|
Причина за Божјото постоење |
Внеси реплика | страница 123 4> |
Автор | |||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 14.Декември.2009 во 21:10 |
||
Blagodaram mnogu na napishanoto.
|
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
alf
Сениор Регистриран: 15.Септември.2009 Статус: Офлајн Поени: 631 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
.
Изменето од alf - 19.Септември.2011 во 13:46 |
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ti postojano zboruvash za posledicite od Bozhjoto postoenje.
Bog e prichinata za nasheto postoenje i posledicata od Negovoto postoenje e zoshto i kako Toj se odnesuva kon nas i nie kon Nego. No nie ne sme prichinata za Negovto postoenje. Treba da napravish edna perceptualno-logichka korekcija na toa kako gi gledash rabotite. Изменето од Messenger - 14.Декември.2009 во 17:21 |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
alf
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
.
Изменето од alf - 19.Септември.2011 во 13:45 |
|||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ova e odgovor na prashanjeto koja e prichinata na Bozhjoto postoenje? Vo najdobar sluchaj ti zboruvash za posledicite od Bozhjoto postoenje.
|
|||
|
|||
alf
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
.
Изменето од alf - 19.Септември.2011 во 13:45 |
|||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Odime nadvor od temata, no na ova postojano se vrakjame... - Biblijata e napishana od lugje inspirirani od Boga i Bozhjata Kreacija. Vo nea se zabelezhani istorijski momenti, zakoni, tradicii, pesni, obichai, filozofii, ljubovno-erotska poezija i t.n. Ako za tebe toa e bulkvalna Bozhja rech, togash neka ti bide, no toa ne e za mene. I nema potreba da se navreduvash zatoa shto nekoj ima podrugo veruvanje ili razbiranje za toa od tebe. Mene ne me navreduva tvoeto razbiranje na Biblijata, nitu pak imam pravo da te prisiluvam da ne veruvash vo toa shto veruvash ili da ne si go iskazhuvash toa svoe veruvanje. Na strana od toa, kako mozhe psalm, poetska himna na chovechko vosh*tuvanje kon Boga, da bide Bozhja rech? Za mene pishuvachot na psalmi e poet, pesnopisec ili pesnopoec. Изменето од Messenger - 13.Декември.2009 во 05:15 |
|||
|
|||
Blagoj_s
Сениор Регистриран: 28.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 3057 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Vleguvte vo tema na koja nie lugeto ne mozeme da najdeme odgovor, gazite na lizgava povrsina. Ke nametnete i prasanje za Bozjoto postoenje, treba da se vnimava, kakvi temi se tvaraat. Изменето од Blagoj_s - 12.Декември.2009 во 00:18 |
|||
www.myspace.com/sblagoj
|
|||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Brate messi, za Hristijanite BIBLIJATA e BOZJA REC, i so tvoeto omalovazuvanje deka ja pisale nekoi "pesnopojci" gi omalovazuvas ne samo moite verski cuvstva, tuku i verskite cuvstva na site Hristijani. Mislam deka kako moderator treba da vnimavas malku na ovie raboti , jas ti go imam kazano ova i vo lp i ovde javno. Ako ti ne se cuvstvuvas Hristijanin i ne ja priznavas za Bogovdahnovena Biblijata, mozam toa da go razberam. No, kako moderator treba da vnimavas kako se izrazuvas za Biblijata, pa duri i za Koranot ili nekoja druga Sveta Kniga koja vernicite ovde ja smetaat za Bozja Rec. P.S.Izvini sto si zemav za pravo da te kritikuvam, no ne mozam ova da go premolcam! Pozdrav! |
|||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
- Biblijata veli deka takov e Bog. - Mozhes da go argumentirash toa? - Da, eve edna pofalna pesna shto lugjeto mu ja posvetile na Boga kade go tvrdat tokmu toa. Do sega nemam sretnato vakov (pesnichki) argument. I sega, shto veli pesnopoecot so taa pesna, koja e prichinata na Bozhjoto postoenje? |
|||
|
|||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Koja ti e taa nula prijatele? Ako ima nula, togash ima pochetok, ako ima pochetok togash nema beskonechnost. A toj pochetok e posledica od nekoja prichina koja pak, od druga strana, e posledica od nekoja druga prichina... |
|||
|
|||
deshad
Сениор Регистриран: 13.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 1350 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Кога ќе почнеш да броиш наназад од нула без да употребуваш минус и слични знаци, ќе го добиеш одговорот на прашањето. |
|||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Blagodaram brate Evangelos |
|||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
(Псалм 90:2)
|
|||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|||
Внеси реплика | страница 123 4> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |