|
SCENSKA ILI TEATARSKA FOTOGRAFIJA |
Внеси реплика | страница 123 4> |
Автор | |
GEMINI
Сениор Регистриран: 01.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 311 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 12.Март.2009 во 05:55 |
Zaboraviv deka ovaa panorama ja ima vo kompjuterot na rabota ke ja najdam i ke ja postiram.
|
|
GEMINI
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
2007 jas fotografirav i go dadov CD to na sopstvenikot da gi razgleda prvicno na sopstvenikot fotografiite. Megutoa toj imal nekoja kompenzacija so nekoi firmi taka da zatvoril so pecatenje na kalendarot. FOTOGRAFIITE ne se kompletno doraboteni.
|
|
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da, tuka se gleda onoa sto go spomna za izgorenite stolici...
|
|
Igor-T
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 19.Март.2006 Статус: Офлајн Поени: 622 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sea go najdov kalendarot. Da se ispravam za edna rabota. Malite slike za koi zborev deka bile so direkten flash, ne se na ovoj poster. Ovie se OK. Si mislev kaj sum gi videl onie so flashot i izgleda kje ispadne da e vo nekoj bilten na kladilnicata... Pametam deka golemata fotografija e poshirochka i deka imashe stolovi dolu vo kadarot od Sonceto "podkacheni". Inaku sega gledam se primetuva malce zakrpata. Osven ako toa tamu ne e nekoja igra na senka... A gornata slika shto si ja pushtil e potesna i od podruga pozicija fatena. Eden kadar, so tochno odnos na strani 3:2. Eve go posterot: Eve ja panoramata: Pozdrav Igor Изменето од Igor-T - 10.Март.2009 во 22:11 |
|
stariot
Сениор Регистриран: 20.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 194 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Fala sto ja postirase. Mi se dopagja. :-) Изменето од stariot - 10.Март.2009 во 00:14 |
|
Najdobro e da molcis i da te smetaat za budala, otkolku da kazes nesto i site somnezi da isceznat.
|
|
GEMINI
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dizajno te laze Igor, malku e rastrgnata za da go popune prostoro u kalendaro
|
|
Igor-T
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ami neli beshe poshirochka, panorama?
|
|
GEMINI
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
GEMINI
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
KE GO PUSTAM FOTOSOT
|
|
Igor-T
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ja ima valjda Gemeini na computa.
@ Gemini - Spojuvanjeto ne sum go primetil. Edna mala zabeleshka na fotosot: Dolu levo mislam beshe, sonceto preku prozor fatilo nekolku stola i "izgoreni" se... Pozdrav Igor |
|
stariot
Сениор Регистриран: 20.Август.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 194 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Se izvinuvam sto ke ve prekinam, no ako ima nekoja moznost, pustete link na koj moze da se vidi fotografijata. bas bi sakal da ja vidam. :-) |
|
Najdobro e da molcis i da te smetaat za budala, otkolku da kazes nesto i site somnezi da isceznat.
|
|
GEMINI
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Игорце со поп фласх не работам никогасх.
Сто се однесува до календаро на Даблин, ние секогас не работиме по наса зелба, многу пати и газдите си имат некој баранја со јас како давател на услуга морам да ги постувам. Исто и каталого за Х ОАЗА е мое дело поздрав. П.С.Инаку Даблин е работен со статив а централната фотографија приметувас е правена панорама о се надевам ти се допагаат споевите. |
|
Igor-T
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Za goreopishanata ti situacija ne mozham da procenam dali se odnesuva na nikakvo osvetluvanje od estetska (modeliranje) gledna tochka ili od tehnichka izgoreno/podeksponirano. Kako i da, e tochno velish. MANUAL* veli: go stavash blicot na aparat i slikash. Zasho e staven tamu taj hot shoe?!? Za blic, koj gleda napred, nakaj scenata... Taka se slika ! :) Toa moja reakcija na dogmatskata upotreba na direkten frontalen flash. Vo kontekst na toa: Pred nekoja godina go poglednav kalendarot na nash Irish Pub "Dublin" i mi se bendisa glavnata fotografija. Prashav koj slikal i mi kazhaa. Rekoa deka doshol nautro, stativ i se, vklucheni stolnite lambi, chekal da se izbalansira svetloto odnadvor i slikal... Mene mi stana jasno, ete choek sho se razbira... Ako se ushe ne vi teknalo koj photografiral - nash Gemini. Stvarno mi se bendisa photo-sot. Ama podolu vmetnatite nekolku drugi sliki od Dublin-ot? (ne se sekjavam dali site). So direkten flash na kamera, od raka... Doshle od Foto ______ i "slikale". Taka mi kazhaa. Kako i da e, golem kontrast so tvojata slika. Ako dobro se sekjavam i kaj tebe e printano. Kako se soglasi i tie photosi da gi stavish vo reshenieto. Siguren sum deka si mozhel ushe nekolku detali da otslikash... Pozdrav Igor *MANUAL veli - toa od eden film. Americhki trainer odi vo Rusija da trenira niven bezbol tim. Do togash im bil nekoj od Kuba. Koga imaa nesoglasuvanje vo metodite, rusite vikaa "ama MANUAL veli..." I taka povekje pati vo filmot. I mu puka filmot na trenerot i prashuva am'n koj vi e taj MANUAL sho ve uchel taka? i oni mu vadat edna debela kniga na koja pishuva MANUAL. ( t.e Upatstvo ) Изменето од Igor-T - 08.Март.2009 во 23:17 |
|
GEMINI
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Stipskite fotografi (slikarite) slusnale za RAW i koga nekoj i naraca nesto da fotografiraat vo eksterier obicno vikat imame gi u RAW ke gi doneseme, mozes li da gi otvores? ABE NE POZNAVANJE NA SVETLO SI E NEPOZNAVANJE PA DA TI KAZAM NI SUPER RAW NE MOZE DA GI OPRAVE. So mnogu trud uspeam da ja spasam situacijata (oti trbe da go stampam da lice na nesto). Imalo e prilika istoto da go povtorat vo druga pecatnica (obrabotenite ne gi davam,razbira se) pa posle zavrsenoto pecatenje POCNUVA CIRKUZO, VARIETE KOLORADO pomegu naracatelot fotografot i pecatarot. NE VI KAZUVAM ZA SO E KAVGATA ?????
|
|
Внеси реплика | страница 123 4> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |