|
Баскер фест |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | |
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 04.Јуни.2012 во 07:11 |
Плоштадот живее низ енергијата на „Баскерфест“
Плоштадот „Македонија“ деновиве целосно е обвиен во боите на седмото издание на интернационалниот фестивал „Баскерфест 2012“. Овој циркус под отворено небо претставува убава можност да се проследат низа возбудливи, духовити, музички и визуелни настани, атракции кои на центарот му даваат посебен шарм, а на посетителите им нудат големо количество позитивна енергија и забава. Меѓу „баскерите“ можат да се сретнат магионичари, танчари, кловнови, комичари, пантомимичари од Австралија, Канада, Аргентина, Полска, Нов Зеланд, САД, Ирска, Јапонија, Боливија, домашни артисти... |
|
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дечково минатата година беше тука... уште си го мкне сукњичето со него
|
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еј па супер... јас не пропуштам ни ден од настанов... лелеееееееее едвај чекам!!! Ако доаѓате обавезно да ми кажете
|
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Можеби ние..ако ми се врати поубавата половина до тогаш
|
|
I'm out bcz of pathetic around here
|
|
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се надевам дека еден ден и јас ќе имам прилика да бидам баскер на овој настан. Тоа е моја најголема желба. Но како и да е, овој настан е нешто кое што со душа го чекам, веќе почнав и секундите да ги одбројувам. Ќе оди ли некој од форумов на ова?
|
|
|
|
Santijago
Сениор PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF Регистриран: 17.Јануари.2008 Локација: Tuka be ... Статус: Офлајн Поени: 21002 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
Баскерфест во Скопје по седми патФестивалот и оваа година е под покровителство на Град Скопје, а програмата ќе се реализира на плоштадот Македонија и во рамките на Веро центарот. Тоа е интернационален, мултикултурен, уличен настан со кој се збогатува културната и забавната содржина на Скопје, со неколкудневни исклучителни моменти за смеа и радост на граѓаните. Ова е манифестација која прерасна во долгогодишна традиција и е интересена не само за граѓаните од Скопје и Македонија, туку и за граѓаните од соседните земји. На годинашниот Бакерфест ќе настапат 30 артисти и 20 музичари кои, според најавите на организаторот „One Way“, ќе и овозможат на публиката комплетно нови досега невидени перформанси, имајќи предвид дека сите по прв пат учествуваат на фестивалот. Во рамки на Баскерфест ќе биде отворена Пиво градината, која ќе се наоѓа на самиот плоштад. Свеченото отворање на манифестацијата е закажано за 1 јуни (петок), со почеток во 19 часот, пред Веро-центарот, со одење по жица на акробатотот Крис Бул. Од платото на Веро-центарот, „уличниот циркус“ ќе се упати кон плоштадот Македонија, каде што градоначалникот на Скопје Коце Трајановски официјално ќе го објави почетокот на фестивалот. Програмата на фестивалот ќе стартува од 18 часот и ќе трае до 02 часот по полоноќ во текот на работните денови, а за време на викендите и до 03 часот по полноќ. „Баскерфест 2012 е интернационален, мултикултурен, уличен настан со кој се збогатува културната и забавната содржина на Скопје, со неколкудневни исклучителни моменти за смеа и радост на граѓаните. - Ова е манифестација која прерасна во долгогодишна традиција и е интересена не само за граѓаните од Скопје и Македонија, туку и за граѓаните од соседните земји, изјави Пане Темов од „One Way“. Тој најави бројни акробатски настапи, познати брејк денсери кои настапуваат на шоута на Џеј Лено, магионичари, танчери, жонглери и уметници од Австралија, Канада, Аргентина, Полска, Италија, Нов Зеланд, САД, Германија, Ирска, Јапонија, Боливија….., како и музички бендови кои ќе ја надополнат и комплетираат богатата Баскеровска програма. |
|
I'm out bcz of pathetic around here
|
|
ekszi88
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Баскерфест... малку не ми се допаѓаат лимовите од градбите наоколу
ама секогаш му се радувам на овој настан и секогаш си поминувам преубаво. Не знам, вчера не видов многу, ама сепак тие што ги забележав не се повторуваат од минатите години. Барем тие што ги видов.
|
|
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Е темава арно што ја има сеуште, бидејќи Баскер фест пак оваа година ќе се одржува низ улиците на градот убав. Бидејќи минатата година поминав ептен убаво, оваа година повторно здравје планирам да одам.
Ми се допадна таа плеада од улични артисти што изведуваа најразлични игри, магии, претстави.... Еве тука малку, повеќе информации наредните денови, рано е сеуште http://www.kadevecer.com.mk/festivali/394-basker-fest-2010 |
|
Eli
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1968 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
http://www.idividi.com.mk/extras/baskerfest/index.asp
Еве нешто сеа видов дека тука пишувало,со како каде има..ама до недела е..ја малце касно го видов ова.. |
|
Човекот секогаш треба да остане човек,без разлика со што се бави и каков успех има..
|
|
Gabriela_S
Модератор Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
А нема ли нешто програма да знаеме кој кога, каде и со што настапува?
|
|
Lithium
Сениор Регистриран: 01.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9407 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
По ова што го кажувате некако се мислам дали да одам или не
|
|
You think you are perfect? Well, try walking on water...
|
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
najubavo mi bese pred 2 god.
|
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
Eli
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1968 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
У право си..не е финтата само една недела да се дешава нешто на плоштад..преку цела година треба да има улични забавувачи..Оние двајцата што свират рок музика на плоштад Шпиц едниот беше др.не знам..е тие се нешто најдобро шо му се десило на Скопје,али народов како што кажа ти,е шкрт..ништо не оставаат после настапот!А иначе поминав на ова Баскерфестов и имаше само едни добри денсери,др.нишо занимливо..оваа година послабо е! |
|
Човекот секогаш треба да остане човек,без разлика со што се бави и каков успех има..
|
|
nikita
Сениор Регистриран: 29.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 1610 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Lani bev,ama ne bese nisto posebno...
|
|
She sells seashells by the seashore...
|
|
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |