![]() |
|
Шопското востание против Бугарите |
Внеси реплика ![]() |
страница 12> |
Автор | ||
mungos80 ![]() Модератор ![]() ![]() АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Испратена: 18.Јули.2010 во 00:47 |
|
Каснаковски да не стана експерт за српски книги???Кога веќе стана види ја книгата српски доброволци во битката со турците.
![]() |
||
“Додека ние се боревме,мизерувавме и гиневме,некои од народните пари си купуваат куќи и трупаат богатство“ - Ѓорѓи Сугарев
|
||
![]() |
||
Каснакоски ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Уште малку за Буги подароци, да може да има нешто црно на бело, а не само фантастика.
![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
Каснакоски ![]() Сениор ![]() Регистриран: 03.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 4758 |
|
Ајде да му помогнам на Буги со докази од Гопчевич
![]() Во „Стара Србија и Македонија“ има уште многу такви молби!!! |
||
![]() |
||
Шопо ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 101 |
|
Ке читам статиjата со интерес ![]() ![]() http://vbox7.com/play:8f777ff1 |
||
![]() |
||
Boogie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
|
Не воопшто не ми е тоа изворот туку изворот се наоѓа во близина на МРТВ,се извинувам сеуште што немаат веб сајт изгледа ке мора да ми веруваш - ама не се секирај за некој ден ке ја завршам статијата на википедија па се надевам тој извор доволен ке ти биде
![]() |
||
![]() |
||
Шопо ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 13.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 101 |
|
http://www.vmacedonia.com/archives/16498.htm
Ова ти е изворот од дека ги кажуваш ови работи за востанието ![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
Jас такова нешто незнам.Ке ми покажеш ли от дека га черпиш информациjата та да видим ![]() |
||
![]() |
||
Испрати лична порака
Најди пораки од член
|
Но не е само Соколов организатор бе Шопо - тука се и Страшко Попов,Величко Поп Мелнички,Радован Милиќ и Михаил Зенгу инаку тие не биле под Руска управа туку како и сите ополченци се бореле во Руската војска за време на Руско Турската војна - просто како Шопи сакале да имаат независна Република која не е во склоп на новосоздаденото Бугарско царство ![]() |
||
![]() |
||
|
Потписот е специално за тебе. Читај Мисирков и ќе разбереш многу вистини. Кога јас ти ги кажувам не сфаќаш, белким кога ги видиш од него напишани нешто ќе ти влезе во глава.
|
||
![]() |
||
Platenik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
|
Ќе спориш сега и со Шопот?! Шопите во недостаток на национална самосвест, стануваа Бугари. А гледам дека си го сменил и потписот, од Александров на Мисирков. Некој вистински Бугарин да ставеше, не од оние нечистите. |
||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||
![]() |
||
|
Буги, како шопско востание против бугарите дириш
![]() ![]() Ако сакааш моеме да дискутираме проблемот за потеклото на шопите ![]() ![]() |
||
![]() |
||
Siuxi ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 30.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 168 |
|
Јас сум од Софија и можам да ви кажам дека Шопите си се апсолутни Бугари.
Изменето од macedon_alex - 30.Мај.2009 во 22:55 |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |