|
Изгледот на вашите заби |
Внеси реплика | страница 123> |
Автор | ||
-Goldi
Сениор Регистриран: 09.Декември.2009 Статус: Офлајн Поени: 750 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 11.Јануари.2010 во 12:23 |
|
-Cetkajte gi zabite po jadenje so fluoridna pasta
-Cistete gi prostorite megu zabite so interdentalen konec ednas dnevno. -Namalete ja ishranata bogata so sekeri. -Odete na redovni stomatoloski kontroli i na profesionalno cistenje na zabite na sekoi 4 do 12 meseci vo zavisnost od vozrasta. -Nosete zastitna proteza pri kontaktni sportovi (koja mozeme da vi ja izrabotime). -Nosete retejneri po aktivniot ortodontski tretman. -Nosete nokni protezi ako stiskate,ckripite so zabite vo son ili hrcite (koi mozeme da vi gi izrabotime) -Odbegnuvajte pusenje cigari i dzvakanje tutun..................... |
||
-----G O L D I------
|
||
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
vaka...
sekoj mora da go ima gelot ,, Gingival,,... toa e gel koj se nanesuva na nepcata i strashno osvezhuva vo sekoj smisol... se sostoi od rastitelni ekstrakti na kamilica , nane i sl. site mehanichki povredi , afti , paradentoza , osetlivost na nepceto-gingivata so uspeh gi lechi... bez nikakvi sporedni efekti i e prijaten i osvezhitelen.. i shto e najvazhno cenata mislam deka e do 70,00 den maks. a dokolku ne ste zadovolni od belinata na vash*te zabi... ili premnogu push*te cigari... togash ,,Pearl,, specijalna pasta za belenje i poliranje... ili na chetkata se stava chist prashok od soda bikarbona... toa se kupuva vo kesica shto se koristi za zimnica.. i so chetkata so prashok se vtrivuva na zabniot gledz.... so lesni dvizhenja gore dole posle izmienite zabi.... vash*te zabi ke blesnat i ke bidat polirani kako kamenot vo rechnite korita.. Изменето од bijonse1 - 17.Декември.2009 во 08:59 |
||
Glenn
Сениор Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Добри ми се забите, све пломбирано, стокмено,редовно одам на забар....имам само мало проблемче, имам осетливи заби. Топло, ладно екстремни температури уста не ми трпи. Затоа користам Колгејт Сензитив
|
||
Beauty fades, dumb is forever
|
||
pane_juventus
Сениор Регистриран: 07.Јуни.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1048 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
kako pomina na zabolekar?
|
||
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Уфф...Утре сум на забар
Имам фобија од забари |
||
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
||
nansy
Нов член Регистриран: 02.Декември.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
od forever living products e pastata |
||
малите нешта го прават животот убав !!!
|
||
blackeye
Сениор The Body Регистриран: 24.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 4058 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Ne znam kako da pobegnem
od sna, I ne znam dal' te iko voli kao ja, Al' ne bi ova noc tako bolela, Da me nisi volela.... |
||
nansy
Нов член Регистриран: 02.Декември.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
aloe vera bright tootgel...podetalni informacii ti pisav vo pp :)
|
||
|
||
pane_juventus
Сениор Регистриран: 07.Јуни.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1048 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Nansy kako se vika pastata?
|
||
nansy
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
za belenje na zabite i za site problemi vo usnata suplina koristam pasta so aloe...vekje 2 meseci ja koristam i osekjam golema promena od obicnive pasti...mi sozdade nekakov zastiten sloj i ne mi se lepi nikakva hrana na zabite...top e pasticevo :)
isto majka mi ja koristi... ona za paradentoza konkretno...ke vi kazam strucno mislenje otkako ke poseti zabar ... bitno ona e zadovolna :) |
||
|
||
pane_juventus
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
.
|
||
volkswagen
Модератор Знам, комшивка ми е! Регистриран: 18.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 4820 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
vo 2ro mislam bese mojata, ama premnogu ja mrazev i ne ja nosev
Pa za nekoe cudo zabite sami po sebe se ispravija kako sto rastev
|
||
Tiggy Vicious
Сениор Consume. Be silent. Die. Регистриран: 27.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 6238 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И јас си ги сакам забите...
Во трето носев протеза на горната вилица (мобилна) и оттогаш сум немала останати проблеми... |
||
What the hell is going on?
-The cruelest dream, reality |
||
Sunny
Сениор Fantasy girl Регистриран: 01.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 19874 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Забите фала Богу ми се супер (пу пу дан се подречам ... ) ... Забарот уште посупер ...
|
||
Пријателите се како ѕвездите. Не ги гледаш секогаш, но знаеш дека се тука некаде!
|
||
Внеси реплика | страница 123> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |