|
Дали некогаш сте биле на опера? |
Внеси реплика | страница 123 5> |
Автор | |
Schatzii7
Сениор Unglaublich Регистриран: 19.Октомври.2011 Локација: Lost somewhere Статус: Офлајн Поени: 7061 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 12.Август.2013 во 23:43 |
кој пробал знае
|
|
»Wenn ein Deutscher einen Zug ausrauben möchte, kauft er sich als erstes eine Fahrkarte.« :) (Lenin 1917)
|
|
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ne e strasno, treba da ja svatis poentata...taka polesno ke zaspies slusajki.....
|
|
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
|
Schatzii7
Сениор Unglaublich Регистриран: 19.Октомври.2011 Локација: Lost somewhere Статус: Офлајн Поени: 7061 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не е тоа за мене, нема да издржам 10 мин.
|
|
»Wenn ein Deutscher einen Zug ausrauben möchte, kauft er sich als erstes eine Fahrkarte.« :) (Lenin 1917)
|
|
Gabriela_S
Модератор Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
e zosto, znajs sto e ubavo
|
|
Schatzii7
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не сум била, а не ни планирам.
|
|
|
|
sneska_v
Сениор Регистриран: 05.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 3455 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nikogas ne sum bila, a imam zelba da otidam
|
|
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Мразам опера - тоа не е наша работа - а нашите (политичарите и останатите високодостојници - да не кажам “кремот“) идат на опера демек разбираат нешто - какво лицемерие... (секоја чест на вистинските обожаватели (и извинување до нив) кои навистина ја разбираат и обожаваат класичната западно-европска музика ...)
Тоа е “шема“ ... да стоиш ко дебил таму неколку часа... (тоа се однесува за нашите “обожаватели“) да ти се пуши цигара..., да те боли глава од неартикулисани крици..., да ти се иде у вц..., ама, знаеш... ти ја “рабираш“ таа музиката ... ти си “обожавател“... ти дома во слободно време ја слушаш таа за тебе непозната музика..., ти се дел од културен настан, културна манифестација ... ти си “крем“ ... ти си “големото добро утро...“ абе шо... се е лицемерие... Изменето од Tetratka - 04.Ноември.2009 во 02:29 |
|
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
|
laki_bu
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Лидер Регистриран: 30.Ноември.2008 Локација: Germanija Статус: Офлајн Поени: 32100 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ednas ....I me izbrkaa od pola opera
|
|
Без разлика колку страници прочитал учениот човек, никогаш не треба да заборави дека се уште не ни стигнал до првата страна....
|
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ЈОК
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зошто?
Не ти се допаѓа? |
|
LSFC
Сениор Регистриран: 12.Јули.2009 Статус: Офлајн Поени: 1004 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne i nema i da bidem
|
|
Gabriela_S
Модератор Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сега пред некој ден бев на опера, не беше тоа тоа, а и публиката не издржа половина час, срамота кој кива, кој кашла, кој децата ги донесол па се смеат или плачат, и на крајот пејачите се испомешаа, на сцена се договараа кој што да пее, неколку пати го згрешија текстот и си се поднасмевнаа...............
|
|
Calipso
Модератор Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Сум била да,за опуштање е супер.
|
|
Eli
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1968 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пред да отидам прв пат цело време слушав моабети од типот аууу досадно,само вриштат и сл..кога отидов сфатив дека немаат врска тие моабети..сето тоа треба стварно да се доживее..тоа е стварно дело во кое се вложува мн.труд напор,како и од изведувачите така и од луѓето во заднина кои работат за операта..повеќето луѓе претпоставувам дека таквите негативни заклучоци ги донеле врз основа на тоа што гледале некоја опера која содржински можеби не им се допаднала,како што може и театарска претстава да не ви се допадне или филм итн..Досега најмногу ми се допаднала операта Свртувањето на шрафот!
|
|
Човекот секогаш треба да остане човек,без разлика со што се бави и каков успех има..
|
|
Внеси реплика | страница 123 5> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |