|
Скопски фестивал на забавни мелодии-Мак Евровизија |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | ||
Schatzii7
Сениор Unglaublich Регистриран: 19.Октомври.2011 Локација: Lost somewhere Статус: Офлајн Поени: 7061 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 17.Ноември.2013 во 18:45 |
|
Многу слаб избор на песни, не ми се допадна
ниедна посебно...преовладуваа балади, немаше некоја разноликост. |
||
Eli
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1968 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Da so Nokaut..fala na popravkata |
||
Човекот секогаш треба да остане човек,без разлика со што се бави и каков успех има..
|
||
WhizKid
Група Регистриран: 13.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 82 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Нема со Билбилов, туку со Нокаут. |
||
mileg
Сениор Регистриран: 13.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 1758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сакам да кажам дека порано имаше и оркестар а и поубаво беше тогаш бидејќи се беше во живо.
|
||
Eli
Сениор Регистриран: 30.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1968 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ja ne znam dali dobro slusnav ama izgleda deka i Igor Dzambazov ke pee so Tuna i Bilbilov
|
||
Човекот секогаш треба да остане човек,без разлика со што се бави и каков успех има..
|
||
macaparket
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 26.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 293 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Композиција Автор Изведувач
Добар крај Ана Симоновска Ана Симоновска Патувам низ времето Зоран Илиевски Емилија Гиевска Ти пеам песна Кире Костов Александар Белов Не играј си девојко Симон Трпчевски Браво Бенд Дрво без корен Андријана Јаневска Андријана Јаневска Нема да зборам Ванчо Димитров Кристијан Повторно љубена Стевче Грозданов Венера Помалку наивно Никола Перевски Владимир Крстевски Проект Македонија (Пере, Франц, Туна и Игор) Љубовта доаѓа Лазар Цветковски Дејан Трифуновски Застани, солзи избриши Григор Копров Само сон ќе ни остане Григор Копров Ристо Самарџиев Северно од мене, јужно од тебе Калиопи Букле Верче Пандиловска Блиску до мене Лазар Цветковски Влатко Лозаноски Отвори го срцето Јован Василевски Амир Ибраимовски Игра со нас Димче Китрозоски Жармена Волшебник Блаже Темелков Филип Јордановски Динг донг Зоран Трпков Рок Агресори Земи се Љупчо Трајковски ФИС Наум Петрески Мојот ТВ Ристо Апостолов Водолија За неа постојам Костадин Папа Костадин Папа Генгста оро Даниел Јовески Охрид Рулс Збогување Даниел Митревски Памперси За крај Давор Јордановски Лили Насмеј се Здравка Мирчевска Патници Ме пронајде ти Хари Котларовски Димитар Андоновски На мое место Бојан Ѓошевски Јасмина Димитровска Рум дум дум Кире Костов Гледаш не сум сам Владимир Дојчиновски Јане Дунимагловски Сакам да ти кажам остани Владимир Дојчиновски Влатко Илиевски Сила на љубовта Александар Масевски Даниел Нешто што ќе остане Дамјан Лазаров, Јован Јованов Некст Тајм Дали мислиш на нас Гоце Симоновски Наде Талевска |
||
UMRENI LJUGE UMRENI LJUGJE
NA UVO MI SE DERAT UMENI LJUGJE UMRENI LJUGE MNOGU GOMNA SERAT |
||
maestro13
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 428 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Годинава се повеќе дебитанти бидејќи има вкупно 32 песни, а реално немаме толку вкупно асални пејачи. Така да, и онаа бројка од 10-12 познати имиња е доволна. И онака знаеме дека сите тие ќе влезат во финале. |
||
Eli
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Godinava se se debitanti..se gubi veke nekako interesot kaj nasive peaci..mozebi konecno se opametija..
|
||
|
||
Eli
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Luge so se sekirame be..godinava pee Naum Petreski..ke pobedime so nego
|
||
|
||
ZoraNaSlobodata
Сениор Регистриран: 03.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3392 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ее песни беа тие порано се до касните 90ти.Сега тоа што ни го нудат е чист измет.
Изменето од ZoraNaSlobodata - 01.Декември.2008 во 00:52 |
||
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
|
||
WhizKid
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
WhizKid
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mileg
Сениор Регистриран: 13.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 1758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сакам да кажам за овој фестивал дека порано имаше и оркестар а сега нема.Тоа значи дека поранешните фестивали беа подобри бидејќи се пееше и свиреше во живо со оркестарот на МТВ
|
||
WhizKid
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Еве некои факти за него:
Прв пат бил одржан во 1968 година и во своите најрани години ги дал и до ден денес познатите класици како „Чија си„ (Славе Димитров), „Како Вардар„ (Зафир Хаџиманов), „Ѕ’ма ѕ’ма ѕ’м„, „Не допирај ме„ (Маја Оџаклиева). Учество имаат земено и некои од ден денес познатите ѕвезди како Каролина, Тоше, Калиопи итн. Во 2004 година фестивалот бил одржан во склоп на 60 годишнината на МРТВ. И покрај финансиските проблеми, фестивалот и денес се одржува како Евровизиски национален избор. |
||
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |