|
Кој жанр на музика го МРАЗИТЕ??? |
Внеси реплика | страница 123 13> |
Автор | |
sneska_v
Сениор Регистриран: 05.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 3455 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 01.Декември.2010 во 21:40 |
mrazam turbo folk,od tipo case lomim ruke mi krvave(branga,veni secenje ova ona),turbo JOKKKKKKKK......
|
|
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
turbo folk i klasika............
|
|
ANITA11
Сениор Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Џо
Сениор Каубоец Регистриран: 17.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2121 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не реков дека е најздрав , само го наведов бидејќи никогаш не сум учел нешто со одредена пристрасност и доза на конзерватизам
. И не ги вади ситните епитети надвор од контекст , - ја дисторзираш пораката. Но во останатите што ги спомна,каде тоа има зголемено користење на етното или класичната музика? - и не само од класичната туку и од џез музиката. Во стандардниот Рок , искористени се скали од Блуз музиката како Пентатонската и Природната и Хармонска Молска скала . Последователно се превземени и акордните прогресии и рифови кои од блузот кои понатаму биле променети според дурските градби на кантрито. Но потоа , во Прогресивниот-Рок , можеме да забележиме употреба и на разни модуси , како еолскиот и фригискиот , ориентални и џез скали. Разгрането користење на септакорди и нонакорди.Како и променливи ритмови , и хармониски односи - кои се карактеристични за џез музиката. Што не е јасно ? П.С. Извини Анастеа... Изменето од Џо - 07.Октомври.2010 во 19:50 |
|
sjena je od zastora kula na nebesima u našim je prsima |
|
Pejik
Сениор Регистриран: 13.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 313 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Анастеа а зошто он смее да го коментира својот здрав разум,јас да дадам аргументи на кој он не одговора,и само неговиот здрав разум да остане како најздрав!
Барем избриши го и неговото првично повикување на здрав разум,кога веќе менуваш! Изменето од Pejik - 07.Октомври.2010 во 19:16 |
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pejik воздржувај се од навреди и коментирање разум на членовите. Веќе понапред сте опоменати да се држите до темата. За ова ако сакате да дискутирате префрлете се на друга тема или отворете си нова. |
|
Pejik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Него ајде сега посочи ми или ако можеш дај ми линкови каде тоа прогресивниот метал како таков настанува со зголемено користење на класичната и етно музиката.Не спорам дека се занимаваш со музичка теорија ,можеби тоа некаде си го прочитал.Си слушал 3 год.Мојата слушателска пракса на прогресивен метал е повеќе од 20 год.
Од трите бенда што ги спомна само овој "Поркупајн Три"не ми е познат.Но во останатите што ги спомна,каде тоа има зголемено користење на етното или класичната музика?
Јас го разбирам терминот прогресивен,но изгледа ти не го разбираш?
Изменето од Анастеа - 07.Октомври.2010 во 15:09 |
|
Џо
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Другар , слушам Прогресивен Метал секој ден во последниве 3 години.И се бавам со музика и музичка теорија. Постот кој што го напишав беше непристрасен. Кажи ми , кој дел не ти е јасен , Металот настанал од Рокот , Прогресивниот Метал неможел абракадабра и одеднаш сите слушаме Дрим Тиатер , Поркупајн Три , Стиви Веј и така натакајќе , прогресивниот метал ги вади своите корени од метал , прогресивен-рок. А пред да почнеш да коментираш , разбери го префиксот Прогресивен , кој ти го опишав во претходните постови.А ако мислиш дека не сум доволно запознаен со Прогресивниот Метал , ти препорачувам да погледнеш некои од моите претходно отворени теми. Изменето од Анастеа - 07.Октомври.2010 во 15:08 |
|
|
DragancoLeskoec
Сениор Регистриран: 01.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Овие новокомпонирани фолкој и геј поп комерцијала.
|
|
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I jas isto |
|
Pejik
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да те информирам дека Прогресивниот метал е измислен,и тој нема никаква врска со зголеменото влијание на етното и класичната музика! Но да не должам ако сакаш можам да ти ставам линкови
од Прогресивен метал,за да слушнеш во што е разликата. Изменето од Анастеа - 07.Октомври.2010 во 15:07 |
|
Џо
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Нешто Салса во задње време , ич не поднесувам...
|
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не сакаш рок... и живи свирки?? |
|
MyWay
Сениор Антиталенат на годината Регистриран: 05.Септември.2008 Локација: Aruba Статус: Офлајн Поени: 23914 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Рок................ ич не сакам...и живи рок свирки по кафиќи...
никогаш не одам на такви места |
|
Како изгледа совршен маж..Он не изгледа..Он се понаша ...... |
|
Внеси реплика | страница 123 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |