|
Предбрачен договор |
Внеси реплика | страница 123 7> |
Автор | |
pajser
Сениор kloshar Регистриран: 04.Март.2011 Локација: Lao People's Dem. Rep. Статус: Офлајн Поени: 13921 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 18.Јули.2011 во 08:29 |
aj sea ., zarem i ovoa e spored ramkoven pa vie mladive morate i vakvi dogovori da skluchuvate., .. a nemoj taka folksi.. a ako ima nekoe nivche.. e togash i dva i toa na notar .,., ami kako
|
|
nesluchajno ne veruvam vo sluchajnosti<>sekoja sluchajnost e kontrolirana
|
|
Guilty
Сениор Регистриран: 04.Март.2011 Статус: Офлајн Поени: 411 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
какви столици какви шифоњери, некој нешто се има побрканп со тој договор.
|
|
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ај без џиткање многу многу... @Blue.... преку филм ни дојде Америчкото. Глеај сеа, 2ца млади (заљубени демек) стапуваат во брак и зад сето тоа стои: Ако некогаш се остајме, да си знајш - Шифоњерот го купи татко ми, а брачниот кревет дедо ми од Тополчани, додека масата , куњата и 3 гајби пиво се од баба ти од Забрчани.. Мизерна работа... А камо бре занес? Некогаш ќе речат „ние ко млади, заљубени, неоти знаевме што прајме“...? Па нели треба орловски канџи да стават на семејството за да го заштитат , а не да си мафтаат пред нос еден на друг со некакво писменце Изменето од volkswagen - 17.Јули.2011 во 07:25 |
|
Blue Scarlet
Модератор Амазонка Регистриран: 03.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 9011 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Plitko ... Se igra na karta da se zastiti materijalnoto vo holivudski stil bez da se obrne vnimanie na vistinskata zaguba ..... tipicno filmski ...... nema sto ....
|
|
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
|
op12eh
Сениор Регистриран: 17.Април.2011 Статус: Офлајн Поени: 242 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Абе ограничен еден.........читај таму.......поубаво...
|
|
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Прво погрешно ја проценив репликата на Анја, ама како што читам сваќам дека е во право затоа што зад тоа за кое зборува стои невероватна причина за нестабилност (пари...). Сепак, различни сваќања се во прашање....
Анја никого не потценува и не е случајот само за мажот. Може и за жената да станува збор.... безразлика.... (конкретно за што зборувате: ако се најде во ситуација партнерот да не биде полошо ситуиран од неа). Ист принцип, нели Искрено , досега никогаш не сум сакал да земам остатоци од нешто. Ме прават да се чувствувам морон и губитник... Ако не сум успеал да го одржам во живот тоа крупното, тогаш ситници нема да ми помогнат да се чувствувам подобро .... поготово не пар столици, дел намештај и сл глупости... Овде запирам во врска со делбата, затоа што ако продолжам тогаш има да напишам цел реферат. Ако се ограничуваш Оп12ех на една страна , си свршил работа Има ограничени луѓе што прават проблем од ништо , има секакви лудаци и од сешто можат да направат проблем... .Затоа , ако мислиш дека може да се измени партнерот или има некоја очигледна мана која може со тек на време да прерасне во проблем вистински - тогаш предбрачниот договор и не е толку лоша работа |
|
op12eh
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
има само една страна........
|
|
Anja1989
Нов член Регистриран: 14.Јули.2011 Статус: Офлајн Поени: 18 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
не го потценувам мажот , секој може да се најде од едната или другата страна . Сум била сведок на таква ситуација и точно знам зошто го подржувам тој момент .
|
|
op12eh
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
абе ти најдобро не се мажи......оди стара мома.......
Абе како можеш да го потценуваш така мажот уште на старт..........јас да сум..одма ти потпишувам предбрачен развод....... |
|
Anja1989
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
реков , ако би имала потреба , значи ако се најдам во таква ситуација .
А , би ми бил за сигурност , мислам дека е фер ако недај боже се дојде до ситуација нештата да се делат - да се дели она што двајцата сопружници го имаат стекнато за време на бракот , а не она што родителите претходно го стварале |
|
op12eh
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И за што ќе ти е тој договор..........за дрн дрн....
|
|
Anja1989
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
не , ама доколку дојдам до таква ситуација сигурно дека би потпишала
|
|
op12eh
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ти си потпишала ли таков? |
|
Anja1989
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
за жал или за среќа , вистината е дека парите го менуваат човекот и затоа сметам дека е сосема во ред да се потпише таков договор пред стапување во брак (уште еднаш ќе напоменам - посебно ако се работи за луѓе со различна економска моќ)
|
|
Внеси реплика | страница 123 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |