|
Некои интересни работи за Бугарија |
Внеси реплика | страница 123 32> |
Автор | ||||
Platenik
Сениор Регистриран: 29.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 3600 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 05.Август.2009 во 13:35 |
|||
Нема проблем, кога ќе бидеш спремен да одиш во земјата на античките Бугари и тебе ќе те спозорирам. Незнам само што те мотивира да киснеш по македонски форуми и сајтови?! |
||||
Гроф Игнатиев: "Ви се обрнувам Вам (г-дин Бахмачев), дека ЈАС ЈА СОЗДАДОВ ВЕЛИКА БУГАРИЈА, ЗАРАДИ РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ на исток "- (М.Цемовиќ - " Маќедонски проблеми и Маќедонци", Београд, 1913 ,33.)“
|
||||
да бе
Сениор О’ Дабштајн Регистриран: 10.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 5367 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
апсолутно си во право
|
||||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
E pa vo Istorija sme de. |
||||
да бе
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
е ова е старо партии организации востаниа.... |
||||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Sekogash ima neshto "interesno" Бугарски шпиони правеле пробугарски партии во Македонија |
||||
да бе
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
aka sakash da si zboruwame mi prati LP oti posledniot pat koga si zboruwahme za Kaprite i Karpatite mene me baniraa za spamirane
Ako sakash da me baniraat - slobodmo moze da prodolzime ovde namerno ne koristam kirilica da ne me banirat za koristene na bugarskijazik |
||||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
nema interesni raboti za bugarija
sve e videno |
||||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||||
да бе
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
да бе
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
е ова е старо - од преди 6 месеца, може и повеке
|
||||
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Popi
Сениор Регистриран: 06.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 1664 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Kako prvo, jas zboruvav konkretno za natpisot na prilozhenata slika, a na nea pishuva toa shto veke go napishav....a vo ostanatata Mk wikipedija isto taka pishuva deka TIE shto ti gi prilozhuvash a i ete se na domet od toj period, se napishani od Васил Канчов во краjот на 19 век. A ako kliknesh za poveke info za Vasila ke go najdesh ova;
Изменето од macedon_alex - 24.Јуни.2009 во 22:58 |
||||
lav4eto
Сениор Регистриран: 18.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 1540 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Браво,и тука си прав,како и насекаде-твоите постови се закон на форумов.
Пред Балканските војни мнозинството од населението на градот било претежно грчко, но се иселило по останувањето на реонот во границите на Бугариjа. Статистичките податоци, наведени од Васил Канчов во краjот на 19 век, се: 2650 Грци, 950 Турци, 500 Бугари христиjани, 200 Цигани, 30 Власи, или општо 4330 граѓани Од македонската Википедиjа:Мелник Since then it has been restored and rebuilt, and still, the current population of 400 is nowhere near the one from the beginning of the 20th century, when it primarily consisted of Greeks, but also of Bulgarians, Turks, Vlachs and Roma. Да, види се дека македонците се мнозинство. И накраj за коментарот на сликата: At the end of the the Second Balkan War in 1913, the Greeks left Melnik and moved to Greece by the express orders of the Greek government; the order being given when it was known that Melnik was to remain Bulgarian. Melnik Изменето од lav4eto - 24.Јуни.2009 во 11:02 |
||||
Popi
Сениор Регистриран: 06.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 1664 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Ova mnogu ubavo e da, za falenje i toa.
KADE LI SAMO PROCHITA TAMU DEKA PISHUVA "GRCI"??
Ubavo si pishuva deka toa bile meshtanite ili zhitelite na Melnik...shto vo sekoj sluchaj mozhat da bidat SAMO Makedonci a ne Grci.
Изменето од macedon_alex - 24.Јуни.2009 во 22:58 |
||||
Шопо
Сениор Регистриран: 13.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 101 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|||
Право кажуваш.По неколко термина не ке може да се мисли дека бугарите са монголи . |
||||
Внеси реплика | страница 123 32> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |