|
Noviot photoshop |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | ||
сашо
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 08.Декември.2006 Статус: Офлајн Поени: 538 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 15.Април.2010 во 10:28 |
|
ova pogore (moeto) e isto nacin kako da ne kazes nisto a da useres post...
znaci, aj da prodolzime so muabetot |
||
objektiv pred aparat, subjektiv pozadi
|
||
сашо
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Bravo Zoran!
ne prosvetli !... dobro formulirano!... nikoj od posterite pogore nikako da go skonta toa... salla-mala... sala mala :-P and now, 4 something komlplitli difrent... OK, jasno ni e toa.. sekako, mislam deka lugeto pogore muabetat deka ili dali uslovite se promeneti poveke od nekoja atribuirana dovolna ili krajna granica preku koja veke alatot stanuva preominanten ili seriozen distraktor vo celiot proces... i taa debata e poprilicno zanimliva... isto kako i toa dali biserite treba da zavruvaat pred svinji ili druga stoka... |
||
|
||
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sekako deka nie sme fotografite, a Photopshop e samo edna alatka, kako shto e i fotoaparatot.
Zoshto vaka ne govorime koga izlagaat novi i pousovrsheni foto kameri? Alatot ne go pravi, nitu go zamenuva majstorot, a ne ja kreira nitu umetnosta vo deloto. Toa e storeno od onoj koj go upotrebuva toj alat. |
||
StefanDMS
Група Регистриран: 10.Март.2010 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 40 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
После сево ова, се прашувам кој уствари фотографира- ние или Photoshop? Нема потреба од извештачување на фотографиите (како што Mire тоа добро го кажа- ова дрво не ми треба, може да додадеме куќи и згради, да бришеме луѓе.. ) се што треба (барем според мене), е мало корегирање на острина, контраст, евентуално кроп или B&W и толку.
Иначе, програмчево е супер-> седи дома и прави слики, како тргна работава уште малце не ќе мора и од дома да излегуваме. Ова е само мое мислење. Однапред се извинувам ако навредив некого- чекам ваши мислења. Поздрав. |
||
З Е Н И Т 12 СД
|
||
GEMINI
Сениор Регистриран: 01.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 311 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Stoka e ekonomski poim i znaci PROIZVOD NAMENET ZA PAZAR,
Mislam na toa misli TeglA. Inaku malku objasnuvanje ecc: UPOTREBNA VREDNOST= OSOBINA NA PREDMETITE DA ZADOVOLUVAAT NEKOJA UPOTREBA PROIZVOD=KOGA E VLOZEN COVECKI PRUD DA SE DOBIE NEKOJA UPOTREBNA VREDNOST STOKA= PROIZVOD NAMENET ZA PAZAR (PRODAVANJE) |
||
http://www.youtube.com Chesma Sharena
|
||
ladislav_king
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Група Регистриран: 29.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 94 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
MainstreaM
|
||
Tegla
Сениор Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Premnogu sofisticirani matematicki operacii dostapni za shiroki narodni masi. Ne i treba na stokata tolkava sofisticiranost.
|
||
That is called grain. It is supposed to be there.
|
||
Mire
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 15.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1594 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Aham... Ladies and Gents, we are becoming obsolete... osobeno ovakvi ko mene sto slikaat pejsazi Ova se vika: "Kako da napravis fotografite da ne gledaat sto slikaat" Aj imam edna fotka od pred 4-5 godini, sto mnogu mi se dopadja ama ima edno drvce sto mnogu mi preci, a nemozam da go ocistam. Moze ce mu dojde denot. PS Branko, Ilco ... zaebancijava vi sodrzi sosema opravdana kolicina na cinizam! |
||
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka klikni TUKA
|
||
Марио
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 136 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Content Aware e zakon. Ova se ocekuvase odamna! Ama nesto sto me iznenadi e Puppet Warp Sneak Peak...!!!!!!!
|
||
itan14
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 30.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 545 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Greska, ke ima edno kopce i eden selektor: Shoot Art Shoot Unbelievable Art Shoot like Ken Rockwell |
||
сашо
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
gledav i jas videata. Poprilicno kontroverzni features. ke bide popularen kaj idijotcinja i stokeri... (pokraj normalni juzeri so piratski verzii sekako :-)) )
no, sekako, kako korisnik na PS uste od 5.5 verzija, treba edna bira da se mavne tome u cast |
||
|
||
itan14
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 30.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 545 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Uh, ne mi se veruva, do kade stignale so razvojot, i so predikciskite funkcii...
Da se nadevame deka ne se samo gimmick kolku za net... |
||
KoKi
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 466 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Content-Aware Fill stvarno izgleda vetuvacki, iako na momenti me potseka na edna diskusija od forumov...
generate random pixels... if ok save image, else generate again... smesno bese, ama ide nakaj realnost... vo momentov izlgeda deka edinstveno sto e potrebno se nekolku pocetni pixeli spored koi bi se generirala celata slika?! ... strasno Puppet Warp ne e nisto novo! veke postoi vo After Effects... pa sega im teknalo da go implementiraat i vo ps |
||
dimi
Сениор Регистриран: 20.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 406 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |