|
Која храна е најбогата со протеини? |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | |
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 15.Јануари.2010 во 00:54 |
Кога се пости и не јадеме месо, млеко и јајца едно 40-50 дена, како да обезбедиме протеини од растително потекло..од која храна освен соја и грав???
|
|
МИР со сите
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
Anarchy
Сениор Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пу, засрамота, ја`зк...
|
|
Sunny
Сениор Fantasy girl Регистриран: 01.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 19874 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
P.S. Prostete za slikava... kako predizvik mi bese dadeno Изменето од Sunny - 12.Декември.2009 во 02:58 |
|
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!
|
|
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
примено на знаење....
|
|
МИР со сите
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Оризот претежно се состои од јаглени хидрати. Гравот е комбинација на протеини и јаглени хидрати (затоа малку подолго се вари). |
|
|
|
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Извор на протеини се:
Месо, риба, живина, сирење и јајца. Тоа се главните извори на протеини. Од продукти од растително потекло тоа се оревастите плодови, особено кикиритките, оревите... |
|
|
|
La Ninja
Сениор She Hulk Регистриран: 13.Јуни.2006 Статус: Офлајн Поени: 1605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
So ima vrska tezinata na tegovite so polnenjeto i cistenjeto ?
Ishranata e taa koja PRVA treba da se promeni a ne tezinata na tegot. |
|
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
|
|
sweetpoison
Сениор Регистриран: 05.Февруари.2009 Локација: Switzerland Статус: Офлајн Поени: 434 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
naprotiv...jas kako sto znam preku zima se bilda a preku leto se cisti t.e. preku zima se raboti so pogolema kilaza pomalce pati, a preku leto so pomala kilaza poishe pati povtoruvash i plus trcash... |
|
|
|
Eli
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1968 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne sum bas neso informirana ama se mislam deka u kompirot ima skrob..a za proeini ima u meso,mlecni proizvodi kako sirenje na pr.i vo pecurkite ima mnogu..oni se izvor na proteini. |
|
Човекот секогаш треба да остане човек,без разлика со што се бави и каков успех има..
|
|
Nenad_Jerry
Нов член Регистриран: 12.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 23 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ja se bildasam veke edna ipol godina,pa vikam aj malku da si ja sredam ishranata-posto iam 17 godini,a ishranata e najvazna za podolg,poubav zivot i svesna starost.
Pa zatoa sekoj sovet bi mi bil od korist! A sto mislis,deka zimo ne e pogodno vreme za bilding ?? Изменето од Nenad_Jerry - 24.Февруари.2009 во 21:38 |
|
sweetpoison
Сениор Регистриран: 05.Февруари.2009 Локација: Switzerland Статус: Офлајн Поени: 434 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
protenini a?! ti da ne se bildash u zima
|
|
|
|
ZoraNaSlobodata
Сениор Регистриран: 03.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3392 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Компири исто и термитите ако можите да ги јадите.
Изменето од ZoraNaSlobodata - 23.Февруари.2009 во 17:38 |
|
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
|
|
Renatax
Сениор Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Mesoto i mlechnite proizvodi sodrzat najgolem koeficient na proteini.
|
|
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |