|
Nikon од Бугарија |
Внеси реплика |
Автор | |
smole_mk
Група Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 43 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 13.Август.2010 во 17:55 |
bondi јас би играл вака: ако во Бугарија ДДВ враќањето фунционира како и во остатокот од Европа, при купување на апаратот пополнуваш формулар, на бугарсака царина ти маваат печат дека е изваден од БГ, и апаратот без кутии и нешто друго што би индицирало на нашите цариници дека е нов (ваљда ќе му земеш и торбица или нетп слично) го кажува како свој жена ти која е влезена со словенскиот пасош и готово. ДДВ би требало да си го земеш од продавницата следниот пат кога ќе дојдеш таму или на некое др место (кај нас у трговски има Global Refund али дере копилето).
Поздрав и пиши што си направил |
|
Panini
Сениор Регистриран: 13.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 222 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne se oslobodeni, se plaka carinska taksa, za se sto vleguva vo zemjata bez razilka od kade i kolku chini.
I vidi u Slovenija imas dobar poloven pazar ili pa do Avtsrija da ides ako si veke natamu. Sigurno. Pozz |
|
MIND AND SENSE IS PURIFIED,I AM FREED FROM DESIRE!
|
|
bondi
Нов член Регистриран: 25.Јули.2010 Статус: Офлајн Поени: 31 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vo Тема: Kupuvanje oprema nadvor od MK
najdov se so mi treba megutoa uste edna rabota dali mozi nekoj da mi ja objasni : zenata i sinot imaat dvojno drzavjanstvo (Makedonsko i Slovensko ) na vlez od Bugarija uredno gi popolnuvame dokumentite za vrakanje na DDV dali na nasata granica tie dvajcata se oslobodeni od 5% carina i 18% DDV,mozebi nekoj od vas se nasol vo ista situacija pa moze da mi objasni pozdrav |
|
TafTabiT
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 224 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ides u bugarija i go kupuvas .... DDV vrakjanje od bugarija ..... znaci ti treba pasos i kes
|
|
http://www.treklens.com/members/taftabit/
|
|
bondi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
potocno zainteresiran sum za Nikon d90 + 18-105mm VR + 35 mm f 1/8 + Nikkor Macro 105mm 2.8 i blic za macroto mozi Sigma ili nikon remote kit r1
Изменето од bondi - 25.Јули.2010 во 13:07 |
|
bondi
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zdravo
nov sum na forumot i me interesira dali nekoj ima iskustvo so kupuvanje na D-slr aparat od Bugarija i kako e so vrakanjeto na DDV-to blagodaram |
|
Внеси реплика | |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |