|
ПЕПСИ ИЛИ КОКА КОЛА? |
Внеси реплика | страница 123> |
Автор | |
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 04.Јули.2015 во 00:22 |
Oftopik si shefke I jas bi izbrala kako tebe, ne za drugo, tuku zatoa shto e za iskusni |
|
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
|
д4 б3
Сениор Регистриран: 17.Јули.2014 Статус: Офлајн Поени: 1206 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
узо
|
|
old d4b3
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Помеѓу Пепси и Кока Кола и јас како Орка ќе изберам Schweppesssssssssssss |
|
Devojcence
Сениор Регистриран: 28.Март.2015 Локација: Skopje Статус: Офлајн Поени: 497 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Koka kola vanila, samo za jak zeludnik. :)
|
|
Mazak
Сениор Регистриран: 24.Мај.2015 Локација: YesImSupercool Статус: Офлајн Поени: 629 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пепси е мојот избор затоа што тука локално го прават подобро од кока колата...инаку кока колата на Скопска пивара беше подобра по квалитет од Пепсито(поради контрола на квалитетот и повисоки стандарди во производството).
|
|
“Be content with what you have. You have enough to live a happy life.”
|
|
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Само од К*ртоазија може да земам кока кола или пепси...
А мој избор од газираните само швепссссссс Ете така! |
|
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Вчера ја пробав Кока кола лајф.
И одма ми дојде желба да мавнам едно Пепси |
|
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Без да навлегувам тривија - повеќе ми се допаѓа Кока-Кола. Не оти редовно ја пијам (можеби една лименка секои 2-3 месеци), туку затоа што ми е повкусна. Инаку, ако не сте знаеле, таа првично е направена од фармацевт како лек за стомачни проблеми, а подоцна е газирана и продавана како освежителен пијалок бидејќи фармацевтот не сакал да го открие составот на пијалокот како што тогаш наложил новодонесениот закон во Америка. Патем, лековитоста (ако може така да се нарече) ja имам прoверено и навистина работи. Доколку некогаш имате стомачни проблеми напијте се Кока-Кола. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Coca-Cola-та е насекаде! Овој легендарен Американски бренд е познат насекаде во светот и продаван во на 200 земји. Постојат и илјадници други пијалаци кои сигурно не сте знаеле дека се сопственост на овој бренд. Што уште не знаете за Coca-Cola? 1. 3,1 % од сите пијалаци консумирани насекаде низ светот се Coca-Cola производи. 2. Coca-Cola има толку многу различни пијалаци, што ако пиете по еден различен секој ден, ќе ви требаат повеќе од 9 години за да ги пробате сите. 3. Заработката на Coca-Cola од 35.1 билиони, ја прави 84та најголема економија во светот која се наоѓа пред Костарика. 4. Coca-Cola брендот е проценет на вредност од 74 билиони – повеќе од Pepsi, Starbucks и Red Bull заедно. 5. И покрај тоа што минатата година продажбата на Coca-Cola беше за 38% помала од Pepsi, овој бренд генерираше двојно повеќе приходи – 28 билиони наспроти 12 билиони. 6. Ако секоја капка Coca-Cola некогаш произведена е ставена во стаклено шише од 250ml кои се поставени едно над друго, тогаш тие ќе достигнеа до месечината и назад над 2000 пати. 7. Ако ги наредите сите машини за Coca-Cola кои постојат низ светот една до друга, тие заземаат нешто повеќе од 4 милиони кубни метри, поточно колку 4 Емпајр Стејт згради. 8. Црвено-белото лого е препознатливо за 94% од популацијата на земјата. 9. Постојат 33 безалкохолни брендови кои генерираат по околу 1 билион долари годишно. Coca-Cola поседува 15 од нив. 10. Насекаде низ светот просечната личност консумира Coca-Cola продукт секој 4ти ден. 11. Coca-Cola троши повеќе пари на реклами од Microsoft и Apple заедно. 12. Американците внесуваат по околу 1,7 милиони тони шеќер годишно или по речиси 5 килограми по човек, и тоа само од Coca-Cola. 13. Просечниот Мексиканец пие повеќе Coca-Cola пијалаци од Американците, Британците, Индијците и Кинезите комбинирано. 14. Coca-Cola користи 300,000 тони алуминиум за лименки секоја година, што е 17,4% од производството на алуминиум во САД. 15. Coca-Cola поседува околу 1000 различни видови на густи, негазирани сокови кои се продаваат на Американскиот пазар. |
|
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
|
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
затоа ја секогаш си ставам водка во колата и немам никакви здрствени проблеми |
|
Valerija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Шок! Кока-Кола го изгори хранопроводот на 16-годишна тинејџеркаБезалкохолните освен што предизвикуваат дебелина, водат и до губење на коскена маса и пожолтување на забите. 16-годишна тинејџерка го изгоре хранопроводот откако испи Кока-Кола. Девојката е одведена во градчето Пирогов од луѓе кои станале очевидци на настанот. Се претпоставува дека причината за согорувањето е присуството на сода бикарбона во пијалокот, пренесува чудеса. Безалкохолни и газираните пијалаци се ужасно штетни, а инаку веќе и
малите деца разбраа дека газираните и безалкохолни пијалоци се штетни,
дури и да не содржат киселина. Тие предизвикуваат зависност, содржат
токсични материи и предизвикуваат непоправлива штета на организмот. Тие
содржат прехранбени бои и конзерванси, празни калории, предизвикуваат
дебелина, водат до жолти заби, губење на коскена маса, го зголемуваат
нивото на шеќер во крвта и ризикот од рак. |
|
|
|
Valerija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bez razmisluvanje:)) |
|
|
|
Schatzii7
Сениор Unglaublich Регистриран: 19.Октомври.2011 Локација: Lost somewhere Статус: Офлајн Поени: 7061 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пепси нормално
|
|
»Wenn ein Deutscher einen Zug ausrauben möchte, kauft er sich als erstes eine Fahrkarte.« :) (Lenin 1917)
|
|
vivi1
Сениор Легенда Регистриран: 20.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 18941 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
cocta..
|
|
vivi
|
|
Внеси реплика | страница 123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |