|
Kupuvanje od Amazon.com |
Внеси реплика | страница 12> |
Автор | |
fichot
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 26.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 783 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
Испратена: 25.Септември.2008 во 14:30 |
Moze mala sugestija..? Se mislis i za sb800 pa pretpostavuvam deka si d40/40x/60 user koj saka fixna 50ka so af. Da ja pocekas af-s 50kata od Nikon. Sigmava em poskapa, em poglomazna e, a dekemvri jago deka e. ;):) Osven ako ne ti e za "vcera". :D Изменето од fichot - 25.Септември.2008 во 14:39 |
|
Maro
Сениор Регистриран: 11.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 1215 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
e i da. Sakav da prasham, dali ako idam da kupam od srbija od axelfoto ili bmfoto seedno, mi go vrakjaat tax free-to? I kade? Na granica li? I kolku % e? Prativ mail do axelfoto vajda utre kje mi odgovorat. a bmfoto nemaat ostaveno mail za kontakt. Bog da chuva...
Изменето од Maro - 25.Септември.2008 во 03:09 |
|
Maro
Сениор Регистриран: 11.Август.2005 Статус: Офлајн Поени: 1215 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sakam da prasam, sto pravat tuka so carina? Kako se dvizi? I druga
stvar sto mi e shube da naracuvam od net objektiv e da ne mu se desi
nesto pri shipping. jezda taka go naracav aparatot ali ipak... Bi sakal
da zemam Sigma 70-200mm f/2.8. Cenata e 800$ + 60$ shipping znaci 860$.
860*42 denari = 36k. Toa mi e za 6k ili 100 evra poeftino nego kaj nas.
Ako mi bapnat carina togas ne mi se isplati :S
|
|
aboskovski
Сениор Регистриран: 09.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 336 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas kupuvam redovno (najcesto knigi). Imaat odlicen odnos kon potrosuvacite. Najdobro od se' : vo slucaj na spor, Amazon se zalozuva za razresuvanje na istiot (ne si prepusten na milost i nemilost na prodavacot, kako kaj ebay na pr.)
|
|
Mire
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 15.Септември.2005 Статус: Офлајн Поени: 1594 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Heh, kako i site zeneti i ti imas odredeni problemi so WAF
|
|
Da se obideme da pomogneme i na onie, navidum izgubeni slucai. Za preporacana postapka klikni TUKA
|
|
mobicom
Група Регистриран: 24.Септември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 65 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Po ludje/prijateli koi dojdoja letovo vo MK mi ja pratija opremata, normalno bez opakovki i najloni po opremata
Za 5D mkII samo spomnuvam doma onaka od okolu, inace i za ova do sega me napravija nenormalen ce dobijem razvod . Nekako sum se ubedil da ako kupuvam nesto kupi go dobroto ili najdobroto za da ne kupuvam dva pati ista stvar, normalno vo rang na moite moznosti Pozdrav. Изменето од mobicom - 24.Септември.2008 во 02:40 |
|
KoKi
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 466 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
hehe, ne preteruvaj... ama ako se resis za 5D mkII, se prijavuvam da go "testiram"
ova me zbuni... ti ja donesoa oni do tuka, ili ja ispratile nekako? (kako?) Изменето од KoKi - 24.Септември.2008 во 02:06 |
|
mobicom
Група Регистриран: 24.Септември.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 65 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Zdravo, ova e moe prvo javuvanje tuka pa pozdrav do site vas.
Dojde vreme da ovie dslr aparati bidat dostapni i za nas koi ce gi koristime samo za domasna upotreba Vaka, znam deka temava e malku zastarena ama mozebi ce pomogne nekomu. Jas si naracav od www.bhphotovideo.com oprema i mozam da kazam deka se profesionalni maximum. Si placav so devizna debitna visa karticka od prokredit banka a robata bese adresirana na adresa do mojata familija vo USA so UPS. Nema nikakvi problemi, mojata familija samo ja prevzemase robata i mi ja ispratija vo MK. Od www.amazon.com ne uspeav da naracam deka vo nivnata registracija ne bara da se vnese kodot (trite brojki od pozadi) od kreditnata i najverojatno ne mozeja da naplatat od nea. Od oprema zemav canon 40d,17-55mm f2.8(me izgore po dzep),filtri 77mm od b+w multicoated uv i c.polariser (i tie ne se eftini),blic 580 II...itd Dobro za start neli? e sega koj ce prodava ova se i da odam na 5d komandant mark II Pozdrav. Изменето од mobicom - 24.Септември.2008 во 01:41 |
|
TafTabiT
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 224 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
druze ne koristam msn malce me nervira :)) ako sakas i imas skype ja sum skoro 24 sata on line skype name , goce.simjanovski , pa ke se cueme ke ti kazam kako idat rabotite :)) pozdrav |
|
http://www.treklens.com/members/taftabit/
|
|
pekisix
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Нов член Регистриран: 28.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 29 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A dali nekoj ima kupivano od www.bhphotovideo.com? Bidejki sakam da zemam i blic a glledam deka SB 800 e 314 dolari mi izgleda prifatlivo. E sega ako znae nekoj ako saka neka mi objasni kako odi procedurata za poracuvanje i kakva kartica treba da se ima oti jas vrska nemam i kolku bi platil carina za ova?
Fala |
|
pekisix
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sigma 50mm 1.4 HSM DG EX
|
|
fichot
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Сениор Регистриран: 26.Ноември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 783 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Шо објектив ли ќе беше тоа..? :-D Кажи кој е, мож некој продава таков или ќе те упати негде поблиску кај што има..
|
|
pekisix
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
TafTabiT, rabotata e toj objektiv so sakam da go naracam go nema na bhphotovideo, a na amazon go ima. Jas znaev eden poznanik tuka vo Bt so ima poracvano aparat od amazon ama nemoza da go najdam i da mi kazi so kako e rabotata pa zatoa se obtaiv na frumov. TafTabiT eve ti msn peki_six@hotmail.com pa ako ne ti e problem, ako mozis da mi objasnis kako odat tie raboti oti nemam dosega poracuvano nisto od net.
Fala odnapred Pozdrav, Petar |
|
Vojkan
Сениор Регистриран: 02.Мај.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 387 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ок. Моја грешка.
|
|
Ernst Haas: "Leica, schmeica. The camera doesn't make a bit of difference. All of them can record what you are seeing. But, you have to SEE."
|
|
Внеси реплика | страница 12> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |