|
Врколаци |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | ||
gonzo
Сениор Мачкозил Регистриран: 04.Декември.2008 Локација: У дневну Статус: Офлајн Поени: 3137 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 05.Мај.2010 во 03:16 |
|
E vakvo nesto da mi izleze u sred noc negde u p.m., ma ne mora u p.m. moze i poblisku, samo ce mu kazam lave ne mora da me ubivas , sam ce si umram...od strav... |
||
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.
|
||
melhisedek
Сениор Регистриран: 12.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 225 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ете ни јас не помнам што јадев некни... ја памтам книгата од проста причина што ми беше впечатлива, и тоа само нај општо. Не би знаел да ви ја прераскажам, патем ја продадов пред некоја година во книжара. Читав во основно една квази-енциклопедија на српски „АЛЕ И БАУЦИ„ на тема различни суштества од народните верувања. Книгата е преполна со очигледно лажни фотографии, но добра беше за забава. Таму покрај врколаците имаше и некои суштества Кучеглави, слични на врколаците ама телото демек не им било обраснато со влакна туку голо човечко(да, без гаќи ) и бегале од овчји брбушки. Демек, ги имало порано и на Шарпланина. Но белким од тогаш шумарската шинтерија ги пофаќала и утепала кутрите... Изменето од Majkl - 28.Август.2008 во 02:00 |
||
neo_wmaster
Сениор Angel of Death. Регистриран: 29.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 660 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ima dobra memorija covekot be. Prasaj go sto jadel pred eden mesec moze ke ti odgovori.
|
||
I love Daphne Millbrook.
|
||
Ani4ka_xxxxxxxx
Сениор Регистриран: 30.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 163 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
жити бога како памтиш уште од пред 10 години? јас преѓе не знам шо јадев па уште од пред 10 години |
||
St|Ll wA|t|nG f0r mY pR|nCe ChArm|nG...
|
||
neo_wmaster
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Majkl ti si dobar vo pisuvanje fantazii. Napisi ni nekoj raskaz kako te goni vrkolak.
|
||
I love Daphne Millbrook.
|
||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Прочитав пред едно 10 години добра а кратка книга во српски превод, од познатиот писател (претежно пишува хорор, но има и мистични драми и трилери пишувано)Стивен Кинг: Циклус на Врколаците
Во едно мало гратче за време на полна месечина се случуваат напади од некаков крупен ѕвер. Локалниот шериф се сомнева на чопор волци или којоти, но се повеќе елементи од истрагата укажуваат дека тоа го прави некој човек. Една вечер свештеникот сонува сон дека во неговата црква за време на литургијата верниците почнуваат да се претвораат во врколаци, а потоа дека и тој самиот се претвора во врколак... - секако овој краток приказ е фикција на писателот Стивен Кинг, не се темели на некакви вистинити настани, без гајле. За полната месечина да знаете дека позитивно зрачи со сребрена енергија која позитивно влијае врз природата, како и на луѓето кои настојуваат да се облагородат и станат подобри во смисла на исполнување на божествените закони(содржани и во 10-те Заповеди и Исусовата Беседа на Гората). Воедно полната месечина порано го осветлувала патот на морепловците и луѓето кои морале да патуваат ноќе и на тој начин им била од голема полза. Значи нема ништо страшно, напротив, има добро! Тоа е еден од начините како Бог ни се дарува и ни помага преку целото постоење. Изменето од Majkl - 27.Август.2008 во 22:26 |
||
Ani4ka_xxxxxxxx
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
е добро де мене можи ми е страв од врколаци, а на кој не му е страв! да ти излези некој тигар или лав на сред шума во ноч нема да ти биде страв?!? |
||
|
||
neo_wmaster
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Da, da. Ama koga si zainteresirana za natprirodnoto treba i da nemas strav od takvi raboti. Gledav edna emisija "Unexplained Misteries" za nekoj covek koj bil vrkolak, ama ne go menuval izgledaot tuku samo napagal luge na polna mesecina. Go odnesoa vo crkva i covekot ozdrave. |
||
I love Daphne Millbrook.
|
||
Ani4ka_xxxxxxxx
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
страшна работа
|
||
|
||
neo_wmaster
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Bile na eksk*rzija ili nesto slicno. |
||
I love Daphne Millbrook.
|
||
da be
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 101 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Ani4ka_xxxxxxxx
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ама врколаците т.е. луѓето споболени од ликантропија напаѓале навечер на полна месечина, мислеле дека тогаш „вистинските“ врколаци се појавуваат па така да тие се замислувале дека се врколаци! со ученици?!? па зарем навечер одат на школо?!? |
||
|
||
neo_wmaster
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pred nekolku meseci citav deka nekoj avtobus so ucenici vo USA bil napadnat od vrkolaci i preziveale samo profesorot i 3-4 ucenici koi kazuvale deka videle vrkolaci. Strasna rabota.
|
||
I love Daphne Millbrook.
|
||
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |