|
20 години парламентарна демократија |
Внеси реплика | страница 123 14> |
Автор | |||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 18.Март.2013 во 10:39 |
||
lehka diktatura, kako termin go ima samo u tikvata na bugarin the patetik, takvo nesto nema vo analite na terminite
. diktatura vo makedonija postoi samo vo recnikot na luzerite od tipot na branko i makraduli, koi nisto drugo ne im teknuje nekoi drugi termini na luzerite: - pogresen kurs na makedonija - antikvizacija - bukefalizacija - teror vrz mediumite i strav od telefoniranje - zenitre vasi imaa drugi sfaleri, nie ne mozeme da stigneme itd |
|||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|||
Alekxandar
Сениор Регистриран: 10.Јули.2012 Статус: Офлајн Поени: 1029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Хахахаааа,а шо мислевте дека се општинските советниците: патриоти,визионери,реформатори ..?
Тоа се поединци кои имаат право да си земаат паушали,да прават бизнис зделки,учествуваат непосредно на тендери и прават еден куп други заебанции од кои се олеснува општинската каса. А како шо имам прочитано, Рудолф Џулијани не беше некој шарлатан кој се приклучи 3 месеци пред да има градоначалнички избори на Републиканците,не одел во Денвер да агитира , немал испечатен докторат од некоја визба во Бруклин,нити за советник поставил Каубој од Тексас. Работите како во примерот погоре се поставени кај нас па затоа поединци се против влез во ЕУ оти таму важат други правила на однесување,а на чешмите од каде се одливаат пари веднаш се става пломба. Зато еден мал совет,ако некој ви побара да му го доверите гласот,вие слободно прво дајте му ја трансакционата сметка за подобра доверба. |
|||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
[QUOTE=zagor]...и ова, ќе гласам за ВМРО и на овие избори како и на претходните и се надевам дека потоа нема да ми пукне филмот и да ме совлада другиот во мене.[/QUOTE
За твојот филм не знам, ама ним нема да им пукне-оти за нив работи 20годишната парламентарна демократија Еве зошто јас нема да гласам за советничките листи Пет причини зошто е добро да бидеш општински советникИ во стилот на Брза- Дали е така и онаму негде во светот |
|||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
...gledam nekoi tuka se ''djapaat'' so toa deka shtom imalo zakoni,...imalo i demokratija vo ebanovinava : ...i navistina,kolku e ubavo koga së e ...po demokratijata, neli ?
|
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
...да беа песто тебе ќе ти дадев 100,ама не се.
|
|||
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
...opoo...i ovoj bil od nivnite...ovci !
....sigurno za 550 din . se prodal ...pak !
|
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|||
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
...и ова, ќе гласам за ВМРО и на овие избори како и на претходните и се надевам дека потоа нема да ми пукне филмот и да ме совлада другиот во мене.
|
|||
|
|||
zagor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
во само два изборни циклуса не сум гласал,значи 5 пати сум го дал гласот за коалицијата која ги добила изборите,тоа е така зошто знам дека после објавуваните резултати сум се чувствувал како победник.Радоста за жал траела по месец-два додека се сплете мрежата и потоа..крај.Враќање на старите начини на раководење старите шеми...стари финти..по кое останував губитник. Не сакам во погорните коментари да одам точка по точка за реплика,бидејќи навистина нема резон..и самиот знеш дека има пропусти во сите сфери..ЦРНИ ДУПКИ .....толку големи што ќе ја лапнат цела Македонија со се двата дела... Закони има но не се почитуваат,народот трча по нив и го маммат со корка леб,работиме и не плаќаат колку да можеме да преживееме за да утре пак им се појавиме на работа....немаме сите фирми во родбинска врска која добива на наместени тендери....полицијата ни се вози во нови коли а војската носи цокули од ЈНА.... Цел систем ни е на стаклени нозе.Се ниша....ќе пропадне еден ден ако вака се продолжи. |
|||
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не ти е јасно зошто народот седум пати гласа онака како што гласа и не ти се верува како мнозинството до толку не ги познава состојбите во Македонија ? Мене ми е јасно дека народот, како и јас, знае дека многу нешта можат да бидат подобри, но истиот тој народ практицира и една разумна логика која ја егзекутира на демократските локални и парламентарни избори. Секоја конструктивна и разумна критика, втемелена на факти, аргументи и познавање на Законот, економијата и условите кои моментално владеат во државата, кај соседите и во светов, апсолутно држи место и треба да и се посвети полно внимание. Сето оноа што се втемелува единствено на емотивност, фамилијарност, етнички шовинизам, како и на слепа партијска и идеолошка припадност, за жал, не претставува подлога за сигурна градба на заедничка куќа. |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
zagor
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Меси стварно не ми е јасно зошто вака пишуваш?.Не ми се верува дека до толку не ги знаеш состојбите во РМ...
|
|||
|
|||
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
За погорните набројувања ќе ти елаборирам на кратко во контекст на ова И пак за крај да потенцирам. Не фаворизирам или бранам некого, туку наједноставно критикувам за тоа што мислам дека воопшто не е во ред. Фаворизираш пријателе, фаворизираш бидејќи не ги презентираш нештата какви што с'е и не го признаваш демократското народното мнение покажано шест-седум пати по ред на редовни и вoнредни гласања. Фаворизираш. И тоа не е ништо лошо. Но немој да велиш дека не го правиш тоа. Дали сакаш да признаам дека е сосема во ред власта да поставува поранешни команданти на УЧК и дезертери од истата таа армија за Министер баш на таа армија и тоа министерство против кое тој војувал и убивал? Дали сакаш да ти признаам дека е во ред трошењето на над 500 милиони евра за изградба на споменици во време на глобална криза? Дали сакаш да ти признаам дека е во ред власта т.е македонскиот дел од власта да потклекнува на барањата на албанскиот блок и да биде нема и глува пред нивното дивеење? Дали сакаш да ти признаам дека е сосема во ред што власта се задолжи преку 4 милијарди евра, пари кои што ни самата не знае како ќе ги враќа, и не постои план за повраток освен рокови? Дали сакаш да признаам дека е сосема во ред што власта, а и опозицијата го поделија народот (говорам за македонскиот народ) и го навлекоа на меѓусебна омраза? Дали сакаш да признаам дека е во ред власта да се бори со опозицијата наместо да работи за доброто на државата? Ако сакаш тоа да го признаам тогаш по автоматизам треба да се откажам од сопствената свест и разум и да аминувам и проголтам се што ќе ми биде сервирано од нечија страна. И како што ти кажуваш дека мојот пост е кафански муабет, јас ќе кажам дека твојот пост е ништо повеќе од обично диригирано говорење, кое по правило или како сакаш кажи го треба да биде по дифолт, но за жал пробуваш да останеш слеп при очи. Го знаеш тоа и свесен си за се што се случува, но интересите се секогаш пред.. УМД ... СУМ КАЖАЛ И ПАК ЌЕ КАЖАМ, А АКО НЕ ТИ СЕ СВИЃА НЕ МЕ ЧИТАЈ.. ИМАШ ПОГОРЕ ИСТО ТАКА ЕДЕН МОЈ ПОСТ КАДЕ И ДВЕТЕ СТРАНИ ГИ ПОСОЧУВАМ СО ПОГРДНИ ЗБОРОВИ.. ТОА ШТО НЕ ТИ СЕ ДОПАЃА МОЕТО КРИТИКУВАЊЕ НА ВЛАСТА БИДЕЈЌИ ТАА Е ТАА ШТО ЈА РАКОВОДИ ДРЖАВАТА ВО ИЗМИНАТИВЕ 7 ГОДИНИ, НЕ ЗНАЧИ ДЕКА СУМ ПО АВТОМАТИЗАМ ОПОЗИЦИСКИ НАСТРОЕН... ДА СУМ ОПОЗИЦИСКИ НАСТРОЕН ДО ОДРЕДЕН СТЕПЕН, НО НЕ СДСМОВСКИ НАСТРОЕН БИДЕЈЌИ И ОД НИВ СЕ ГАДАМ ИСТО КАКО ШТО СЕ ГАДАМ И ОД СЕГАШНИВЕ. |
|||
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
|||
Zeksi71
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
џабе се објаснувањата, видов колку е саатот со зомбијата и каква е состојбата во тоа тимбите нивни кога бетонот на ро***ата битанга се направи пача а тој им дојде на бихаќка и кратко им објави дека победиле, а тие зомбите со зурли и тапани ја прославуваа победата.
све е тоа иста багра
|
|||
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Изменето од Messenger - 13.Март.2013 во 19:41 |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Каде најде етикетирање во ова моја реплика ? Шегување, да ! Затоа е ставен емотиконот, ама етикетирање ??? |
|||
|
|||
Внеси реплика | страница 123 14> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |