![]() |
|
Каде развивате филмови / печатите фотографии? |
Внеси реплика ![]() |
страница 123 4> |
Автор | |
sasebt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 311 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Испратена: 24.Јуни.2013 во 13:36 |
Fintata e sho neam printer... a i ne sakam da imam... sakam da platam negde tolku i tolku, i da gi dobijam slikite.
Ako ti printas, daj mi cena. Pozdrav |
|
Портфолио - Пушењето е штетно по здравјето
|
|
![]() |
|
Alekxandar ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Јули.2012 Статус: Офлајн Поени: 1029 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Можиш да вадиш двострани фотографии на Premium Double Sided Glossy Photo Paper 220,240 или 260 gsm
Јас печатев на Epson R1900 и квалитетот на фотографиите е многу добар. |
|
![]() |
|
sasebt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 311 |
Здраво,
Дали негде во македонија има некое фото студио шо можи да ми извади фотографии ама двострано? Досега единствено знам дека има таква хартија продават, ама ваљда е за ink-jet принтери. Јас би сакал исто како шо ваѓаш обична фотографија, само двострано да е, значи на еден лист, 2 фотографии. Поздрав, Сашо Изменето од sasebt - 14.Мај.2013 во 11:35 |
|
Портфолио - Пушењето е штетно по здравјето
|
|
![]() |
|
mdeni ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 23.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 719 |
Ова изгледа добро, објасни малку ако не е проблем.
|
|
![]() |
|
deksa ![]() Нов член ![]() Регистриран: 25.Март.2013 Статус: Офлајн Поени: 1 |
Околу печатењето доколку некој е заинтересиран за фотографија на платно со пигмнетни бои (никаква хемикалија) по интересни цени тука http://makart.mk
45 x 30 cm -600 den (затегната на медијапанска подрамка) Максимална широчина 44" Можност за принт на фотохартија Изменето од deksa - 25.Март.2013 во 01:01 |
|
![]() |
|
ds03 ![]() Нов член ![]() Регистриран: 27.Септември.2012 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Фала :)
Edit: еве го однесов филмот и...го осветлија :( Изменето од ds03 - 22.Јануари.2013 во 17:12 |
|
![]() |
|
fichot ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 783 |
Имаш одговор во некој од претходните постови. |
|
![]() |
|
ds03 ![]() Нов член ![]() Регистриран: 27.Септември.2012 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Дали некој знае каде може да развијам 120ка филм?
Инфо за филмот тука |
|
![]() |
|
ma_jus ![]() Нов член ![]() Регистриран: 05.Април.2012 Статус: Офлајн Поени: 1 |
dali moze nekoj da mi kaze kade da skeniram dokument megutoa mnogu mi e vazno da se zapazi originalnosta na dokumentot i boite.
|
|
![]() |
|
focus ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Група ![]() ![]() Регистриран: 15.Септември.2008 Статус: Офлајн Поени: 78 |
Jok brate, kaj Buce e Noritsu 2901, dosta postar model od 32-jkata ali toa e isto taka mnogu dobra, dokazana masina.
Inaku Buce mi e drugar, edno vreme mu pomagav okolu odrzuvanjeto na masinata. Nas ne interesira skenerot dodusa, a bidejci max format tamu e 30x45 nema potreba od skenovi so super res. Kaj mene, kako sto vece napomenav max format e 30x91 pa normalno e da moze da skenira so pogolema rezolucija za da mozes da "tegnes" tolku mnogu. Pozdrav. |
|
![]() |
|
Tegla ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 16.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 2213 |
Color1000 ima takva Noritsu masina. 35mm filmovite gi skeniram kaj niv, deka me mrzi na Epsonot i sum super zadovolen.
Inaku mojot Epson V700 e neverojatno dobar skener za parite za roll filmovi. Mislev da ne imas Nikon Coolscan ili Drum skener. Inaku kazi cena za TIFF skenovi bez kompresija, normalno za 135-ki. Изменето од Tegla - 19.Септември.2008 во 23:17 |
|
That is called grain. It is supposed to be there.
|
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Nemase do skoro, sega ima nekoja 37 ili 38, ponova samo ne znam kade.
Sto se odnesuva do kontrastot, tocno e, no toa moze da se podesi, isto i grainesot, saturacija .... Inaku 32-kata zaradi max dolzina na printot od 91,5 cm ima mod na ekstremno visoka rezolucija na skeniranje. Vo Kumanovo ednata ja ima Venco a drugata ne znam. |
|
![]() |
|
ang3l4o ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 08.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 230 |
Ne veruvam deka vo Skopje nema takva masina. Vo Kumanovo ima 2 i rabotat super. No od moe iskustvo, bi bilo podobro da se isprinta 13x18cm ili 15x21 fotografija i podocna da se skenira. Nekaako mnogu kontrasni se fotkite.
|
|
![]() |
|
Испрати лична порака
Најди пораки од член
P.S.
Mislam deka vo Skopje nema takva Noritsu masina. Max format na printanje e 305x915mm. |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница 123 4> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |