![]() |
|
КОЕ Е БОЖЈОТО ИМЕ |
Внеси реплика ![]() |
страница 123 6> |
Автор | |
rabani ![]() Сениор ![]() Регистриран: 02.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 490 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Испратена: 11.Март.2009 во 19:35 |
za srbite bozjoto ime e :SRBIJA, SRBSTVO I PRAVOSLAVJE(SVETA TROJCA)
ZIVEO NACIONALNI FRONT ![]() ![]() ![]() |
|
DOAGA ISUS SO 200000 SVETII
ZA DA IM STAVI KRAJ NA SITE PROKLETII |
|
![]() |
|
rabani ![]() Сениор ![]() Регистриран: 02.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 490 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
abe kako ne vi zdosadi od edni isti temi
|
|
DOAGA ISUS SO 200000 SVETII
ZA DA IM STAVI KRAJ NA SITE PROKLETII |
|
![]() |
|
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Ako, smej ti na Bozhjiot tetragram, smej se...
![]() |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
![]() |
|
EvAngelos ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Не не, мене повеќе ми се допаѓа: "кај си шо праиш"
![]() |
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
![]() |
|
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
... i sega znaeme deka Bozhjeto ime e "Jas sum toj sto sum".
Barem vo toa se slozhuvame. ![]() |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
![]() |
|
KINGDAVID ![]() Сениор ![]() ![]() Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9425 |
heheh, znaci tebe povekje ti se dopagja JAS. No, ne se raboti tuka za vkusot i za toa sto ni se dopagja. Bozjeto ime e YHWH(ne se znae tocniot izgovor,no na makedonski se izgovara Jehova,ili Jahve. Toa ime e pretstaveno so tetragramatonot na hebrejski vo Biblijata okolu 7000 pati. יהוה Изменето од KINGDAVID - 10.Март.2009 во 23:25 |
|
![]() |
|
Георги_Кастриот ![]() Нов член ![]() Регистриран: 17.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 31 |
Јас се потрудив да ти објаснам но изгледа Вашата ретардираност и премногу ментално заостаната за да свати ТОЛКУ ДЕТАЛНА анализа.Ако имаш некој интелегентен и компетентен одговор на мојата анализа,просветли не. Ако не ќути барем да не знајме дека си ретардиран. |
|
![]() |
|
Pravoslaven ![]() Сениор ![]() Регистриран: 09.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 705 |
Дечко, оди легни си |
|
Православен значи правилно да ја славиш верата. А критериумот за правилност е Божјиот Збор - Светото Писмо !
|
|
![]() |
|
Георги_Кастриот ![]() Нов член ![]() Регистриран: 17.Февруари.2009 Статус: Офлајн Поени: 31 |
Не се никаква измислица ако ти не си способен да прифатиш факти,во יהוה има две eyeh кои чие значење на лингивистичарите им е добро познато.
|
|
![]() |
|
Pravoslaven ![]() Сениор ![]() Регистриран: 09.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 705 |
Здебелените букви се твоја богохулна измислица. Наместо нив треба да пишува:
15 Натаму Бог му рече на Мојсеја: „Речи им на Израелците вака: ‘Јехова (ЈХВХ или יהוה ), Бог на вашите татковци, Бог Авраамов, Бог Исаков и Бог Јаковов, ме испрати при вас. Тоа е Мое име довека, така ќе Ме викаат од род до род.’
|
|
Православен значи правилно да ја славиш верата. А критериумот за правилност е Божјиот Збор - Светото Писмо !
|
|
![]() |
|
anakin ![]() Сениор ![]() ![]() Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
ne mil moj prijatele David
JAS povekje mi se dopagja ![]() |
|
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
|
![]() |
|
Па незнам колку можиш да процесираш со твојот мозок,ама тој разговор е единствен валиден разговор на кој Бог директно одговара кое е Неговото име. Ти очигледно досега или не си ги читал моите пораки или немаш капацитет да ги сфатиш.Затоа јас ќе се потрудам уште еднаш да ти објаснам. Прво твојот цитат од разговорот не е точен. Првото нешто што Бог кажува после прашањето на Мојсеј,кое е твоето име е. eyeh asher eyeh.Ова е директниот одговор на прашањето кое е Твоето име. Тоа значи, *Јас сум* *еврејски збор кој служи за дополнување на реченицата* и уште едно *Јас сум*. Тоа е форма за обраќање на себеси ,зборот за дополнување и едно Јас сум.Што буквално преведено во првиот превод на Библијата е-Јас сум познат на себеси како Јас. Значи првиот директен одговор што го добива Мојсеј на неговото прашање кое гласело некако како,кое е Твоето име,е-Јас сум познат на себеси како Јас. Ете тука Бог ни го открива своето лично име. Што се случува после?Бог продолжува со зборовите-Речи им дека eyeh те прати кај нив.Што би значело тоа? Значи дека Бог продолжува со зборовите-Речи им дека Јас Сум те прати кај нив.Значи тука немаме,речи им дека јас те пратив кај нив,туку-Речи им дека ЈАС или ЈАС СУМ,те ПРАТИ(без в)кај нив. И на крајот,кој тебе ти е најинтересен,интересно е како ја почнува Бог новата реченица. Директен превод од англиски:И БОг понатаму му рече на Мојсеј,"Ова ќе му го речеш на синовите на Израел:YHVH Бог на вашите Татковци,Бог Аврамов,Бог Исаков и Бог Јаковов- тој ме испрати кај вас. Е сега е интересното,помеѓу YHVH и Бог нема запирка како што ти цитираше.Како што кажав,во YHVH се содржат исто така две Јас Сум,како во почетокот на репликата на Господ.Значи,како што реков,по стоти пат,YHVH e уште една форма на само обраќање од вид на Јас Сум. Сега можиме да сфатиме дека Бог вели:"Ова ќе му го речеш на синовите на Израел:Јас сум познат како Јас,Богот на вашите Татковци,Бог Аврамов,Бог Исаков и Бог Јаковов-тој ме испрати кај вас"-И тоа ќе биде Моето име довека,така ќе ме викаат од род до род. Ете детална анализа на цел разговор,ако го прочиташ ќе го сфатиш,ако го прочиташ и не го сфатиш,Тој чие име е темата на оваа порака,нека ти е напомош. Целиот разговор без загатки: 13.А Мојсеј му рече на Бога: Еве, ќе појдам кај синовите Израилеви и ќе им речам: "Бог на татковците ваши ме испраќа кај вас". И ако тие ме прашаат:"како Му е името", што ќе им речам тогаш? 14."Јас сум познат на себеси како Јас"."Ова ќе му го речеш на синовите на Израел:Јас те прати кај нив". 15.И Бог понатаму му рече на Мојсеј:"Ова ќе му го речеш на синовите на Израел:Јас сум познат како Јас,Богот на вашите Татковци,Бог Аврамов,Бог Исаков и Бог Јаковов-тој ме испрати кај вас"-И тоа ќе биде Моето име довека,така ќе ме викаат од род до род. Изменето од Георги_Кастриот - 09.Март.2009 во 00:51 |
|
![]() |
|
KINGDAVID ![]() Сениор ![]() ![]() Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9425 |
Се плашам дека е,погледни ја мојата претходна порака,која ја допишав. Ne se plasi brate, sigurno deka ne e retardiran. Zarem e retardiran zatoa sto pisuva deka imeto na Boga Tatkoto e Jehova? Za mene e bogohulstvo da kazes deka nasata Pravoslavna Crkva blagoslovuva retardiran prevod..................... Изменето од KINGDAVID - 09.Март.2009 во 00:06 |
|
![]() |
|
Георги Кастриот, што си се фатил како слеп за стап за разговорот на Мојсеј со Господ. Па дури и во тој разговор Господ, во Излез 3.15, вели дека ЈХВХ е името Негово... Натаму Бог му рече на Мојсеја: „Речи им на Израелците вака: ‘ЈХВХ, Бог на вашите татковци, Бог Авраамов, Бог Исаков и Бог Јаковов, ме испрати при вас. Тоа е Мое име довека, така ќе Ме викаат од род до род.
Осија: 12:5 А Господ е Бог Саваот; ЈХВХ е името Негово. Ете, ако си толку против тоа изговарање на Името, еве ти го во оригинал само со согласките. Како што гледаш, тука нема ни ехеј ни мејех, туку ЈХВХ |
|
|
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница 123 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |