|
Komentiranje na fotografii |
Внеси реплика | страница 123 6> |
Автор | |||
TafTabiT
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 224 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 26.Октомври.2008 во 19:47 |
||
cisto za primer kako se odgovara na kritika ili sugestija
********************************************************** interesna boja no malku si go promasil horizontot odgovor : Ne go imam promaseno......jas koga slikam slikam po moja zelba a ne po nekojsi pravila.:))))ako e po pravilo togas sum go promasil. |
|||
http://www.treklens.com/members/taftabit/
|
|||
emilio
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Група Регистриран: 13.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 73 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Eve me i mene i veke sme trojca! |
|||
You create your own universe as you go along!
|
|||
Dogi
Сениор Регистриран: 19.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
веднаш кога го видов твојот пост сакав да напишам дека сум вториот кој ќе подржи иницијатива во тој правец, ама не сакав да бидат моите коментари еден по друг, затоа чекав нов коментар :-)
|
|||
Јас сум мајстор!
Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име) |
|||
Tegla
Сениор Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ako taka razmisluvas nema napredok. Ne e toa bas taka kako ti sto kazuvas. No sepak ova e foto forum, a ne "start up business" forum so biznis planovi i slicno . |
|||
That is called grain. It is supposed to be there.
|
|||
Dogi
Сениор Регистриран: 19.Април.2005 Статус: Офлајн Поени: 3168 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
основен проблем со фото сајтовите е просторот за хостирање.
обична математика, корисници*просечна_големина_на_фотографии*просечен број на фотографии=ХХХХХХ GB ќе доведе до огромни бројки. T-home најверојатно си го правда тоа со протокот на интернет кој ќе треба да се потроши, за да се сурфа на овој или слични сајтови, креирани во Македонија. Ним им треба содржина, за клиентите. значи? потребни се многу пари да се закупи огромен простор, а како ќе се спечалат, тоа е друго прашање. дали ќе се исплати сето тоа, нема да се исплати. кој би се нафатил на тоа? само некои огромни вљубеници, кои во почеток сами ќе го развиваат и дизајнот и хостингот и содржината. плус сето тоа ќе го платат од сопствен џеб. |
|||
Јас сум мајстор!
Кликни овде за комуникација со мене (потоа кликнете во полето 'Edit nickname' и впишете го вашето име) |
|||
Tegla
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ne e tesko za nekoj koj seriozno bi se nafatil so taa rabota i bi ja sfatil kako seriozen biznis od koj bi mozele desetina lugje da si go zarabotuvaat lebot. Bidejki pazarot e mal, zarabotuvackata ne e primamliva za korporacija kako T., no dovolna za mal biznis. Od druga strana maliot biznis ne e inerten i spor vo donesuvanje odluki kako korporacija, no za da ostane odrzliv kje treba da se trudi da ne privlece site. Ako nekoj se nafati da napravi takvo nesto jas prv kje go poddrzam. |
|||
|
|||
emilio
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Pa dobro be tegla zarem e tolku tesko da se kreira vistinski foto sajt od tipot na "balkanfotocontest" ,eve na primer "Fotografika"da prevzeme eden takov cekor??? Ne znam ne sum tolku upaten zatoa prasuvam! |
|||
|
|||
Tegla
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Jas na foto.idividi navistina ne gledam kako na sajt za fotografska zaednica. Ako bese takov kje bese barem 20% od Flickr, Eye Fetch, Photonet, Pbase i slicni.
Ili T-Home kje vrabotat povekje lugje za foto.idividi i kje investiraat, ili kje si ostane takov kakov sto e. Inaku ako malku se razmisli kje vidat deka i od foto.idividi se pravi isplatliv biznis, ama sepak mal za T-Home . |
|||
|
|||
emilio
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Mozebi i konceptot na samiot sajt ne e kako sto treba!Zarem ne ste razmisluvale vo taa nasoka?
Eve eden primer na sajt,na koj cekav edna nedela da bidam pokanet,otkako gi postirav mojte fotki! http://monsieurphoto.free.fr/Invites/emilio Sigurno pominale niz ocite na poveke kompetentni foto moderatori,pred da ja dobijam pokanata da stanam clen na sajtot! Problemot na foto-idividi jas go lociram vo toa sto ne postoi organiziranost okolu toa koj i kako ke postira svoi fotki i avtomatski stanuva "stock sajt". Za dobroto na sajtot bi trebalo malku poveke da se poraboti okolu ktiteriumite na foto pocetnicite! A niv bi gi stavil vo dve kategorii: 1.Vistinski vljubenici vo fotografijata na koj im nedostasuva malku podrska i novo osoznavanje! 2.Foto avanturisti koj sajtov go koristat pred se za zabava i tracanje,od koj povekeminata nemaat nitu osnoven kriterium,nitu osnovnoto poznavanje od fotografijata! Ova go repostiram,so ogled na toa sto posle prvoto postiranje sleduvase odgovorot na tegla okolu organizacionio problem na sajtot vo sopstvenost T-Home! Изменето од emilio - 25.Октомври.2008 во 00:13 |
|||
|
|||
emilio
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ne znam kako ke zavrsi seto ova ,no vaka kako sto e ne go biva!Se nadevam deka ke se najde nekoe resenie,vo interes na site vistinski vljubenici na fotografijata!
|
|||
|
|||
janevskiR
Сениор Регистриран: 07.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 236 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Види вака, Т-Хоме ти е една гломазна компанија во која работите се
движат поооооооолека, особено оние кои не им се приоритет. За жал
сајтов не само што не им е приоритет туку им е еден вид на чир кој го
израснаа и сега незнаат што да му прават. Не се ни да го скинат ниту да
го унапредуваат. Погледни на форумов колку ГОДИНИ се збори за редизајн.
Значи, накратко.....администраторите треба да ги доведеме до ситуација да мора да им објаснат на шефовите, а тие шефови на нивните шефови, а тие на директорите, што се случува на ИВ. За да се случи такво нешто треба на сајтов да се направи голема ѓурултија. ГОЛЕМА. Ако сте за такво решавање на проблемот, ќе седнеме една среда во Мала станица и во една вечер ќе го средиме тоа. Изменето од janevskiR - 24.Октомври.2008 во 23:57 |
|||
http://foto.idividi.com.mk/portfolio.asp?ID=3248
|
|||
Zoran K
Модератор Регистриран: 17.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 3244 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Toa e star damneshen predlog koj se ushte drzhi kako najdobra alternativa spored mene.
Treba edna grupa ili poedninec da se nafatat za toa, da si postoi oficijalno baranje da se bide primen kako chlen, da se plakja chlanarina ( dokolku trebaat sredstva za podmiruvanje na troshocite za odrzhuvanje na sajtot) i da se iskluchuvaat chlenovi dokolku ne se odnesuvaat kulturno i korektno. Изменето од Zoran K - 24.Октомври.2008 во 23:44 |
|||
emilio
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Robert ova go napisa tegla pred nekoj den,pa donesi zaklucok sam i daj nekoj predlog kako da se resi cela ovaa situacija! |
|||
|
|||
janevskiR
Сениор Регистриран: 07.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 236 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
На крајот на краиштата Гоко и Коста не се главниот проблемот на сајтот туку администраторите/сопственикот, како тој проблем да го решиме?
Јас одамна сум дури и за некакви порадикални мерки....ама ај и вие кажете. |
|||
http://foto.idividi.com.mk/portfolio.asp?ID=3248
|
|||
Внеси реплика | страница 123 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |