|
Муабети за коли - општо |
Внеси реплика | страница 123 5> |
Автор | |
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 27.Мај.2013 во 15:13 |
Toyota Corrola се произведува исклучиво во Белгија, додека Аурис се произведува во Турција.. но тоа и не треба да биде некоја голема пречка, бидејќи сите возила поминуваат низ процес на тестирање и одобрување од страна на експертите во моменталните фабрики... инаку тоа се фабрики само за составување на возилата врз база на полуготов производ... компонентите се испорачуваат до крајната дестинација каде што се врши составување на возилата.
|
|
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
|
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
додека јас разгледував тојоти (пред 2 години правам муабет) идеа скоро сите од Турција ... во нив спаѓаше и корола. Е сеа нешто ако има тазе изменето, а не верувам....
|
|
MOVENPICK
Нов член Регистриран: 26.Мај.2013 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Me interesira dali nekoj moze da mi kaze kade se proizveduva Toyota Corolla 1.4 d4d sto se prodava od nasiot ovlasten distributer.
|
|
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13921 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
,,,,,nemooojjj,,,i vodata ke poskapi,,,,
|
|
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Абре низ маало веќе на големо идат муабетиве за хидро.
Некои веќе си го ставиле,другиве сме скептични.
Ама изгледа што побрзо човек стави побрзо ќе амортизира.
Демек 30-40% заштедувал на потрошувачка.Од 15 да паднам на 10 и не е лошо
|
|
alekso_2000
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 03.Март.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 523 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Барајте алтернатива за бензиниве , не се издржвит !!
|
|
car's freack
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...a ,i sega ima nekoi novi gomnari ,shto treba da si gi napunat djebovite!
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13921 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ovoa so dnevno vozenje so svetla ., isto koso promena na chasovnikot koja idiotstina ., ., vo makedonija godishno ., 2.000 do 2.500 sonchevi denovi ., i nekoj vo sred bel den ., ili agolno od strana ke gi primeti., non sens., toa skandinavcite go izmislile kade bel den so sonce ne gledaat vo godinata poveke od 15 dena., pa uspeale da go protnat kako zakon so sesrdna podrshka na firmive za avto svetilki ., a nie pri tolku svetlina ko slepci da sme pa ni trebalo dnevno vozenje so svetla ., ., a za biznisot i da ne se zboruva., aj zdravo oktanozavisnici
|
|
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
-нови камери за следење на сообраќајот во градот и нов софтвер за истите...оние старите ќе одат во ѓубре,се инаработија досега.
-гледам на неколку раскрсници ги нема бројачите ...тие бе што кажуваат уште колку има да светне црвено и зелено...ваљда се откажавме за само две-три години од обидот за штедење... -проектот дневно светло за сите возила во РМ,освен 18% на секоја капка гориво плус,на секоја сијаличка ..на секој акумулатор ...не ги дале и очекуваните резултати за намалени сообраќајни незгоди.само танкер плус и богами добри милиончиња во буџетот.зелените нека спијат...у ствари,треба на есен дрвца да садат... |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Овде продолжува офтопикот од увозот...
|
|
volkswagen
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дечки... полека.
Прво: офтопик заминавте и постовите ќе бидат скриени дури не отворам нова тема и да ги префрлам сите во неа. Или пак ќе одат во некоја за општи муабети за коли.... Второ: не мора да цитирате постови од 500 000 букви ако веќе пишувате под него. Со тоа ќе добиеме на прегледност. Трето: Носталгија си искоментира ОК во врска со одењето офтопик , не сваќам зошто толку жестоко се фативте за тоа... никој никого не учеше и ни најмалку потценуваше во случајов.... А ако е веќе до модераторот, тогаш еве, тоа што го пишав погоре е тоа... Не беше работава како, туку ШТО ќе коментира... Четврто: Ако има недостиг на теми за дискусија, тогаш откако ќе се уверите дека нема иста или слична таква забаталена некаде - СЛОБОДНО ОТВАРАЈТЕ НОВА Од друга страна... баш ми е драго што има постојано дискусија на овај потфорум.... нека продолжи така, само без замерки ќе ве молам... поздрав до сите... п.с. Брза бе.... колку повеќе прашувам, толку повеќе одмалуваш од тоа што го кажуваш. Ако препрашам уште еднаш ќе речиш и дека сам си бил в кола |
|
nostalgija
Сениор сениор Регистриран: 12.Септември.2010 Статус: Офлајн Поени: 231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас ја скршив корпата на моето фико,а ке ти стане јасно кога ке качиш 4-ца у фико и на железарско брдо без залет у трета,и тоа не било кои 4-ца туку возрасни луге....Јас никого не учам,прочитај го мојот пост погоре....кажав дека сме ко нашите парламентарци кои отвараат една тема,за да после се дискутира за сосема друга работа која воопшто не ни била тема на дискусија...За последен пат ке искоментирам дека темата е половен автомобил од увоз или не...со надоврзување дека автомобилите кои се продаваат во Мкд според многумина се со слаб квалитет...хмммммммммммммммм па како тогаш лугето сеуште ги возат,нели.....
Во секоја сообракајна убаво пишува форма на каросерија или нешто така беше....Значи да резимираме.....ако е патничко возило се знае колаква му е носивоста,ако е пик ап исто...за товарно исто.... Бидејки сега се две теми споени,модераторот треба да отвори сеа посебна тема дали патничко возило може да биде товарно возило.... Луге ние дискутираме за увозот на половни автомобили и дали се исплати да се увезува се и сешто.... Затоа кога се чита некоја тема се чита од почеток за да се добие слика за она што лугето дискутираат...а не да се мешаат баби и жаби.... Изменето од volkswagen - 15.Март.2011 во 19:27 |
|
I WILL NEVER APOLOGIZE FOR BEING MACEDONIAN
|
|
Pavaroti
Сениор Експерто нумеро 2 Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се надоврзувавме на муабетот оти некој спомна да ја искршил корпата на фичото и се уште не ми јасно зошто.
А тоа кој како ке коментира ке не учиш кога ке станеш модератор Изменето од volkswagen - 15.Март.2011 во 19:26 |
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...toa shto nekoj spomnal nova shkoda tuka,
....toa e samo zatoa za da pokaze deka i novo da si kupish , ako si nekoj baksuz ...ima da se ebavash po servisi,..sakal nejkel.,...samo zatoa! ...ama ochigledno...od filosofija ne mozesh da izbegash ,...duri ni tuka. |
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
Внеси реплика | страница 123 5> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |