|
ХИПНОЗА -заблуди и факти |
Внеси реплика | страница 123 8> |
Автор | |||
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 08.Февруари.2012 во 01:46 |
||
i genetika
|
|||
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
|
|||
Pejik
Сениор Регистриран: 13.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 313 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
Blue Scarlet
Модератор Амазонка Регистриран: 03.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 9011 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ako ne e pameten ke si najde hipnotizer ....
|
|||
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
|||
Joshua_Tree
Сениор Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ako e pameten ke si ja destilira
|
|||
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
KINGDAVID, za zhedniot chovek i kallivata voda e bistra.
|
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9425 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Imam prijateli Skientolozi, taka da imam informacija od prva raka . Inaku, iako ima nekoi dobri raboti tamu ne me interesira Skientologijata. Samo onaka,intelektualno , kako i site drugi religii sakav da znam sto poucuvaat. P.S. Jas mozam da bidam profesor po religii (samo nemam diploma ) gi znam site religii koi sto ucat i toa izvorno a ne od radio-mileva . ...Hristijanstvo ( Pravoslavno, Katolicko, Protestanstsko) Adventisti, Jehovini svedoci, Mormoni, Muslimani,Judaizam, Budisti, Hare Krisna, Taoizam, New Age,Skientologija, Sufizam...imam literatura vo mojata biblioteka od site ovie religii sto sum gi sobiral poslednive 12 godini od koga pocnav da se interesiram za religija P.P.S . Zaboraviv da spomnam Vehabisti(iako tie ne sakaat taka da gi narekuvaat, povekje sakaat mudzahedini) i eden vernik od Bahai verata po poteklo od Bugarija Изменето од KINGDAVID - 28.Јуни.2010 во 14:57 |
|||
eptendosadno1
Сениор ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ Регистриран: 30.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 1149 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Да , тоа ми е инспирација , но немам со тоа мотив и елан . |
|||
Тишината е гласникот на почетокот , пссс...т .
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Samo kvazi psihologija i psihijatrija. Stoi podaleku od niv. |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
Joshua_Tree
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
He...bijonse...go imas slicketo 21 da ja popolnam prvata strana?
Zabrana za vakvi temi....MAGNET ZA GLUPOST |
|||
|||
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Хипноза (хипно-сон) е вештачки предизвикана
состојба
на стесната свест, што се постигнува по пат на сугестија од друго лице.
Иако не
се работи за состојба на сон, до денес е задржан поимот хипноза како
најприближен термин. Хипнозата не претставува вештачки сон како што
некогаш се
мислело. Станува збор за значително концентрирано стесната свест. Колку
концентрацијата на свеста е сведена на потесен домен, толку степенот на
хипноза
е подлабок.
За хипнозата постојат различни сфаќања. Така на пример, се смета дека хипнотизер треба да биде личност што е особено надарена. Иако многумина сметаат дека хипнотизерот треба сигурно да владее со ситуацијата - да биде добар тактичар и стратег - важни се и неговата мимика и интонацијата на гласот, сепак силата на хипнозата не зависи од хипнотизерот, туку од оној што се хипнотизира. Најлесно може да се хипнотизираат деца и здрави личности со т.н. висок степен на сугестибилност. Слабоумните и душевно болните лица не се хипнотизираат лесно - практично е неможно да се хипнотизираат. Во текот на хипнозата човекот минува низ три стадиуми. Првиот се опишува како состојба на блага поспанот. Хипнотизираниот не спие и целосно е свесен за она што хипнотизерот му го кажува, но не може да се спротивстави на неговата сугестија, иако подоцна ќе каже дека можел да го направи тоа. Неговата врска со надворешниот свет се одвива преку хипнотизерот - не прима други впечатоци. Во ваквиот стадиум хипнотизираниот може да се лекува од различни психички нарушувања под услов болеста да не биде физички условена. Вториот стадиум е познат под името "каталептички", односно среден хипнотички сон, кога хипнотизерот го наговорува хипнотизираниот да прави одредени движења. Кај него може да предизвика различни визуелни халуцинации или да му даде наредба за т.н. постхипнотичко извршување. Во третиот стадиум на длабок хипнотички сон, т.н. месечарство, хипнотизираниот ја вклучува својата моторика, а другите делови од мозокот спијат. Во овој стадиум хипнотизираниот ги извршува наредбите на хипнотизерот. |
|||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9425 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ne znam dali si slusnal za auditing procesite koi se primenuvaat vo Dijanetikata. Ima mnogu slicnosti so hipnozata. Auditorot go vrakja nazad "pacientot" niz vremeto koga imal teski slucki na koi ne se sekjava i gi pominuva nekolku pati se dodeka ne se oslobodi od nabojot na sluckata . Posle toa covekot navodno se osloboduva od traumata. Neli e slicno so Hipnozata kako metod na lekuvanje? |
|||
Blue Scarlet
Модератор Амазонка Регистриран: 03.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 9011 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Znaci konacno go najde odgovorot za tvojata tema
|
|||
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
|||
eptendosadno1
Сениор ОРТОДОКСЕН АТЕИСТ Регистриран: 30.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 1149 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Глупоста е прекрасна инспирација , но .... |
|||
Тишината е гласникот на почетокот , пссс...т .
|
|||
Joshua_Tree
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Jas si kazav....MENTALEN IZMET sto ne e vreden da go procesiras vo glavata
Изменето од Joshua_Tree - 26.Јуни.2010 во 21:51 |
|||
|||
Внеси реплика | страница 123 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |