![]() |
|
Rangefinder, продава некој? |
Внеси реплика ![]() |
Автор | |
Tegla ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Испратена: 26.Март.2010 во 02:07 |
Kiev se naogja. Ne e voopsto lesen mozebi i potezok od Minolta SLR koj go koristis, ama e najdobar eftin RF - pod uslov da go najdes vo dobra sostojba. A, dali kje ti legne - kje si probas. Mene na primer SLR ne mi e legnat ![]() |
|
That is called grain. It is supposed to be there.
|
|
![]() |
|
nikola_bb ![]() Сениор ![]() Регистриран: 19.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 201 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a kaj ima kiev RF ja ne sum sretnal
|
|
![]() |
|
within ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 11.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 119 |
А овде некој КИЕВ мислиш би можело да се најде..?
Всушност прво и да пробам некој RF да видам како ќе легне, па може и баш дека се полесни и помали апаратите, да ми испадне подобро за користење од SLR на пример.. |
|
![]() |
|
Tegla ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Imam doma edna Electro na Igor koja treba da se najde nova baterija. Ne znam za drug da ima. Zemi si Kiev dodeka baras japonski RF
![]() |
|
|
|
![]() |
|
within ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 11.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 119 |
Yashica-та и не е мал, да, тоа е баш онака солиден RF, и во многу критики на нет најмногу гласови паѓаа на тој апарат како најдобар.
На ebay ги има воглавно овие апарати, најчесто на лицитација, па вчера баш за yashica gsn достигна 80 долари цена, а шипингот во МК најчесто оди околу 30 долари/евра што може да биде и поскапо од самиот апарат. Но од ebay ми е проблематично тоа што плус овие апарати се воглавно доста стари и најчесто имаат проблеми (затворач, светломер и сл..) Владимир, ти пошто сликаш со RF, можеби знаеш нешто слично да поседува некој..? |
|
![]() |
|
Tesko deka ovie kje gi najdes lesno vo MKD.
Electro ima problem so toa sto koristi star tip na baterii koi povekje ne se proizveduvaat zaradi toa sto bile mnogu otrovni. Bez baterija ne raboti. Postojat upatstva na net za modifikacija so novi baterii, ama svetlomerot kje gresi za malku zaradi razlicniot napon na svetlomerot. Inaku odlicna kamera koja i ne e taka mala ako se sporedi so OM1 ili Minolta SLR ako se koristat so standardna fiksna lekja. Ako sakas navistina dobar RF za navistina malku pari toa ti e KIEV. Zeiss Contax Ikon klon. Duri i Nikon ja pocna karierata so istiot dizajn na Zeiss i lekjite se so ist bayonet. Perfektna masina so lekja koja i posle 60 godini od dizajniranjeto seuste dava rezultati na nivo na segasnite najskapi. Zorki i Fed ne se dobri iako sto lekjite im se odlicni. Imaat los VF. |
|
|
|
![]() |
|
сашо ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Декември.2006 Статус: Офлајн Поени: 538 |
imase Yashica electro na pazar3
|
|
objektiv pred aparat, subjektiv pozadi
|
|
![]() |
|
Здраво,
Заинтересиран сум за мал, лесен и (воглавно) џебен апарат, со брз добар објектив, затоа и барам rangefinder со фиксна/менлива леќа, бидејки slr од 2кг не е решение за секојдневие. Разгледував на интернет, форуми, и од подобрите и поефтини опции на кои наидов на овие неколку опции: Yashica electro 35 (gsn) Minolta hi-matic 7s (II) Canonet ql-17 (III) Konica auto S2/S3 Olympus 35 RC/SP Konica и Olympus моделите сe онака баш мали лесни џебни апарати со добра оптика. Дали некој можеби продава нешто вакво или нешто слични, или можеби познава лице (и има контакт) кое продава rangefinder? Фала однапред! п.с. Доколку е некој заинтересиран, овде има доста добри лични искуства за конкретниве апарати: Rangefinders Изменето од within - 24.Март.2010 во 12:41 |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
|
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |