|
Енергетски центри-ЧАКРИ |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | |||
saguaro
Сениор Регистриран: 25.Август.2011 Статус: Офлајн Поени: 482 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 17.Декември.2011 во 18:25 |
||
Кога ова ми се случи појма немав што се тоа кундалини .
Инаку поради ова искуство знам дека зборот „просветлен“ навистина искуствено содржи светлина. |
|||
pHp
Сениор Регистриран: 31.Август.2011 Локација: Rwanda Статус: Офлајн Поени: 1477 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Совет - бегај од кундалини медитација барем едно 10 години. Играњето со чакрите и енергијата не е играчка и може да предизвика сериозни консеквенци. Иако, кундалини искуство е врв во медиттивните техники, секако едно такво искуство во целост те отвара за позитивни вибрации, недоволната подготвеност за кундалини и не вежбањето Џана или Кундалини јога, резултира во т.н. кундалини синдром кој се карактеризира со: - тремор на рацете - неправилен ритам на дишење - неправилно чукање на срцето - несоница, мачнина и повраќање - аудитивни, тактилни и визуелни халуцинации - привиденија во секојдневниот живот - немир - искушениа |
|||
saguaro
Сениор Регистриран: 25.Август.2011 Статус: Офлајн Поени: 482 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Пред многу години, кога само што започнав да вежбам јога (околу два месеца) при лотосова позиција и вежбање на дишење со дијафрагма, ми се случи она што го нарекуваат почеток на будење на кундалини. Го доживеав токму она што е претставено на многу слики на кои се претставуваат чакрите, а тоа е качување на онаа „змија“ и нејзино обвиткување околу чакрите, почнувајќи од врвовите на стапалата, па качувајќи се нагоре се до темето на главата. Ова качување и обвиткување околу чакрите беше пропратено со волшебен кристален звук.
Откако се вратив вечерта дома, ги изгасив светлата и легнав да спијам, одеднаш во мене се појави светлина. Помислив дека некој упалил светло, па ги отворив очите и видов дека околу мене е потполна темница. Повторно ги затворив очите и повторно во мене имаше светлина. Пак ги отворив очите, надвор беше темно. Се препаднав од страв. Најстрашно беше што мојата инструкторка по јога немаше доживеано вакви нешта и не можеше да ми даде никаков совет. По ова прекинав со сериозно вежбање јога. Дефинитивно во овие работи треба да се впуштите само ако имате добар учител кој сето тоа го поминал и кој ќе може навистина да ве води. Бидејќи од лично искуство знам дека чакрите постојат, за мене врв во езотеричната литература се латаифите кои се наоѓаат во енергетскиот центар (чакра) на срцето. Дервишите наведуваат шест латаифи, од која секоја е поврзана со одреден светец, а една од нив е поврзана со Исус Христ. Последната од нив е поврзана со Мухамед. Дефинитивно нешто што би сакала да го искусам, но само со добар учител. |
|||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
...ne se razbiram bash vo toa ama,..da zavisi od tebe?
...toa bile, ustvari, nekoi sili so koi shto podzemnata voda voda gi upravuva,... koga ke se najdesh nad nea, ...taka neshto |
|||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|||
IvaMk
Нов член Регистриран: 17.Октомври.2011 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 8 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Би сакала некој да ми објасни подетално во врска со чакриве, како да ги отвориш, дали нивното функционирање зависи од тебе.. или ?! :)
|
|||
DarlinG
Сениор *Lara*Croft* Регистриран: 09.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1621 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Се бара Бисерна на темава
|
|||
|
|||
After Dark
Нов член Регистриран: 24.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 28 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
http://www.youtube.com/watch?v=rFqHa...eature=related
eve edno relaksiracko klipce za otvaranje na cakrite so ednostavna koncentracija na boite na sekoja cakra. ima na facebook eden test koja cakra ti e najaktivna, prilicno verodostoen Kolkav varietet na karakteri samo postoi na svetov, a ne povrzuvaat mal broj na horoskopski znaci, aktivni cakri...i sto li uste ne...mnogumina se pronaogaat vo isti karakteristiki a tolku sme razlicni.....?! |
|||
Se e relativno...
|
|||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Божјиот Дух во повеќе откровенија предупреди за големите опасности кон кои се изложуваат оние кои сакајќи да ги разбудат силите на Животот и да ја прошират својата свест а се зафаќаат со спиритуални техники кои доаѓаат од тнр. источни учители. Тој тип на медитации, Духот сериозно замоли да не се практикуваат. Дали поединецот сериозно ќе го сфати тоа предупредување или не, се препушта на неговата слободна волја. Но тоа воедно значи дека секој поединец ја сноси одговорноста за начинот на своето мислење и постапување, а последиците од тоа можат да бидат кобни. Затоа Бог и предупредува. Но Божјиот Дух исто така даруваше повеќе медитации за активирање на центрите на свеста во неговата школа на христијанските мистерии - високата школа на Духот. Тие се изложени во Вториот к у р с за прахристијанско отворање на свеста кој служи за подготовка на човековата душа за тргнување на Внатрешниот Пат: Поблизу мој Боже до Тебе. Пред секоја медитација се прават вежби за хармонизација на душата и телото. Овие високовибрирачки текстови се достапни и на македонски јазик неколку ЦД-а како и ДВД со телесните вежби.
Трајно законито прочистување и отворање на центрите на свест(чакри) се одвива само преку еден консеквентен христијански живот. Тоа нема врска со одење во цркви, ритуали и читање стари списи туку со примена на Беседа на Гората дарувана од Исус од Назарет, а која Христос денес преку пророчката Реч ја објасни и продлабочи. Медитациите од Духот притоа се даваат како енергетска потпора, но не цел сама по себе. Изменето од Majkl - 17.Октомври.2011 во 18:08 |
|||
Бог повторно му говори денес на човештвото преку Неговата пророчица, Габриеле од Вирцбург. Тој не ја говори речта на Библијата!
|
|||
Предраг
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2009 Статус: Офлајн Поени: 224 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Majkl?!. . .Дали е "духовно противзаконски", да се отвараат чакрите со помош на медитација?
Сега извини можеби е глупо прашањево,но не сум многу духовно просветлен. Изменето од Предраг - 03.Септември.2009 во 00:08 |
|||
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Demek na tie shto im se otvoreni chakrite se sovrsheni i mozhat da poletat...
|
|||
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Некои видовити луѓе, чакрите можат да ги гледаат со своето духовно око.
Кога тие луѓе навистина би биле на “крајни нивоа“ тогаш тие би биле просветлени и би стоеле под директно водство на Христа. Еден од критериумите е дека треба да има токму промена(добри плодови) во нивните животи и нив самите како личности.
Она за кое знам е дека и акупунктурата само ја третира послеедицата, а не и причината на болеста која пак лежи во човековото погрешно однесување, зборување и мислење кое пак укажува дека таа извира од душата. Колку што се сеќавам, во објавите за денешно време, Духот не препорачува акупунктура но не се сеќавам на деталите. Изменето од Majkl - 22.Август.2009 во 20:33 |
|||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Majkl, дали веруваш во таа енергија и во постоењето на чакри?
Познавам луѓе кои се бават со оваа работа и кои достигнале некој си крајни нивоа, но искрено не гледам некои бог-зна-какви работи кај нив во смисла на надворешна промена, исцелувања на себе и блиски и слично. Од др. страна верувам во традиционална кинеска медицина и во акупунктурните точки кои се докажани, и мнозина виделе аир од такво лекување, што на ишијаси, мигрени...за што сериозно размислувам и јас да појдам кај Кинезине (Тонг Да) каков став имаш по однос на акупунктурата? |
|||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|||
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Христос и Божјиот Дух воопшто не препорачуваат тоа да биде преку техники и мантри. Единствен начин и трајно да се отворат центрите на свест и е преку консеквентно остварување на Божјите закони во секојдневието, облагородување на сетилата и чистењето на минатото преку простување и молење за прошка. Тоа оди сосема постепено. Деталите се објаснети во книгата: Внатрешен Пат(збирно издание). Книгата е достапна и на македонски јазик. Изменето од Majkl - 22.Август.2009 во 18:37 |
|||
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Preporaka kako bi mozhele da gi oslobodime i povekje da gi ozhiveeme chakrite?
|
|||
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |