|
dobar servis na nikon objektivi |
Внеси реплика |
Автор | |
fichot
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 26.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 783 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 27.Јули.2009 во 21:45 |
Сервис (општо) кај нас ти е нужно зло.
Не верувам дека има човек во државава кој немал лошо искуство со „мајстори“. |
|
Александар_А
Модератор Регистриран: 20.Јануари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1271 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дека нема кај нас добар сервис (бидејќи е општо кажано) не се сложувам, но некој кој има лошо искуство тешко се убедува во спротивното.
|
|
mickeymkd
Сениор Регистриран: 03.Август.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 368 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
REFOT M
Titogradska 2/1, 1000 Skopje, Macedonia, tel: 02 215 985, 3215 984, fax: 02 3215 745 e-mail: info.mak@refot.com И да можат да го опраат кај нас ке чекаш најмалку 2-3 месеца а ако го праќаат во Србија ке чекаш и повеќе. Добар сервис кај нас за што и да било ептен тешко, секој кој фатил штрафцигер во рака се мисли дека е стручен сервисер. |
|
Canon Powershot S90,Sony DSLR A700,Sony 18-70mm f3.5-5.6 DT,Sigma 10-20mm f4-5.6 EX DC,Sigma 17-70mm f2.8-4.5 DC, Tamron 90mm f2.8 SP AF Di,Minolta 70-210mm f4 AF,Minolta 50mm f1.7 AF,Sony HVL-F56AM.
|
|
garfild
Нов член Регистриран: 20.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 25 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да, да, и јас имам исто искуство со српските сервисери. однесов Ф3 и ФЕ на проверка и ми го вратија ФЕ без онааа пружина што ја држи рачката за премотување на филмот затегната во затворена или отворена позиција. џабе се расправав....
|
|
портфолио на идивиди:
http://foto.idividi.com.mk/portfolio.asp?ID=4037 |
|
zulu
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Група Регистриран: 20.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 57 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Fala za sovetot,
iako ako mislish na dukjanot karshi hotel bristol, nemam neshto mnogu pozitivno iskustvo so niv,pred edno dve godini im odnesov Nikon FM vo super sostojba so light leaks problem, pa me ubeduvaa deka e shutterot i deka ne se isplatelo popravka. Pa posle jas si zasukav rakavi i so pomosh na Google uvidov deka se raboti za zastareni dichtunzi/sungerchinja okolu filmskata vratichka, si kupiv samolepliva sungjer traka od hubo i si go srediv problemot.
Togash si rekov ako ovie nemaat iskustvo so toklu chest problem kaj stari aparati, shto stanuva za pokomplicirani popravki...
Mi treba nekoj, koj so povekje respekt kje go tretira moeto mileniche. Изменето од zulu - 23.Јули.2009 во 14:39 |
|
kostovigor
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 139 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Па INpex претпоставувам, знам дека еднаш месечно доаѓа човек-сервисер за Nikon од Србија.
Најдобро е да одиш да ги прашаш нив. Поздрав. |
|
zulu
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Група Регистриран: 20.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 57 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mojot omilen objektiv Nikkor 85mm f1.4 mi padna od 1m visina. Po detalnata inspekcija se izraduvav shto ne e skrsheno staklo. No koga vecherta na koncertot na Santana go namestiv objektivot, ne sakashe da funkcionira autofokusot. Na manuelen fokus svtren selektorot, epten teshko se vrti fokusniot prsten. imate li da me upatite kaj nekoj koj bi se pogrizshil so dolzshoto vnimanie za mojot objektiv.
|
|
Внеси реплика | |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |