа си исчепкал? што се "дешава"? Пополека, смири се, среди се и напиши уште еднаш што е проблемот, само поразбирливо. |
|
cayman
Нов член Регистриран: 18.Јануари.2011 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Здраво на сите идивидаши,
ја отворив темава бидејќи имам проблем со мојот нов канон 1000д. Не сум баш некој почетник, ја сфаќам фотографијата како предмет, но не се замарам со марки модели проблеми и.т.н. Е во што се состои мојот проблем. Кога сакам да сликам значи, апаратот сам си слика, нели треба еднаш да се фокусира па уште еднаш да се притисне од кога ќе свирне assist beam. Мислам тоа пак си има асист бим, ама не чека јас да стегнам него само си слика. Така, неможам да дефокусирам. Е јас знам дека сум го исчепкал негде, само што сеа го вратив во дифолт состојба, и пак се дешава истото. Сакам совет дали е софтверска грешка, и како да ја санирам истата, или пак е нешто до апаратот, можда заглавено дугмето. Фала ви однапред |
|
Внеси реплика | |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |